• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
چهار شنبه 1 شهریور 1402
کد مطلب : 200913
+
-

افزایش 49درصدی برداشت چای

درحالی‌که چایکاران استان‌های شمالی مشغول برداشت چین سوم هستند، رئیس سازمان چای کشور از افزایش 49درصدی میزان برداشت نسبت به دوره مشابه سال قبل خبر می‌دهد.
به گزارش همشهری، فصل‌برداشت بهاره چای در گیلان و مازندران از اوایل اردیبهشت آغاز می‌شود. به نیمه دوم خرداد که می‌رسد به برداشت تابستانه و در شهریور به برداشت پاییزه معروف است که تا پایان مهر ادامه دارد.
رئیس سازمان چای کشور به همشهری می‌گوید: «از اول فصل برداشت چای تاکنون ۱۲۶هزار و ۵۵۴تن برگ سبز چای از چایکاران خریداری شده‌است. ۴۷درصد از این مقدار برگ سبز چای درجه یک و ۵۳درصد درجه 2 است.»
او ادامه می‌دهد: «در پایان دوره برداشت سال گذشته ۱۱۶هزار تن برگ سبز خریداری کردیم. هنوز یک برداشت یا همان چین چهارم چای باقی مانده‌است که تا اواخر مهر انجام می‌شود. بعد از برداشت چهارم می‌توان آمار کلی و مقایسه امسال و سال قبل را ارائه کرد.»
سال گذشته ۱۱۶هزار و ۷۰۰تن برگ سبز چای برداشت و 26هزار و 700تن چای خشک تولید شد. ‌حبیب جهانساز‌ درباره تولید چای خشک در این مدت می‌گوید: «۲۸هزار و ۴۷۵تن چای خشک تولید شده‌است.»
جهانساز در ادامه وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران را رضایتبخش ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «دولت 40درصد مطالبات و کارخانجات هم 54درصد را پرداخت کرده‌ اند. این آمار نشان می‌دهد بیش از نیمی از مطالبات پرداخت شده و چایکاران رضایت دارند. مابقی مطالبات هم از هفته آینده پرداخت می‌شود.»
به‌گفته جهانساز، طلب چایکاران حدود ۱۶۰۰میلیارد تومان است که ۸۰۰میلیارد تومان آن به‌حساب آنها واریز شده است.
رئیس سازمان چای کشور می‌افزاید: «قیمت هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۱۳هزار و ۹۹۰تومان و درجه دو ۱۱هزار و ۵۰۰تومان است که در مقایسه با سال گذشته در قیمت برگ سبز درجه یک رشد ۵۲درصدی و در درجه 2 رشد ۶۲درصدی داریم.»
جهانساز با اشاره به پرداخت تسهیلات ۶۲میلیارد تومانی در حوزه چای در سال گذشته یادآور شد: «تسهیلات اصلاح و احیای باغات پس از پایان فصل بهره‌برداری پرداخت می‌شود و دستورالعمل سال گذشته ادامه دارد؛ البته امسال در حوزه مکانیزاسیون حدود ۶میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم.»
50هزار خانوار در مزارع گیلان و مازندران این روزها مشغول برداشت برگ سبز چای هستند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید