• شنبه 21 تیر 1404
  • السَّبْت 16 محرم 1447
  • 2025 Jul 12
سه شنبه 20 تیر 1402
کد مطلب : 197003
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOXn6
+
-

در تدارک میزبانی از زائران اربعین

استان‌های آذربایجان‌غربی، کرمانشاه، کردستان، ایلام و خوزستان امسال برنامه‌های ویژه‌ای برای اربعین دارند

گزارش
در تدارک میزبانی از زائران اربعین

راحله‌ عبدالحسینی- روزنامه نگار

ستادهای اربعین استان‌های مرزی، تمام توان خود را به‌کار گرفته‌اند تا در فرصت باقیمانده آماده پذیرایی از زائران اربعین باشند. سال گذشته در نخستین اربعین بدون محدودیت کرونایی، حدود 3میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی به عراق مشرف شدند. استان‌های آذربایجان‌غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام وخوزستان با داشتن مرز مشترک با کشور عراق برنامه‌های ویژه‌ای برای آسایش زائران ‌تدارک می‌بینند؛  از اتمام عملیات اجرایی مسیرهای ارتباطی تا تدارک پارکینگ و سرویس بهداشتی. راهپیمایی اربعین امسال از اوایل شهریور آغاز خواهد شد و در نیمه این‌ماه به اوج خود می‌رسد.

آذربایجان‌غربی، تسهیل مسیرهای دسترسی
مرز تمرچین در آذربایجان‌غربی، سال گذشته میزبان بیش از 80هزار زائر اربعین بود و امسال میزبانی این مرز برای حدود 500هزار نفر مهیا خواهد شد. این را سخنگوی ستاد اربعین استان آذربایجان‌غربی به همشهری می‌گوید. علی رزازی، تکمیل عملیات اجرایی محور نقده-پیرانشهر-تمرچین را در اولویت برنامه‌های امسال اربعین می‌داند و می‌افزاید: «از آنجا که بیشتر مسافران از مرکز استان در ایام اربعین به سمت مرز از این مسیر تردد می‌کنند، امسال 10کیلومتر از این محور تا قبل از اربعین زیربار ترافیکی خواهد رفت.» به‌گفته رزازی، مسیر محور حیدرآباد به نقده ۵ کیلومتر و سه راهی محمدیار نقده به‌عنوان گره ترافیکی در جنوب استان است که آن نیز در زمان باقیمانده تا اربعین اصلاح می‌شود و تقاطع‌های غیرهمسطح به بهره‌برداری می‌رسد.
یکی از ظرفیت‌های حمل‌ونقل استان وجود خط ریلی در شهر نقده است که رزازی درباره آن می‌گوید: «استفاده از ظرفیت ریلی در ایستگاه محمدیار نقده برای افزایش قطارهای مسافربری نیز در دستور کار قرار دارد.» آماده‌سازی پارکینگ خودروها، تدارک سرویس‌های بهداشتی و حمام، تجهیز زائرسراها و اقامتگاه‌ها نیز جزو برنامه‌های اصلی استان آذربایجان‌غربی برای اربعین است.

خوزستان، خدمات‌رسانی 18کمیته
۶۵ پروژه در حوزه خدمات شهری اربعین حسینی در دست اجراست. محمد خانچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان در توضیح این پروژه‌ها به خرید ماشین‌آلات، ساخت مجتمع‌های رفاهی، تقویت زیرساخت‌ها و مواردی از این دست اشاره کرده‌است. اقدامات اساسی دیگری نیز در بخش‌هایی همچون آب آشامیدنی، پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی، وسایل سرمایشی، محوطه‌سازی‌، ایجاد سایه‌بان، ایجاد جاده دسترسی در دست اجراست تا زائران اربعین متفاوتی را در مرزهای شلمچه و چذابه تجربه کنند. به‌گفته حجت‌الاسلام سیدمحمود موسوی، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان خوزستان، ۱۸ کمیته توسط ستاد بازسازی ستاد عتبات عالیات استان خوزستان تشکیل شده است.زائران اربعین حسینی از بدو ورود به مرزهای استان از خرید مایحتاج مصرفی خود بی‌نیاز خواهند بود و خدمات‌دهی مواکب از ورودی مرزهای خوزستان تا کربلا ادامه دارد.

