• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 8 مهر 1402
کد مطلب : 204299
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjxwr
+
-

نقش مهم 5Gدر صنعت پزشکی

بیمار با حال وخیم در بیمارستان است، همه آماده و حاضر هستند اما سرپرست تیم جراحی یا همان جراح اصلی نه‌تنها در بیمارستان نیست بلکه در شهر یا حتی کشور هم حضور ندارد، اما یک روبات اینجا آماده اجرای عمل جراحی مربوط است. بدین‌ترتیب دلیلی برای تأخیر وجود ندارد و جراحی می‌تواند از راه دور و با دستان پزشکی که کیلومترها دورتر از بیمار خود قرار دارد، انجام پذیرد. اما در این میان و در کنار تمامی تجهیزات پزشکی و تخصص تیم جراحی یک چیز دیگر هم به‌شدت مورد نیاز است: «اینترنت 5G». بدون داشتن چنین اینترنتی، امکان جراحی از راهی دور امکان‌ناپذیر است.
کمتر از 4سال پیش، دکتر «لینگ ژیپی» از پکن برای نخستین بار موفق به انجام عمل جراحی مغز یک بیمار مبتلا به پارکینسون با کمک اینترنت نسل پنجم شد. او این عمل جراحی موفقیت‌آمیز را که 3ساعت زمان برد از فاصله ۳هزار کیلومتری انجام داد.
فناوری شبکه نسل پنجم اینترنت یکی از 5فناوری بزرگی خواهد بود که جهان امروزی را متحول خواهد کرد. این فناوری سرعت و کیفیت بسیار بالای انتقال اطلاعات موردنظر کاربران را فراهم خواهد کرد و به همین‌خاطر هم گفته می‌شود از استقبال و محبوبیت بی‌نظیری در میان اقشار مختلف مردم برخوردار خواهد شد. شبکه اینترنت پرسرعت 5G نشان داده است که قابلیت کمک به عرصه پزشکی را دارد. آزمایش‌ها نشان داده که شبکه پرسرعت اینترنت 5G قطعی نداشته و برخلاف شبکه 4G تأخیر هم ندارد. این یک نکته مهم و بارز در انجام عمل‌های جراحی از دور و با استفاده از اینترنت است. زمانی که جراح از طریق اینترنت فرمانی را به روبات ارسال می‌کند، نیاز است تا این دستور بدون تأخیر انجام پذیرد. روبات در اینجا با دقت، حرکات پزشک را تکرار کرده و فرامین را در ناحیه مورد نظر اجرا می‌کند. این درحالی است که در شبکه اینترنت 4G ما شاهد تأخیر هستیم که این امر، عملا جراحی آنلاین را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
به‌طور کلی انجام جراحی از راه دور با استفاده از یک روبات جراح و همچنین اینترنت نسل پنجم می‌تواند به بیماران در صرفه‌جویی وقت، هزینه سفر و اقامت، بهبود و مراقبت‌های بهداشتی در مناطق دور افتاده، کمک کند.
حتی از این فناوری می‌توان در آینده و در فضا نیز استفاده کرد. شاید یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش‌رو برای اعزام انسان به‌ماه یا مریخ، کمبود تجهیزات پزشکی باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید