• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 15 ذی القعده 1446
  • 2025 May 13
یکشنبه 27 خرداد 1397
کد مطلب : 19796
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qAVG
+
-

پلیس آب به زنجان رسید

پلیس آب قرار است از تخلفات در زمینه برداشت و حمل و نقل غیر مجاز آب جلوگیری کند

آبفا
پلیس آب به زنجان رسید




 امیر جلالی| زنجان - خبرنگار:

از مسدودکردن چاه‌های غیرمجاز و سدسازی گرفته تا فرهنگ‌سازی برای مصرف آب هیچ‌کدام نتوانست مقابل تشدید بحران آب بایستد و وقتی صدای بی‌آبی هنوز در گوش خیلی‌ها نمی‌پیچد باید سراغ «پلیس آب» رفت، تا این بار پلیس از آب محافظت کند.

بارش چند روز گذشته به حدی بود که مدیرکل هواشناسی استان از افزایش 45 میلی‌متری بارش‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و حتی اعلام کرد که میانگین بارش‌ها در 30 سال گذشته 281 میلی‌متر بوده که بارش‌های چند روز گذشته استان این میزان را هم پشت سر گذاشته است اما با این وجود بحران آب هم‌چنان پابرجاست.
این بحران کار را به آن‌جا رسانده که مسئولان استان در تازه‌ترین عکس‌العمل برای مقابله با آن به فکر تشکیل پلیس آب افتاده‌اند تا شاید پلیس بتواند از هدررفتن آب و سوءاستفاده از آن جلوگیری کند.


جلوگیری از تشدید بحران آب

بنا بر گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان برای جلوگیری از تشدید بحران آب، تشکیل پلیس آب در استان ضروری به نظر می‌رسد و از سویی دیگر با متخلفان این حوزه که از این خلاء استفاده می‌کنند باید برخورد قاطع قانونی شود.
«یوسف رضاپور» با تأکید بر این نکته که موضوع کم‌آبی از تنش به بحران رسیده است اعتقاد دارد که کار حفاظت از منابع آب تنها محدود به یک دستگاه و سازمان نیست و از همین‌رو تشکیل پلیس آب می‌تواند محلی برای هماهنگی دستگاه‌های مرتبط برای مقابله با تشدید بحران آب باشد.
به گفته وی، انتقال آب چاه‌ها به مزارع و باغ‌های استان در بسیاری از مواقع با تانکر و روش‌های دیگر انجام می‌شود که برای جلوگیری از اینکار هم لزوم وجود پلیس آب احساس می‌شود.

اما موضوع تشکیل پلیس آب تنها به روزهای اخیر ختم نمی‌شود، بلکه از سال‌ها پیش کارشناسان حوزه آب معتقد بودند که مشکل اصلی در برخورد با متخلفان حوزه آب و حفاظت از منابع آبی نه در برنامه بلکه در اجراست و به همین دلیل باید با تشکیل گروهی مانند پلیس آب نقش قوای مقننه و قضاییه نیز پررنگ‌تر می‌شود.

در همین زمینه در صورت‌جلسه آخرین نشست شورای حفاظت از منابع آب استان در اردیبهشت‌ گذشته که به ریاست استاندار زنجان برگزار شد آمده است که برای راه‌اندازی پلیس آب در راستای برخورد با حمل و نقل آب با تانکر و تخلفات دیگر در بخش‌های آب، پیگیری‌های لازم از سوی نیروی انتظامی انجام شود تا آبفای استان شاهد گام‌های نخست تشکیل پلیس آّب در استان باشد.


تشکیل پلیس آب

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع شرکت آب منطقه‌ای زنجان درباره این صورت‌جلسه و روند تشکیل پلیس آّب در استان به همشهری گفت: در گذشته کار حفاظت از منابع آب و مقابله با متخلفان حوزه آب با شدتی که باید، دنبال نمی‌شد و از همین رو قدم‌های نخست تشکیل پلیس آّب در استان برداشته شده است.
«محمدحسین مهانفر» ادامه داد: در کل کشور نیز به دلیل نیازی که به این مورد داریم کسانی که در حوزه آب فعالیت دارند باید در مقام ضوابط قضایی عمل کنند اما بیشتر‌ همکاران ما که با مسائل آب سروکار دارند و به وظایف قانونی خود عمل می‌کنند چون جایگاه قضایی خاصی ندارند در برخورد با متخلفان به مشکل برمی‌خورند و به جز مأموران ماده 30 که واقعاً تعداد کمی هستند بقیه همکاران چنین قدرت قانونی را ندارند. مهانفر افزود: بنابراین ترجیحاً این موضوع در شورای حفاظت منابع آب استان مطرح شد تا با همکاری نیروی انتظامی به ثمر برسد. این کار مستلزم همکاری بین چند دستگاه است تا به نتیجه‌ای برسد که به نفع مردم باشد و از طرفی سبب تسهیل امور شود و کمی زمان‌بر هم خواهد بود.

وی در پاسخ به این سؤال که شرایط منابع آب استان در چه وضعیتی قرار دارد که این تصمیم گرفته شده است؟ گفت: ما اگر به اندازه دنیا هم آب داشته باشیم باید از آن محافظت کنیم و وقتی این منابع انفال باشد این محافظت باید دوچندان ‌شود. لازم نیست از وضعیت منابع آب استان حرفی زده شود چون شرایط کاملاً روشن و قابل درک است. اگر بخواهیم برداشت بهینه از منابع آب داشته باشیم قطعاً علاوه بر راه‌کارهای معمول باید سیستم‌هایی مانند پلیس آب هم وارد عمل شوند.


جلوگیری از تخلفات

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع شرکت آب منطقه‌ای زنجان افزود: علاوه بر پلیس آب، تشکل‌های مردمی برای حفاظت از منابع آبی نیز باید تشکیل شوند تا مردم در مورد استفاده بهینه ازآّب و جلوگیری ازسوءاستفاده احتمالی از آن وارد عمل شوند.
این مسئول درباره لزوم ایجاد تشکلی به نام پلیس آب نیز تصریح کرد: وقتی کلمه پلیس به کار می‌رود شاید ذهنیت قهری به ذهن خطور کند اما بحث این جاست که ما قصد ورود به مسائلی را داریم که تخلف‌های مشهودی را در آن شاهد هستیم و در این موارد ضابطان قانونی راحت‌تر می‌توانند وارد عمل شوند، در حالی که چنین نیروهایی در شرکت آب منطقه‌ای بسیار کم هستند و برای حل این مشکل و جلوگیری از بدتر شدن شرایط، تشکیلاتی که نام آن هر چیزی می‌تواند باشد، لازم است.

در حالی که هنوز بسیاری به این باور نرسیده‌اند که در بحران آب قرار داریم، سوءاستفاده از منابع محدود آب و تخلف در این حوزه نیز فشار مضاعفی را بر منابع آب استان وارد می‌کند و باید دید تشکیل پلیس آب که در ابتدای راه خود قرار دارد تا چه حد می‌تواند مقابل این تخلفات بایستد.

این خبر را به اشتراک بگذارید