افطار با محبوبترین دسر ایرانی
فاطمه عباسی
رسم است که ما ایرانیها درماه رمضان برای وعده افطار مهمان دعوت کنیم و افطاری بدهیم. معمولا هم چند نوع خوراکی هست که در این وعده غذایی تهیه میشود، یکی از این خوراکیها، شله زرد است که هم بهعنوان دسر و هم بهعنوان غذا میخورند. حالا فکر کنید این غذای خوشمزه که ما ایرانیها استاد پختش هستیم، در لیست محبوبترین دسرهای سنتی برای افطار در جهان هم هست و رتبه سوم را دارد.
ماجرا این است که سایت تخصصی «اطلسمزه» که در زمینه انواع غذاها و خوردنیها پژوهش میکند و شهرتی جهانی دارد، بهتازگی لیست برترین «دسرهای سنتی برای افطار» جهان را منتشر کرده که در این لیست شله زرد با امتیاز 4.3از 5در بین 3 دسر برتر قرار گرفته است. در اين سایت نوشته شده: « افطار، وعدهای که مسلمانان روزهشان را با آن درماه رمضان باز میکنند، زمان لذتبردن از دور هم جمعشدن است. غذاهای سنتی افطار در دنیای اسلام بسیار متنوع است و هر کدام از آنها، فرهنگ و سنت غذایی غنی مسلمانان را بازتاب میدهد. در این میان، دسرها نقش مهمی در افطار دارند و پایانی شیرین بر یک روز روزهداری هستند.»
ضمن اینکه این سایت در توضیح چگونگی پخت شله زرد نوشته: «پودینگ برنج و زعفران که بهعنوان شله زرد شناخته میشود، یک دسر باستانی ایرانی است که روزگاری فقط در مناسبتهای خاص سرو میشد. برنج در آب پخته میشود و بعد روی آن مقدار زیادی زعفران و شکر ریخته میشود، در همین حال دیگر افزودنیها مثل مغز پسته و ادویههایی مثل دارچین و هل هم به آن اضافه میشود. شله زرد معمولا در پرسهای یک نفره سرو میشود و با دارچین، بادام خلالی و پسته تزیین میشود.»
جالب است بدانید که در لیست محبوبترین دسرهای سنتی برای افطار سایت اطلسمزه، «باقلوا» هم که یکی از محبوبترین و معروفترین شیرینیهای ایرانی است، با امتیاز 4.4در رده دوم قرار دارد اما نه به نام ایران، بلکه به نام ترکیه، چرا که باقلوا در این کشور هم حسابی شهرت دارد.