کردستان، تقویت زیرساخت‌ها
با تکمیل و به روز رسانی امکانات و زیرساخت‌ها آمادگی کامل برای میزبانی از ۵۰۰ هزار زائر اربعین در مرز باشماق کردستان وجود دارد. سال گذشته طبق آمارهای موجود بیش از ۵۳ هزار نفر از مرز باشماق به کربلای معلی اعزام شدند.
اینطور که مهدی رمضانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان خبر داده انتظار می‌رود براساس منطق محاسباتی در اربعین امسال تعداد زائرین اربعین به بیش از ۳۵۰ هزار نفر برسد، اما باید خود را برای تردد ۵۰۰ هزار زائر آماده کنیم.رایزنی‌های دیپلماتیک با طرف عراقی برای تسهیل تردد زائرین  بین بخش‌های کردی و عربی نیز از سوی مسئولان استان کردستان
در دست انجام است.

ایلام، عملیات آسفالت 200کیلومتر مسیر  
ایلام یکی از استان‌هایی است که در ماه‌های منتهی به اربعین حسینی اقدامات مختلفی برای سهولت در تردد و اسکان موقت زائران به سمت عراق انجام می‌دهد. طوری که 200کیلومتر مسیر جاده‌ای استان ایلام تا مرز مهران در حالِ عملیات آسفالت و روکشی قرار دارد.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای ایلام به همشهری گفت: «راهداری در موضوع حمل‌ونقل و راهداری فعالیت می‌کند. امسال عملیات روکشی و آسفالت 180کیلومتر از 200کیلومتر راه‌های استان انجام شده است. 20کیلومتر باقیمانده نیز به‌زودی آسفالت می‌شود.»
سیدزاهدین چشمه خاور با اشاره به اینکه سال گذشته 6هزار کیلومتر عملیات خط کشی جاده‌ها انجام شده و به‌دلیل پایداری خط‌های کناری نیاز به خط کشی در این محدوده نیست، عنوان کرد: «امسال عملیات خط‌کشی 3هزار کیلومتر در محور اصلی صورت خواهد گرفت که اکنون در حالِ انجام است.»
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ایلام اضافه کرد: «10کیلومتر نیوجرسی جداکننده برای محور ایلام به مهران در حال تولید است که بلافاصله بعد از اینکه اداره کل راه و شهرسازی این مسیر را تکمیل کرد، نیوجرسی نصب می‌شود. همچنین همزمان در 13نقطه در 5محور منتهی به مهران کارگران مشغول آسفالت و روکش هستند.»‌

کرمانشاه ، ترمیم مسیر منتهی به مرز خسروی
قدیمی‌ترین، آسان‌ترین و نزدیک‌ترین مرز تردد زائران از ایران به عراق مرز بین‌المللی خسروی است. این مسیر بعد از حضور داعش دچار شرایط خاصی شد و به طور موقت گاهی این مرز بسته شد و تردد از این مرز کاهش پیدا کرد. بعد از ثبات در عراق و برقراری امنیت دوباره این مرز رونق سابق را پیدا کرد.  مدیر روابط‌عمومی استانداری کرمانشاه به همشهری گفت: «بیش از 60درصد زائرانی که از مرز مهران به عراق سفر می‌کنند، ابتدا وارد کرمانشاه می‌شوند. با توجه به اتفاقات خوبی که از سال گذشته در مورد زیرساخت‌ها افتاده، تردد در این مسیر شرایط بهتری پیدا کرده است.»
عبدالله الماسی عنوان کرد: «ترمیم تمام مسیر بزرگراهی ورودی استان کرمانشاه که شامل شهرستان کنگاور، صحنه، هرسین، کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، دالاهو، سرپل ذهاب، قصرشیرین و در نهایت مرز خسروی می‌شود، صورت گرفته است.» مدیرروابط‌عمومی استانداری کرمانشاه تأکید کرد: «در فواصل مختلف این مسیر موکب‌ قرار داده شده است و از نظر بهداشتی اقدامات لازم صورت گرفته است. به‌ویژه در قصرشیرین به سمت مرز خسروی تمام اقدامات لازم انجام شده است.»

قدیمی‌ترین، آسان‌ترین و نزدیک‌ترین مرز تردد زائران از ایران به عراق مرز بین‌المللی خسروی است

این خبر را به اشتراک بگذارید