• پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 8 ذی القعده 1445
  • 2024 May 16
چهار شنبه 10 آبان 1402
کد مطلب : 207661
+
-

معجزه کلم بروکلی

آرش نهاوندی؛ مترجم

کلم بروکلی و جوانه‌های این کلم به‌دلیل ترکیبات گوگردی و فعالیت‌های آنتی اکسیدانی می‌توانند خطر ابتلا به دیابت و سرطان را کاهش دهند.
تغذیه سالم، برای سالم زیستن مهم است و در این مسیر، سبزی‌ها نقش کلیدی دارند. اکنون ثابت شده که کلم بروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی (به شکل صلیب) به‌دلیل ترکیبات ارگانوسولفور، مانند گلوکوسینولات‌ها و ایزوتیوسیانات‌ها که طیف وسیعی از فعالیت‌های زیستی ازجمله فعالیت آنتی اکسیدانی را از خود نشان می‌دهند، با خطر کمتر دیابت و سرطان مرتبط هستند. گلوکوسینولات‌ها یکی از اجزای طبیعی بسیاری از گیاهان با مزه تند مانند خردل، کلم و ترب هستند. اهمیت تغذیه‌ای گلوکوسینولات‌ها در انسان‌ها، جانوران و اثرات آنها در بهبود سرطان، بیماری‌های قلبی وعروقی، عصبی و نقش دفاعی آنها در گیاهان علیه آفت‌ها و پاتوژن‌ها شناخته شده ‌است.
در تحقیقی که توسط پروفسور هیدشی ایکارا و استادیار دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه متروپولیتن اوزاکا در ژاپن انجام شده، مقدار پلی سولفیدها (ترکیبات شیمیایی دارای گوگرد) در جوانه‌های کلم بروکلی در طول جوانه‌زنی و رشد آنها مورد مطالعه قرار گرفت. این تیم تحقیقاتی با تکیه بر یافته‌های قبلی خود، فراوانی ترکیبات پلی سولفید را در سبزیجات چلیپایی نشان دادند (سبزیجات چلیپایی در علم تغذیه، به‌عنوان گروهی بزرگ از گیاهان متنوع شناخته می‌شوند که دارای طعم‌های قوی هستند. زمانی که صحبت از سبزیجات چلیپایی می‌شود غالبا منظور کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کلم و گل کلم است).
همچنین مشخص شده که محتوای پلی سولفید در جوانه‌های کلم بروکلی به‌طور قابل توجهی در طول جوانه زنی و رشد با افزایش تقریبا ۲۰ برابری پلی سولفیدها در روز پنجم جوانه‌زنی افزایش یافته است. علاوه بر این، آنها تعدادی پلی سولفید ناشناخته با ساختار مولکولی نامشخص کشف کرده اند (پلی سولفید از ترکیبات شیمیایی دارای گوگرد است؛ گوگرد برای سلامت بدن از اهمیت بسزایی برخوردار است. گوگرد خون را ضد‌عفونی می‌کند، علاوه بر این گوگرد مقاومت بدن را در برابر باکتری‌ها افزایش می‌دهد. گوگرد ترشح صفرا را تحریک می‌کند و در مقابل مواد سمی از بدن محافظت می‌کند؛ گوگرد روند پیری را نیز کنترل می‌کند).
در جریان این تحقیق مشخص شده که فراوانی پلی سولفیدها در جوانه‌های کلم بروکلی ممکن است به خواص شناخته شده آن برای ارتقای سلامت کمک کند. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که پلی سولفیدها ممکن است نقش مهمی در روند جوانه زنی و رشد گیاه داشته باشند.
از این مطالعه همچنین می توان نتیجه گرفت که بررسی عمیق این پلی سولفیدهای ناشناخته می‌تواند منجر به درمان بیماری‌های عصبی، سکته مغزی، سرطان، التهاب و سایر بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو شود (استرس اکسیداتیو به‌معنای عدم‌تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها در بدن است).

این خبر را به اشتراک بگذارید