پنجمین نشست وزرای محیطزیست آسیا و اقیانوسیه درحالی در سریلانکا آغاز بهکار کرده که جهان با بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است و از ایران نیز علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشورمان با حضور در این اجلاس اعلام کرده است که پیوندهای ناگسستنیای بین توسعه، فقر، رفاه انسان و حفاظت از کرهزمین وجود دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در جمع وزرای محیطزیست آسیا و اقیانوسیه، با بیان اینکه ایران منشأ بسیاری از ذخایر ارزشمند ژنتیک جهان و منطقه با تنوع گونههای مهم گیاهی و جانوری با بیش از ۲۲۰۰گونه گیاهی اندمیک و زیستگاههای بینظیر ازجمله زاگرس و جنگلهای هیرکانی است، گفت: برنامههای اقدام ملی متعدد برای حفظ تنوع زیستی ازجمله افزایش مناطق حفاظتشده و تکثیر در اسارت و... در ایران اجرایی شده است.
او گفت: ایران با داشتن بیشترین مرزهای دریایی در خلیجفارس، دریای عمان و دریای کاسپین با عضویت در 2کنوانسیون منطقهای حفاظت از محیطزیست دریایی تلاش کرده با تدوین برنامه عمل، پایش مداوم زیستبوم دریایی، حفاظت و احیای زیستگاههای حساس ساحلی، سازگاری با تغییر اقلیم در مناطق خشکی و ساحلی و مقابله با آلودگیهای پلاستیکی و میکروپلاستیکی، گامهای بلندی در بهبود وضعیت اکوسیستم و تنوع زیستی دریایی بردارد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به نقش تغییرات اقلیمی در زندگی بشر و لزوم سازگاری با آن گفت: یکی از تبعات تغییر اقلیم بروز سیلابها، خشکسالیها و پدیده توفانهای گردوغبار است که دامنه و شدت آن در حال گسترش و گریبانگیر بسیاری از کشورها ازجمله کشورهای غرب آسیا و خاورمیانه شده و خواهد شد.
سلاجقه با تأکید بر نامشروع بودن تحریمهای محیطزیستی ایران اعلام کرد: تحریمهای گسترده مختلف اقتصادی و نامشروع بهصورت یکجانبه و چندجانبه از سوی مخربان محیطزیست علیه ایران، آثار متعددی بر عرصه محیطزیست بهخصوص در زمینه کاهش سطح تعهدات به توسعه پایدار و در نتیجه آسیب و تخریب محیطزیست در پی داشت که منجر به کاهش توانایی انجام مسئولیتهای ملی و بینالمللی در قبال تمامی قوانین و مقررات ملی و همچنین اسناد و معاهدات الزامآور و غیرالزامآور محیطزیستی در سطح بینالمللی از سوی ایران شد.
تغییرات اقلیمی دامان آسیا و اقیانوسیه را گرفته است
در همینه زمینه :
کوتاهتر از گزارش