• یکشنبه 2 دی 1403
  • الأحَد 20 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 22
یکشنبه 23 مهر 1402
کد مطلب : 205849
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZX6l
+
-

رهبر معظم انقلاب: حرکت آغاز شده باعث پیروزی کامل فلسطینی‌ها بر صهیونیست‌ها می‌شود

محکوم به نابودی

تحلیلی بر دلایل پیروزی قطعی محور مقاومت

محکوم به نابودی

در حالی‌که تصاویر دلخراش از حملات بی رحمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و کشتار غیرنظامیان خاصه زنان و کودکان دل جامعه جهانی را به درد آورده است، رهبر معظم انقلاب در دیدار با شیخ ابراهیم زکزاکی گزاره مهمی درباره این نبرد بیان فرمودند. ایشان تاکید کردند: «بخش دیگری از این قضایا نشان دهنده  قدرت باور نکردنی اسلام در فلسطین است و با لطف و عنایت خداوند متعال این حرکتی که در فلسطین آغاز شده است، به پیش خواهد رفت و منجر به پیروزی کامل فلسطینی‌ها خواهد شد.» همین جمله بارقه های امید را در دل آزادی خواهان جهان و حامیان فلسطین روشن کرد. آنچه در پی  می‌آید، با مرور نظرات کارشناسان حوزه بین الملل، سعی شده به این سوال پاسخ داده شود که دلایل پیروزی حتمی و کامل فلسطین چیست؟

دلایل پیروزی قطعی  فلسطین
«خودباوری»  مهم‌ترین رمز پیروزی مقاومت

 رامین مهمانپرست*

چشم‌انداز «پیروزی کامل مردم فلسطین»، که در روزهای اخیر از سوی رهبر معظم ‌انقلاب نیز مورد تأکید قرار گرفت، نمودهای روشنی دارد که نشان می‌دهد جبهه مقاومت دستاوردهای چشمگیری داشته ‌است که نویددهنده پیروزی بزرگ به ‌حساب می‌آیند. در این میان شاید بتوان «خودباوری» را مهم‌ترین دستاورد پیروزی اخیر رزمندگان مقاومت در عملیات «طوفان‌الاقصی» دانست. این پیروزی نشان داد می‌توان روی ‌پای خود ایستاد و در مقابل اشغالگری که هیمنه و ظاهرش قوی‌تر از واقعیت داخلی‌ آن است، به پیروزی دست یافت. رزمندگان مقاومت تصویری را شکستند که صهیونیست‌ها در دهه‌های اخیر تلاش می‌کردند در سطح جهان از خود ترسیم کنند. باید در نظر داشت نیمی از اقتدار ساختگی رژیم ‌صهیونیستی به ‌دلیل تبلیغات طولانی‌مدتی بوده که از سوی اسرائیل انجام می‌شدو می‌کوشید اقتدار سیستم نظامی – امنیتی خود را به رخ مردم کشورهای اسلامی بکشد و اینگونه جلوه دهد که ارتش‌های اسلامی – عربی یارای رویارویی با چنین ساختار شکست‌ناپذیری را ندارند. اکنون اما حتی مقام‌های صهیونیست هم اذعان دارند که این تصویر به ‌صورت «شوکه‌کننده‌ای» از سوی فلسطینی‌ها شکسته شده‌ است و رزمندگان مقاومت، از زمین، دریا و آسمان وارد سرزمین‌های اشغالی شده‌ و ضربات سنگینی به پیکر این رژیم وارد کرده‌اند. در چنین شرایطی معتقدم شکست اقتدار ظاهری صهیونیست‌ها از مهم‌ترین موفقیت‌های جبهه مقاومت فلسطینی در روزهای اخیر به‌ حساب می‌آید. از سوی دیگر احساس عدم‌امنیتی که به‌دنبال «طوفان‌الاقصی» در ساکنان سرزمین‌های اشغالی ایجاد شده، صهیونیست‌ها را در مقابل مطالبات شهروندانی قرار داده که با وعده‌ و وعیدهای فراوان امنیتی و اقتصادی به این منطقه کشانده شده‌اند. علاوه ‌بر اینها، باز شدن راه برای مقابله مؤثر و فراگیر با رژیم‌ صهیونیستی، از دیگر موفقیت‌های جبهه‌ مقاومت به ‌دنبال تحولات اخیر است. «طوفان‌الاقصی» نشان داد می‌توان در مصاف با هیمنه نظامی
 – امنیتی صهیونیست‌ها، به موفقیت‌های بزرگی دست یافت. این ‌درحالی ‌است که تاکنون بخش کوچکی از توانمندی‌های جبهه ‌مقاومت وارد عرصه عملیاتی شده ‌است. ناکامی صهیونیست‌ها و دولت‌های غربی در مسیر قبح‌زدایی از عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را می‌توان به‌عنوان نمود دیگری از موفقیت‌های اخیر جبهه مقاومت دانست.
*کارشناس امور بین‌الملل

‌قطعیت پیروزی نیروی مقاومت فلسطین در نبرد با صهیونیست ها
صهیونیست‌ها نسبت به رهبرانشان بی‌اعتماد شده‌اند
سیدهادی سیدافقهی*

رهبر معظم انقلاب در دیدار با شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه مطالب بسیار مهمی را درباره پایان جنگ رژیم صهیونیستی با فلسطینیان بیان کردند. مسئله قطعیت پیروزی نیروهای مقاومت فلسطین در نبرد با صهیونیست‌ها یکی از محورهای مهم سخنان مقام معظم رهبری بود. در حقیقت حماسه طوفان‌الاقصی ضربه جبران‌ناپذیری به رژیم صهیونیستی بود که زمان زیادی خواهد برد تا صهیونیست‌ها بتوانند اثرات مخرب اطلاعاتی و خسارات جنگی آن را جبران کنند. از سوی دیگر طبق نظرسنجی‌های مهم در سراسر جهان، بی‌اعتمادی شدیدی در دنیا نسبت به صهیونیست‌ها و اقدامات آنان به‌ وجود آمده است. حتی خود صهیونیست‌ها نیز نسبت به رهبرانشان بی‌اعتماد شده‌اند. به‌رغم اینکه رژیم صهیونیستی در ابتدای غافلگیری خود در طوفان‌الاقصی تلاش کرد تا چهره‌ای مظلوم از خود در مقابل جهانیان به نمایش بگذارد، اما دیدیم خیلی زود این رژیم منحوس چهره وحشتناک خود را به مردم دنیا نشان داد و یکی از بزرگ‌ترین نسل‌کشی‌های تاریخ را به نمایش گذاشت. تا جایی که حتی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در یادداشتی اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی را نمونه بارز نسل‌کشی دانسته است. اما قطعا تداوم روند بی‌اعتمادی مردم دنیا به صهیونیست‌ها و درگیری‌ها به شکست رژیم صهیونیستی منتهی خواهد شد.
بخش دیگر سخنان مهم رهبرمعظم انقلاب درباره اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی بود. هدف مهم صهیونیست‌ها از حملات همه‌جانبه به نوار غزه، تبدیل این قسمت به سرزمینی سوخته و غیرقابل سکونت است. تا مردمان غزه مجبور به ترک سرزمین خود شوند. حتی صهیونیست‌ها نیز در پیام‌های خود به مردمان فلسطین، از آنان می‌خواهند به سمت جنوب فلسطین حرکت کنند و کم‌کم وارد کشور مصر شوند. به همین دلیل تأکید مقام معظم رهبری و رهبران و سران مقاومت فلسطینی و نظام بین‌الملل بر این موضوع است که کوچ دادن به اجبار مردم فلسطین، خلاف تمامی مقررات بین‌المللی است و رژیم صهیونیستی حق ندارد با کمک آمریکا و هم‌پیمانان ناتوی خود، مردم فلسطین را از سرزمین مادری‌شان بیرون کند. به همین دلیل خود مردم فلسطین نیز در اقدامات، تظاهرات و بیانیه‌های‌شان همگی بر این تأکید دارند که تحت هیچ شرایطی سرزمین خود را ترک نخواهند کرد و مجاهدین فلسطینی را تنها نخواهند گذاشت. این در حالی است که برخی از شهروندان غزه در حملات بی‌امان صهیونیست‌ها تقریبا تمامی اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند و تنها بازمانده‌های این خانواده‌ها نیز حاضر به ترک سرزمینشان نیستند. این رفتارها و حمایت مردم جهان به مردمان غزه امید می‌دهد تا در سخت‌ترین شرایط نیز مقاومت ‌ و در نهایت، پیروزی را از آن خود کنند.  بمباران مساجد، بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی از سویی و از سمت دیگر قطع‌کردن آب، برق و حتی اینترنت غزه از جمله بی‌رحمانه‌ترین اقدامات در طول تاریخ لقب گرفته است که همگی برای نسل‌کشی و ریشه‌کن شدن مردمان فلسطین در جریان است؛ اما صهیونیست‌ها هرگز موفق نخواهند شد مردم فلسطین را از غزه بیرون کنند. خوشبختانه کشورهای عربی مانند مصر اعلام کردند که هرگز اجازه ورود مردم فلسطین به کشورشان را نخواهند داد، آنان باید در سرزمین مادری خودشان بمانند و به حیات خویش ادامه دهند.
*کارشناس مسائل غرب آسیا

