• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
سه شنبه 22 خرداد 1397
کد مطلب : 19455
+
-

واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه می‌شود

سلامت
واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه می‌شود

سخنگوی وزارت بهداشت درمورد تولید واکسن زگیل تناسلی یا HPV در کشور گفت: باید تولید واکسن‌های ضروری را که از بیماری‌های مهم پیشگیری می‌کند، گسترش دهیم که یکی از این موارد که مورد توصیه سازمان جهانی بهداشت جهانی بوده و در اولویت ما به دلایل علمی است، واکسن HPV است. ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود به همشهری گفت: باید توجه کرد که HPV دو بیماری مهم در کشورهای مختلف ایجاد می‌کند که یکی زگیل ناحیه تناسلی و دیگری سرطان‌های مربوط به این ناحیه مانند سرطان دهانه رحم است. بیش از ۱۰۰ نوع از این ویروس وجود دارد که برخی از آنها عامل زگیل و برخی هم عامل سرطان هستند. هرچند که سرطان دهانه رحم دوازدهمین سرطان شایع در زنان است و سالانه ۹۲۷ مورد به آن مبتلا می‌شوند اما باید بدانیم که ۵ درصد مردم در طول عمرشان به زگیل‌های ناحیه تناسلی مبتلا می‌شوند و بروز آنها بیشتر در زنان کمتر از ۲۴ سال و مردان بین ۲۵ تا ۲۹ سال است.

وی ادامه داد: این زگیل‌های تناسلی عوارض متعددی دارند و می‌توانند در مراودات جنسی اختلال ایجاد کنند و حتی مطالعاتی انجام شده که نشان می‌دهد می‌تواند منجر به طلاق شوند به‌طوری که در پزشکی قانونی اجازه طلاق به‌دلیل ابتلا به بیماری لاعلاج صادر می‌شود چون احتمال بهبودی افراد مبتلا بعد از گذشت یک تا 2سال کم و درمان آن هم پرهزینه است. از طرفی عوارض متعدد روانی مانند افسردگی و اضطراب ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به اختلاف در روابط زناشویی شود.

حریرچی با بیان اینکه ما از سال‌های گذشته به‌دنبال تولید این واکسن در کشور بوده‌ایم و مطالعات ابتدایی آن انجام شده است، گفت: هم‌اکنون این واکسن در کشور موجود است و در 3بازه زمانی باید تزریق شود. قیمت قانونی آن هم برای هر بار تزریق۲۷۳ هزار تومان است که البته برخی از مراکز خصوصی تا چند صد هزار تومان بیشتر هم دریافت می‌کنند اما از طرفی اکثریت جامعه استطاعت مالی تزریق آن را ندارند بنابراین راه درست تولید این واکسن در داخل کشور است.

حریرچی با بیان اینکه امسال مقام معظم رهبری موافقت کردند تا برای تولید 2واکسن مهم در کشور 100میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی به وزارت بهداشت اختصاص یابد، گفت: درباره واکسن HPV هر زمانی که بتوانیم آن را تولید کنیم و تولید ملی این واکسن به حد مناسب برسد، از آن استفاده خواهیم کرد. هم‌اکنون انستیتو پاستور ایران مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفته است. در عین حال تولید هر واکسن معمولا توانایی تولید چند واکسن دیگر را هم در کشور ایجاد می‌کند. در دنیا بازار قابل توجهی برای واکسن HPV وجود دارد و قیمت دلاری آن هم گران است بنابراین رقابتی برای تولید ارزان این واکسن در دنیا وجود دارد و ما به‌دنبال تولید آن هستیم تا بتوانیم بازار صادراتی خوبی را هم برایش ایجاد کنیم. واکسن HPV هم به محض تولید ملی به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه می‌شود.

حریرچی درباره برخی شایعه‌ها مبنی بر اینکه درصورت تزریق واکسن HPV فرد عقیم می‌شود، هم گفت: در دنیا چنین گزارش‌هایی وجود ندارد. درحال حاضر واکسن HPV در ۵۴ کشور استفاده می‌شود و در برخی از کشورها هم اجباری است و گزارش‌های اینچنینی درباره آن وجود ندارد. حریرچی درباره راه انتقال HPV گفت: راه اصلی این بیماری از طریق ارتباط جنسی است اما روش‌های دیگری هم به میزان کم باعث انتقال آن می‌شوند. بر این اساس هر نوع تماس نزدیک پوست و مخاط امکان انتقال این ویروس را ایجاد می‌کند. انتقال این ویروس فقط در روابط غیررسمی و غیراخلاقی نیست بلکه در روابط زناشویی هم امکانپذیر است.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره اینکه آیا پزشکان می‌توانند در زمان بررسی آزمایش‌های بیمار دوباره از او پول دریافت کنند، گفت: این موضوع بحثی پردامنه است. در اکثر مواقع اگر بیمار صرفا برای نشان دادن نتیجه آزمایش به پزشک مراجعه کند، در اکثر مواقع وجهی دریافت نمی‌شود اما اگر در این مراجعه بار دوم اقدامات جدید یا ارزیابی‌های مجدد انجام شود، بعضا وجوهی از بیمار دریافت می‌شود البته در این زمینه گاهی شاهد بروز تخلفات نیز هستیم. در عین حال قانون صریحی در این زمینه وجود ندارد و باید براساس معیارهای اخلاقی رفتار شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید