60 ماه
بعد از لازمالاجراشدن قانون برنامه هفتم توسعه، دولت وظیفه دارد که برنامه نوسازی و بازسازی صنایع دارویی، فرآوردههای سلامت، تجهیزات و ملزومات پزشکی و واکسن را تدوین کند. خوداتکایی 90درصدی و افزایش صادرات و سهم از بازار منطقه از دیگر نکات مطرح شده در برنامه هفتم توسعه است.
2 شرکت
دارویی در کشور، داروی سرطان پستان را تولید میکنند که در نوع خودش موفقیت بزرگی محسوب میشود. همچنین بهگفته قوامزاده، رئیس کنگره انجمن هماتولوژی و آنکولوژی ایران، امروزه بسیاری از سرطانها توسط داروها شناخته میشود و از طریق پیوندها و سلولدرمانی فرایند درمان نیز انجام میگیرد که در این موضوع با آمریکا و اروپا برابری میکنیم.
180 نفر
به ازای هر صدهزار نفر جمعیت، به سرطان مبتلا هستند. بهگفته محمد اسلامی جویباری، رئیس انجمن هماتولوژی و آنکولوژی ایران، این آمار وزارت بهداشت حاکی از آن است که ما نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی سرطان کمتری داریم.
3 سرطان
پستان، پروستات و روده از شایعترین سرطانهای کشور هستند. بهگفته متخصصان، با برخی اقدامات ساده مانند
ورزش کردن روزانه بهمدت ۳۰دقیقه، مصرف زیاد میوه و سبزیجات، استفاده کمتر از گوشت قرمز و غیره خطر ابتلا به سرطان کاهش مییابد.
25 درصد
خانوادههای افرادی که به مرگ مغزی دچار شدهاند، رضایت میدهند که اهدای عضو اتفاق بیفتد. بهگفته دهقانی، مسئول اداره پیوند و فراهمآوری اعضای وزارت بهداشت، سالانه بیش از ۴هزار مورد مرگ مغزی در کشور رخ میدهد که در بهترین حالت، خانواده ۱۱۰۰نفر راضی به اهدای عضو میشوند.
7 نفر
تا 10نفر از افرادی که در لیست انتظار برای گرفتن اعضای پیوندی هستند، روزانه بهدلیل راضی نشدن خانوادههای بیماران مرگ مغزی به اهدا، جان خود را از دست میدهند که غالبا ناشی از جا نیفتادن فرهنگ چنین کاری در کشورمان است.
عددخبر
در همینه زمینه :