یک گام تا پیروزی کامل


حسین کاظم‌زاده*
«با لطف و عنایت خداوند متعال این حرکتی که در فلسطین آغاز شده‌است، به پیش خواهد رفت و منجر به پیروزی کامل فلسطینی‌ها خواهد شد.» این جمله رهبرمعظم انقلاب، در دیدار با شیخ زکزاکی و در بحبوحه بمباران دیوانه‌وار غزه توسط رژیم‌صهیونیستی و پمپاژ اخبار این‌چنینی، بسیار مهم بود و درعین‌حال تصور و تصدیق این جمله مقام‌معظم‌رهبری دور از ذهن به نظرمی‌رسد، اما وقتی به سنن الهی که تحولات اجتماعی براساس آن رقم می‌خورد، توجه کنیم، کاملا مسئله را روشن می‌یابیم. سرمایه‌ها و داشته‌های نیروی مقاومت فلسطین را می‌توان به این شرح فهرست کرد؛ فهرستی که امید به پیروزی کامل را یقینی خواهد کرد.‌

 مبارزه‌ای الهی
فلسطینی‌ها که تا قبل از انقلاب‌اسلامی بنای مبارزات‌شان براساس ملی‌گرایی عربی بود، با تحقق انقلاب و درسی که از مبارزه انقلاب ایران گرفتند، جنس مبارزه‌شان تغییر کرد. مقاومت، راهکار اصلی نجات فلسطین دانسته شد؛ مقاومتی که سوختش نیروی ایمان مبارزان فلسطینی بود. به‌گفته‌ دکتر فتحی‌شقاقی، دبیرکل جهاداسلامی فلسطین: «پیروزی انقلاب اسلامی، اعتماد به دین را به مسلمانان سراسر جهان بازگرداند و ثابت کرد اسلام نیرویی شکست‌ناپذیر است. با حرکت مردمی انتفاضه در فلسطین حتی آنان که هنوز تحت‌تأثیر ناسیونالیسم‌عربی هستند به اسلام، به چشم یک منبع انرژی و وسیله‌ اتحاد میان همه‌ اعراب برای نجات فلسطین می‌نگرند.» رهبرمعظم انقلاب در توضیح این عامل سرنوشت‌ساز در مبارزات حق و باطل، به تبیین عنصر مجاهدت در راه خدا و شکست‌ناپذیری این جبهه اشاره می‌کنند: «اگر شما مجاهدت کردید، قدرت خدا می‌آید پشت شما. اگر لشکری عقبه‌اش، ذخیره‌اش عبارت بود از قدرت الهی، این لشکر دیگر شکست‌بخور است؟ اینجا قدرت خداست که پشت‌سر شماست. با این منطق، همه‌ دنیای مسخر استکبار را هم خدا می‌تواند آزاد کند. با این منطق، فلسطین هم می‌تواند آزاد شود.»

پیشرفت‌های نظامی
پیشرفت نظامی جبهه‌ مقاومت در فلسطین، یکی دیگر از آن ابعاد امیدبخش پیروزی ‌نهایی فلسطین است. روزگاری مقاومت فلسطین در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ گروه فتح بود و مبارزان فلسطینی که به آنها «فداییان فلسطین» می‌گفتند، نیروهایی بودند که ازنظر سطح آموزش، سازماندهی و عملیات در سطح نازلی بودند و به لحاظ نظامی دستاورد ویژه‌ای نداشتند. حتی بزرگ‌ترین عملیات و جنگ آنها که «نبرد کرامه» بود، از نظر نظامی چندان دستاورد بزرگی تلقی نمی‌شد و فقط از این جهت حائز اهمیت بود که یک روحیه ایجاد می‌کرد و نشان می‌داد در مقابل اسرائیلی‌ها می‌شود پیروز شد. سال۲۰۰۶ قبل از جنگ ۳۳روزه عملیات «سرب مذاب» بود. سال۲۰۰۸ جنگ ۱۱روزه و ۲۲روزه بود و در سال۲۰۱۴ جنگ ۵۰روزه یا ۵۱روزه بود که در تمام این جنگ‌ها رژیم‌صهیونیستی فعال مایشاء بود و هر وقت اراده می‌کرد، وارد غزه و کرانه باختری می‌شد و کشتار می‌کرد، اما در عملیات «طوفان‌الاقصی»، ابتکار عمل و آفند با فلسطین است؛ آن‌هم با این حجم از شدت که کشته‌ها تا ۱۲۰۰نفر اعلام رسمی می‌شوند؛ تعدادی که در جنگ ۲۲روزه تنها ۱۴نفر بودند. مبارزاتی که با انتفاضه سنگ آغاز شد و حالا طوفان‌الاقصی می‌شود که موشک‌های با برد 250کیلومتر، پرتاب می‌شوند و سامانه‌های میلیاردی رژیم‌صهیونیستی هم از کار می‌افتند. بی‌شک این پیشرفت هم ثمره همان مقاومت مردم فلسطین در صحنه مبارزه با رژیم‌صهیونیستی است که در عامل یک بدان اشاره رفت.

اتحاد جبهه‌مقاومت
یکی از ثمرات مبارزه در راه خدا و مقاومت در این راه، وحدت میان آحاد مومنان است. این وحدت به شکل روزافزونی درحال رشد است. در داخل فلسطین دیگر فقط حماس نیست که علم مبارزه را در دست دارد؛ گروه‌هایی چون «فتح» هم که زمانی معتقد بودند با گفت‌وگو مسئله اختلاف با رژیم‌صهیونیستی قابل‌حل است نیز به جبهه مقاومت پیوسته‌اند. گفت‌وگوی کریستین امانپور با «حسام زملط» از چهره‌های نزدیک به محمود عباس در این جهت بسیار درس‌آموز است. کشورهای منطقه که در بسیاری از موارد درگیری فلسطین و رژیم‌صهیونیستی یا طرف تل‌آویو بودند یا سکوت می‌کردند، حداقل در موضع‌گیری‌ها، سمت فلسطین ایستاده‌اند. از رهبر چچن تا رئیس‌جمهور روسیه و حمایت سیاسی پاکستان و تهدید به قطع صادرات گاز توسط قطر تا اعلام آمادگی اعزام صدها هزار سرباز یمنی و آمادگی تمام‌عیار ارتش لبنان و... همگی نشان از وجود یک اراده واحد قوی‌تر در جبهه ‌مقاومت است. این صحبت امیرعبداللهیان در همین فضای وحدت جبهه‌مقاومت برای دوست و دشمن بسیار معنادار بود: «امروز رهبران مقاومت از انسجام عالی برخوردارند.

جنون بمباران
رهبرمعظم‌انقلاب در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان نیروهای مسلح، خطاب به صهیونیست‌ها به یک قاعده مهم اشاره کردند: «وقتی شما درنده‌خویی و وحشیگری را از حد می‌گذرانید، باید منتظر «طوفان» باشید.» اینکه افکارعمومی جهانی، مقابل جنایات عجیب و غریب صهیونیست‌ها می‌ایستد به همین جهت است. کشتار بی‌رحمانه کودکان، زنان و سالخوردگان که هیچ نقشی در جنگ ندارند، احساسات جهانی را جریحه‌دار می‌کند و این خود از اصلی‌ترین عوامل شکست این رژیم کودک‌کش است. این سنت الهی است که ظلم، نیروی مقابلش را تقویت می‌کند و به سرحد طوفان می‌رساند. در مجموع، سنت‌های الهی، همگی دلالت می‌کند بر اینکه پیروزی فلسطین حتمی است.
*پژوهشگر مسائل منطقه


معادله قدرت


علی مهدیان*
شما صحنه غزه را چگونه می‌بینید؟ غزه مظهر مظلومیت است؟ مظهر ویرانی و جنگ است؟ مظهر فلان فکر و عقیده است؟ چه نگاهی به غزه دارید؟ مقام ‌معظم‌ رهبری می‌گویند:«غزه مظهر قدرت اسلام» است. ایشان معتقد هستند به همین دلیل این حرکت منجر به «پیروزی کامل»
فلسطین می‌شود.
سؤال این است که ایشان مگر چه تعریفی از قدرت دارند؟ چگونه جامعه کوچکی که زیر سنگین‌ترین حملات دشمن تا دندان مسلح است که وزن بمب‌هایی که در این چندروز در آن به زمین ریخته معادل یک جنگ چند‌ده ساله است،  «مظهر قدرت اسلام» است؟
شاید بگویید قدرت رعدآسا و صاعقه‌گون غزه بر هیمنه رژیم ‌صهیونیستی که تمام دستگاه‌های فوق‌پیشرفته اطلاعاتی جهان را آچمز کرد، نماد این قدرت است. یا بگویید شکست راهبردی و «ترمیم‌ناپذیر» رژیم‌صهیونیستی و بلکه کل تمدن غرب، نشان‌دهنده این قدرت است؛ اینها خوب است، اما این، همه ماجرا نیست.
راکت، موشک، پهپاد، پاراگلایدر و چه و چه ابزاری‌اند که به‌خودی خود قدرتی ندارند. مهم، آن اراده‌ای است که ماشه را می‌چکاند؛ آن اراده را باید شناخت. اراده تمدن دنیاگرا احساس امیدش به همین ابزارهایی است که می‌بیند. ترس و امیدش همین ابزارهای دست‌ساز است. بت او، خدای او، همین‌هاست، اما روح موحد اراده‌اش متکی به قدرت بی‌نهایت خداست. او هم هرچه از عقلانیت، ابزار و توان دارد، پای کار می‌آورد، اما همه وجودش صبر است و درخواست از خدا « و ما رمیت اذ رمیت و لکن‌الله رمی».
قدرت خدا که می‌آید مگر کسی را یارای مقابله است؟ موحد همه تلاش خود را به‌ کار می‌گیرد، همه فهم، محاسبه و عقلانیتش را وسط می‌کشد که به آن اراده بی‌نهایت بگوید: «فقط سخن تو را مطیعم و فقط از تو مدد می‌خواهم»؛ «ایاک نعبد و ایاک نستعین» و وقتی از سر «صدق» و «اخلاص» و نه ادعا و فریب، درخواست خود را نشان می‌دهد به خدا، پاسخ می‌آید؛ «فانی قریب اجیب دعوه الداع اذا دعان».
اینجاست که امداد الهی می‌آید، قدرت واقعی می‌آید. اینجاست که نیل باز می‌شود، مارهای سحر‌کننده بلعیده می‌شوند، ورق برمی‌گردد. به‌چشم برهم‌زدنی؛ «قَالَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکتَابِ أَنَا آتِیک بِهِ قَبْلَ أَنْ یرْتَدَّ إِلَیک طَرْفُک». جنگ 33روزه لبنان با رژیم ‌صهیونیستی را یادتان هست؟ بعد از پیروزی حزب‌الله، مقام ‌معظم ‌رهبری در پیام تبریک خود چه گفتند «شما توانستید به حول و قوه‌ الهی ثابت کنید که برتری نظامی، به ابزار، سلاح، هواپیما، ناو و تانک نیست، به قدرت ایمان و جهاد و فداکاری همراه با عقل و تدبیر است».
اگر معادله قدرت را بلد نباشیم، جایی که باید امید داشته باشیم، می‌ترسیم و جایی که باید بترسیم، امید می‌بندیم. این معادله قدرت را سیدعلی خامنه‌ای عزیز و حکیم در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن تبیین می‌کنند. ایشان توضیح می‌دهند توکل و صبر مثل دو بال می‌تواند کاری کند که اراده الهی جریان بیابد و قدرت الهی ظهور کند. به همین دلیل می‌گویند:«شهدا مظهر قدرت اسلامند»؛ همان‌ها که ندای بشارت و رفع ترس و ناامیدی سر می‌دهند؛ «وَیستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم أَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَلا هُم یحزَنونَ».
بحث از قدرت می‌کنیم؛ همان قدرت ظاهری پیروزی‌آور، همان که در مجمع سازمان ملل در دهه60 رهبری امروز که رئیس‌جمهور آن روز بودند، برای چشم‌های ظاهربین حاکمان توضیح می‌دهند که این روش پیروزی ما در انقلاب و در جنگ بود و این نرم‌افزار، تمدن غرب را به چالش خواهد کشید. قصه غزه بروز چنین قدرتی است؛«الذین اتقوا اذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا فاذا هم مبصرون».
وقتی دشمن از همه جهت محاصره‌ات می‌کند، اما تو با امید به خدا و عزم حقیقی و صبر مثال‌زدنی می‌ایستی، شک نکن قدرت الهی می‌آید. شکست ترمیم‌ناپذیر هژمونی و هیمنه رژیم ‌صهیونیستی در داخل و خارج از مرزهایش اول ماجراست. شکست‌های سهمگین‌تری در راه است و آنان‌که فرمول‌ها و قوانین حقیقی عالم را ندانند و به آن مومن نباشند، چاره‌ای ندارند؛ باید صبر کنند تا به چشم ببینند؛ اما چشم بصیر و حکیم انسان موحد همان روز که غزه خروشید هلهله پیروزی‌اش بلند شد.
ولی این‌بار وقایع با جنگ 33 روزه حزب‌الله هم فرق می‌کند. این جنگ بعد از پیروزی‌های 33روزه و 22روزه و 11روزه و امثالهم است. ابعاد و عمق این پیروزی فراتر از تصور غرب است؛ چنان‌که تاکنون نیز چنین بوده؛ «کم مِّن فِئَه قَلِیلَه غَلَبَت فِئَه کثِیرَه بِإِذنِ‌الله وَ‌الله مَعَ الصّابرِینَ». شما نمی‌دانید صبر یک جامعه موحد چگونه تاریخ را زیر و رو می‌کند؛ بایستید و تماشا کنید.
*استاد حوزه و دانشگاه
 

این خبر را به اشتراک بگذارید