این روزها تعدادی از داوطلبان کنکور سراسری به شیوه جدیدی از تقلب برای تغییر نتیجه آزمون خود متوسل شدهاند و با کمک گروهی از افراد سودجو کارنامههای آزمون خود را دستکاری کردهاند تا شرایط ثبتنام در رشتههای مطلوب خود را بهدست آورند. این گروه از داوطلبان با تبلیغات کاذب عدهای از سودجویان فضای مجازی که به نرمافزارهای طراحی کارنامه آشنا بودهاند فریب خورده و با پرداخت مبالغی به آنها کارنامههای جعلی بهدست آوردهاند که اطلاعات مندرج در آنها مانند سوابق تحصیلی، نمره آزمون و... با اطلاعات کارنامه واقعی داوطلب تفاوت دارد. انتشار خبر طراحی این کارنامههای تقلبی توسط تعدادی از داوطلبان فریبخورده سبب واکنش و پیگیری سازمان سنجش شد و این سازمان با انتشار اطلاعیهای، غیرمعتبر بودن کارنامههای کاغذی را اعلام کرد. در متن این اطلاعیه آمده است: «به اطلاع داوطلبان و خانوادههای آنان میرساند اطلاعات معتبر در مورد نتایج و کارنامههای آزمونها ازجمله آزمون سراسری براساس نمرات کسبشده توسط داوطلبان و منحصرا در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشرشده و قابل استناد است و کارنامههای کاغذی تحت هر عنوان، فاقد اعتبار بوده و قابل استناد نیست.»
این سازمان یادآور شده است: «در روزهای اخیر برخی افراد در کانالها و گروههای مجازی با استفاده از برخی نرمافزارهای گرافیکی یا شگردهای متقلبانه اقدام به فریب داوطلبان و خانوادههای آنان و ارائه کارنامههای کاغذی جعلی و یا دستکاری در کارنامه آزمون آنها کردهاند. از داوطلبان انتظار میرود از مراجعه یا پرداخت وجه به این افراد و شبکههای کلاهبرداری و یا عضویت در کانالهای تقلب در فضای مجازی خودداری کنند.»
در پایان اطلاعیه سازمان سنجش آمده است: «باردیگر تأکید میشود نتیجه و کارنامه معتبر در آزمونها صرفا از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور قابل دسترسی و مشاهده است و ثبتنام داوطلبان پذیرفتهشده نیز براساس اطلاعات الکترونیکی ارسالی در سیستم فیمابین دانشگاه و سازمان سنجش آموزش کشور امکانپذیر است و هرگونه کپی یا پرینت کاغذی فاقد اعتبار است.
بدیهی است پیگرد قانونی اقدامات شبکههای کلاهبرداری در این زمینه مطابق قوانین و آییننامههای مصوب در دستور کار قرار دارد.»
استفاده از کارنامههای تقلبی در کنکور ارشد رشته پزشکی سال1395 هم مسئلهساز شده بود. در این سال نیز تعدادی از داوطلبان با تقلب و دستکاری کارنامهها نمره و رتبه واقعی خود را تغییر داده و امیدوار بودند با این شگرد بتوانند به کرسیهای رشتههای برتر این آزمون دستپیدا کنند، اما در پی انتشار کارنامههای ساختگی در فضای مجازی و پیگیریهای مرکز سنجش صحت اطلاعات کارنامههای داوطلبان مورد بررسی قرار گرفت و مکاتبات این سازمان با دفتر حقوقی وزارت بهداشت به تشکیل چند پرونده حقوقی با موضوع جعل و ارائه کارنامههای تقلبی برای تعداد محدودی از داوطلبان انجامید.
یکشنبه 7 آبان 1402
کد مطلب :
207349
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/nZVxP
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved