آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
دکتر آلپ کریستی، رئیس بخش شیمی بالینی «متروپلیس هلت کر» در مومبای (بمبئی)، درباره قدرت و خطرهای آلرژی غذایی و اهمیت آگاهی نسبت به عارضه توضیح میدهد. آلرژی غذایی بهطور بالقوه، پتانسیل ایجاد تغییر اساسی در زندگی افراد بیشماری را دارد.آلرژیهای غذایی را هیچگاه نباید دستکم گرفت؛ آنها میتوانند از ناراحتی خفیف تا واکنشهای شدید و تهدیدکننده زندگی را در بر بگیرند. اکثر مردم نگران لذت کاوش آزادانه در غذاها و مواداولیه نیستند و از آسیبهای احتمالی آن
واهمه ای ندارند. البته آزادی امتحان غذاهای مختلف و متنوع تا زمانی خوب است که از آنچه در بشقابمان است آگاه باشیم. درحالیکه بیش از ۱۶۰نوع مواد غذایی میتوانند واکنشهای آلرژیک در افراد مبتلا به آلرژی غذایی ایجاد کنند؛ ۸نوع ماده غذایی بهعنوان غذاهای «حساسیتزای مهم» مشخص شدهاند.۹۰درصد از واکنشهای آلرژیک غذایی مربوط به این مواد غذایی است که در اکثر غذاهای مصرفی وجود دارند. این ۸ ماده غذایی عبارتند از: شیر،
تخم مرغ، ماهی، غذاهای دریایی مانند خرچنگ، صدف، میگو، آجیلها (مانند بادام و گردو)، بادام زمینی، گندم و سویا.
به بیانی ساده، بدن ما تمایلات ژنتیک خاصی برای ایجاد واکنش نسبت به مواد غذایی خاص دارد. به این واکنشها در اصطلاح «حساسیت شدید» میگویند. اکثر آلرژیهای غذایی از دوران کودکی ایجاد میشوند، اما در بزرگسالی کمتر زمینه ایجاد آلرژی غذایی در افراد بهوجود میآید.
متن کامل این مطلب را در همشهری آنلاین بخوانید.
شنبه 29 مهر 1402
کد مطلب :
206430
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/WnvrE
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved