آیین «کشککپزی» در سروآباد
«کشکک» نوعی آش قدیمی است که هر سال در مراسمهای خاص در مناطقی از کردستان پخته میشود. اینآش ترکیب گندم، گوشت و قلم گوسفندی است که معمولا قبل از مراسم در قابلمههای بزرگ بار گذاشته میشود. بهگزارش همشهری، روستای «رزاب» شهرستان سروآباد، در روزهای اخیر با میزبانی از 5هزار گردشگر شاهد برگزاری این آیین بود که در سالهای اخیر به فراموشی سپرده شده بود، اما یکبار با هدف زنده نگهداشتن فرهنگ و آداب و رسوم منطقه تصمیم گرفته شد با کمک اهالی روستا این آیین برگزار شود. این آش قدمتی ۱۲۰ساله دارد و رسم بر این است که کل مواد مورد نیاز برای پخت اینآش از محل نذر و نذورات مردم تامین میشود. این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری و تا صبح عید پخته میشود.