• دو شنبه 17 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 27 شوال 1445
  • 2024 May 06
یکشنبه 20 خرداد 1397
کد مطلب : 19172
+
-

آردهای سفید فاقد سبوس هستند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید براینکه میزان سبوس در آردها باید مورد بازنگری قرار گیرد، گفت: با سبوس‌گیری بیشتر، آردها سفیدتر شده‌‌اند و این اقدام می‌تواند به مشکلاتی مانند اضافه وزن، دیابت و بیماری‌‌های قلبی دامن بزند، سبوس باید طبق استانداردهای مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد. به گزارش ایلنا، زهرا عبداللهی درخصوص آرد سفید مصرفی در نان‌ها گفت: آردهای سفید مصرفی در نان‌ها که در اختیار نانواها قرار می‌گیرد، باید مورد بازنگری قرار گیرد، چرا که این آردها فاقد سبوس هستند و نانواها سبوس را به‌صورت فله‌ای خریداری می‌کنند و به نان می‌افزایند. وی با بیان اینکه در این زمینه با سازمان استاندارد، پژوهشکده غله و سایر سازمان‌های ذیربط مکاتباتی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: سبوسی که به‌صورت فله‌ای خریداری شده و به نان افزوده می‌شود، فرآوری شده و سالم نیست و حاوی انواع آلودگی‌ها است. از طرفی، میزان فیتات موجود در سبوس‌های اضافی، می‌تواند در جذب ریزمغذی‌ها مشکل ایجاد کند و عوارضی مانند کمبود آهن و روی در پی داشته باشد. از سوی دیگر سبوس فله‌ای که به نان اضافه می‌شود، اگر تخمیرش در نان خوب انجام نگیرد، ضررش بیشتر است، چون از جذب ریزمغذی‌ها جلوگیری می‌کند، همچنین به‌دلیل آنکه به‌صورت فله‌ای استفاده می‌شود، گاهی آلودگی‌های قارچی و میکروبی دارد که در نان باقی می‌ماند، بنابراین راه درست این است که در کارخانه به میزان معین سبوس به آرد اضافه شود تا نان باکیفیت و سالم به‌دست مردم برسد.

این خبر را به اشتراک بگذارید