وعده تورم تکرقمی
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه هدفگذاریهای برنامه هفتم توسعه بهگونهای هست که بهتدریج تورم کاهش پیدا کند، گفت: تلاش میکنیم در پایان دوره برنامه هفتم توسعه، به تورم تک رقمی و رشد 8درصدی دست پیدا کنیم.
حرکت به سمت تورم تکرقمی و رسیدن به رشد سالانه 8درصدی اقتصاد در طول برنامه هفتم توسعه، به یک معنا میتواند به مصداق سنگ بزرگ علامت نزدن باشد. چنانکه در برنامههای گذشته توسعه ایران هم اهداف کمّی روشنی تعیین شده بود که در عمل محقق نشد.
اکنون بازهم رشد 8درصدی اقتصاد با چاشنی تورم تکرقمی در 5سال آینده هدفگذاری شده و مهم این است که آیا منابع مالی لازم برای رشد 8درصدی به دقت پیشبینی شده و آیا با فرض پاسخ مثبت، این منابع غیرتورمی خواهد بود یا نه؟ واضح است که اقتصاد ایران پتانسیل
رشد 8درصد و حتی بالاتر را با بهبود وضع کلان اقتصادی و کاهش سطح تنش در روابط خارجی دارد. هرچند حرکت به سمت تورم تکرقمی، مسیری سختتر بهنظر میرسد. نرخ تورم بالای 40درصدی در 4سال گذشته نشان میدهد که کنترل نرخ تورم تنها به مدد سیاستهای پولی ممکن نیست و ضرورت دارد تا سیاستگذاران با عینک واقعبینی به سمت حل چالشهای ناترازی شدید در بخش مالی و پولی گام بردارند. وضع اقتصادی کشور بهگونهای است که از شوکهای ارزی آسیب دیده و در آینده هم خواهد دید و باید دید که برنامه عملیاتی سازمان برنامه و بودجه برای تحقق رشد 8درصدی چیست؟ و بانک مرکزی تا چه اندازه برای کنترل نرخ تورم آزادی و استقلال عمل دارد.