• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 15 آبان 1402
کد مطلب : 208258
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zmNg7
+
-

‌هر کیلوگرم گوشت شتر چند؟

بازار
‌هر کیلوگرم گوشت شتر چند؟

با افزایش واردات گوشت گوسفندی و گوساله، بازار گوشت قرمز به آرامش نسبی رسیده و قیمت آن در بازار تا حدودی کاهشی شده است. اما رصد بازار نشان می‌دهد به‌رغم افزایش عرضه گوشت گوسفندی و گوساله، گوشت شتر در بازار کمیاب شده و این موضوع در افزایش قیمت آن تأثیرگذار بوده است.
بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد عرضه گوشت شتر در تهران کاهش یافته است. صاحب یکی از قصابی‌های مرکز شهر در مورد علت عرضه نکردن گوشت شتر به همشهری گفت: ما تا هفته پیش گوشت شتر داشتیم اما الان یک هفته است که نمی‌آوریم چون بسیار گران شده و فروش آن برای ما اصلا به صرفه نیست.
وی در مورد تفاوت قیمت قبل و الان گوشت شتر اعلام کرد: درحالی‌که هر کیلو گوشت شتر تا هفته قبل ۵۶۰ هزار تومان بود ناگهان با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی به ۷۵۰ هزار تومان رسید و در حال حاضر خرید و عرضه آن برای ما نمی‌صرفد. قیمت هر کیلو گوشت شتر در یکی دیگر از قصابی‌های تهران ۶۳۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو فیله آن ۸۵۰ هزار تومان است. صاحب قصابی با تأکید بر اینکه گوشت شتر اگر با قیمتی کمتر از این عرضه شود، گوشت شتر جوان نیست یا گوشت گوساله است، افزود: در حال حاضر میانگین قیمت هر کیلو گوشت گوساله ۵۱۵ هزار تومان است و به همین دلیل برخی‌ افراد سودجو به‌دلیل شباهت گوشت گوساله با گوشت شتر، آن را با قیمت بالاتر به جای گوشت شتر به مشتری عرضه می‌کنند برای همین مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که از کجا خرید می‌کنند و چه چیزی می‌خرند.
عرضه گوشت شتر در سوپرهای گوشت‌ آنلاین هم کاهش یافته و برخی از آنها در مقابل گزینه گوشت شتر کلمه «ناموجود» را درج کرده‌اند. در سوپرگوشت‌های‌ آنلاین قیمت هر کیلو گوشت شتر تازه ۷۰۰ هزار تا بیش از ۸۰۰ هزار تومان هم درج شده است. قیمت هر کیلو گوشت شتر چرخ‌کرده هم بین ۶۷۰  تا ۷۸۹ هزار تومان است.

مکث
علت گرانی گوشت شتر چیست؟

در حالی شاهد کاهش عرضه گوشت شتر در قصابی‌های تهران هستیم که چند روز پیش، مسئول پرورش شتر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهادکشاورزی از کاهش جمعیت شتر ایران در ۶۰ سال گذشته خبر داد و گفت: جمعیت شتر براساس نخستین آمارگیری سال ۱۳۸۸ افزون بر ۹۰۰ هزار نفر بود که براساس آخرین سرشماری به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.
با توجه به این صحبت‌ها، به‌نظر می‌رسد کاهش ۵ برابری جمعیت شتر در کشور علت کمیاب شدن گوشت این حیوان و به تبع آن نجومی شدن قیمت آن شده است، این درحالی‌ است که پرورش شتر در ایران با توجه به شرایط جغرافیایی و سازگاری این حیوان با اقلیم مناطق مرکزی کشور مزایای اقتصادی خوبی دارد و با توجه به طبع گرم گوشت شتر می‌تواند جای بیشتری در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی داشته باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید