• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 20 مهر 1402
کد مطلب : 205484
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/76zp1
+
-

توجه به دانش‌بنیان‌ها عامل مهاجرت معکوس نخبگان

شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور براساس آخرین آمار رسمی اعلام شده، ۵۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته‌اند و توجه به آنها می‌تواند عامل مهاجرت معکوس نخبگان به کشور باشد.
محمد وحیدی، نایب‌رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب در آیین افتتاح ساختمان مرکز توسعه و تحقیقات شرکت دانش بنیان گلچین فوم عنوان کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان توسط کمیسیون آموزش اتفاق افتاد که گام بزرگی برای حمایت از 7200شرکت دانش بنیان فعال کشور بوده است. به گزارش همشهری، در قانون جهش تولید دانش بنیان حمایت‌های گسترده‌ای از دانش‌بنیان‌ها پیش‌بینی شده است. تخصیص 50هزار میلیارد تومان به دانش‌بنیان‌ها از محل منابع سپرده‌های پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه نظام بانکی بخشی از این حمایت‌هاست. این موضوع که در بند «ب» تبصره 16قانون بودجه 1401آمده بود، در راستای اشتغال دانش‌بنیان و صنایع خلاق در سراسر کشور با اولویت مناطق محروم درنظر گرفته شد. حالا نایب‌رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با تأکید بر ضرورت حمایت از شرکت‌های
دانش بنیان و این قبیل مجموعه‌ها، می‌گوید: به لحاظ مهاجرت نخبگان در وضعیت مطلوبی نیستیم اما با توجه به حوزه دانش بنیان می‌توانیم شاهد کاهش مهاجرت و افزایش مهاجرت معکوس در کشور باشیم. این نماینده مجلس می‌گوید: «بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین بخشی که سبب علاقه‌مندی نخبگان و مهاجرت معکوس آنها به کشور شده، حوزه دانش‌بنیان است، بنابراین دولت باید با توجه ویژه به این موضوع، نخبگان و دانشجویان برتری که از کشور خارج شده‌اند را به کشور بازگرداند.»
این در حالی است که برنامه آی‌کانتکت که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تدوین شده، باعث تعداد قابل توجهی از همکاری‌های متنوع با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور شده است. محمد وحیدی که در عین‌ حال، رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی است به ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی اشاره می‌کند و می‌گوید: «صنایع این استان صرفا طی یک سال حدود 1200میلیارد تومان قطعه خریداری کرده‌اند.»




 

این خبر را به اشتراک بگذارید