• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
شنبه 25 فروردین 1403
کد مطلب : 222162
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Elg50
+
-

شکلات؛ این شیرین آب‌شدنی

شکلات؛ این شیرین آب‌شدنی

«سخنرانی درباره شکلات» عنوان کتابی ۴۰۰ ساله است که به موضوع شیرین شکلات پرداخته؛ کتابی کمیاب که تنها 3‌نسخه از آن باقی‌مانده و برخی معتقدند قدیمی‌ترین کتاب شکلاتی جهان است که فقط به موضوع شکلات پرداخته است. حالا این روزها قرار است یک نسخه از آن در کشور پرتغال با قیمت پایه 2هزار یورو به حراج گذاشته شود. این کتاب اثر «سانتیاگو دو والورده توریس»، پزشک و استاد دانشگاه اسپانیایی است که در5فصل به موضوعاتی مثل دستور پخت، تحقیق‌های علمی، توصیه‌های پزشکی و مسائل فرهنگی شکلات پرداخته است. اما راز این خوراکی جذاب جهان که سالانه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از اقتصاد جهان را به‌خود اختصاص داده، چیست؟

چرا خوردن شکلات برای ما شیرین است؟
در گذشته تصور بر این بود که طعم و بوی شکلات، دل انسان‌ها را برده، اما تحقیق پژوهشگران نشان داده است که بیشتر از طعم و بوی شکلات، بافت متفاوت این خوراکی است که ما را معتاد خود می‌کند؛ بافت منحصر‌به‌فردی که باعث می‌شود تا شکلات را در دهانمان می گذاریم، آب شود که این ویژگی، در دیگر شیرینی‌ها و غذاهای خوشمزه وجود ندارد.

آیا شکلات هم در سال میلادی جدید گران خواهد شد؟
قیمت جهانی این شیرینی خوشمزه هر روز بالاتر می‌رود و این روزها عاشقان شکلات را نگران کرده است. البته دلیل اصلی آن، رکود بی‌سابقه عرضه آن است. براساس گزارش سازمان بین‌المللی کاکائو، میزان عرضه این کالا برای سومین سال متوالی، حدود ۵۰۰ هزار تن، کمتر از تقاضای آن است که معادل حدود یک‌دهم بازار جهانی خواهد بود. مثلا در‌ ماه فروردین امسال، نرخ قراردادهای کوتاه‌مدت شکلات در بازار معاملاتی نیویورک، به رکورد بی‌سابقه ۱۰ هزار و 80 دلار در هر تن رسیده که کم‌نظیر است.

آیا شکلات برای سلامتی ما مفید است؟
کاکائو که ماده اصلی تشکیل‌دهنده شکلات است، البته از سال‌های دور، به‌عنوان اکسیر سلامتی مورد توجه پژوهشگران قرار داشته است؛ اما اخیرا دانشمندان پی برده‌اند که این خوراکی جذاب، اثری مثبت بر سیستم قلبی و عروقی انسان می‌گذارد. فلاوانول‌های فعال موجود در کاکائو، باعث تولید گاز نیتریک اکسید بیشتری در بدن ما می‌شوند و رگ‌های ما را گشادتر کنند تا خون، راحت‌تر در بدن ما به حرکت در آید.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید