شهید «آوینی» شاهکلید روز «هنر انقلاب» است
در حال بررسی لوکیشن فیلم مستند شهری در آسمان، با مین برخورد کرد و بر اثر اصابت ترکش مین باقیمانده از جنگ ایران و عراق به شهادت رسید. پس از شهادت این هنرمند متعهد در بیستم فروردین 1372، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز بهعنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد، اما تعریفی را که در باب این واژه میتوان داشت، رهبر فرزانه انقلاب بیان کردند که «هنر انقلابی هنر است و درعینحال در آن دروغ نیست، فریب نیست، فساد نیست، اغوا نیست؛ هنر اسلامی این است؛ این روحیه را حفظ کنید، این را نگه دارید، این خیلی باارزش است.»
21/10/1396
البته همان چهره هنرمندی که شاهکلید روز «هنر انقلاب» شده است، یعنی شهید مرتضی آوینی هم معتقد بود که «آفاق هنر رحمانی و هنر شیطانی خیلی به یکدیگر شبیه هستند، اما جز اهل حق کسی آن دو را از یکدیگر تمیز نمیدهد. تمدن غربی در جستوجوی بهشت زمینی است. سیر تاریخی هنر در غرب با غایتی این چنین طی شده است و در هر یک از ادوار قالبهایی که برای کار هنری اتخاذ شده لاجرم مظهر همان روح تاریخی است که آن دوره را از سایر ادوار متمایز میسازد.»
حالا و در 30سالگی این عروج آسمانی سید شهیدان اهل قلم، باید گفت که «هفته هنر انقلاب» عنوان رویدادی است که بنای آن در سال ۱۳۹۳ هجریشمسی و با تولیت «حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی» نهاده و متولی برگزاری مهمترین برنامه این هفته، یعنی معرفی و تقدیر از «چهره سال هنر انقلاب» شد.
شاید بیراه نباشد که بدانیم در نخستین دوره این مراسم، مرتضی سرهنگی، نویسنده دفاعمقدس و از بنیانگذاران ادبیات پایداری در کشور برای همکاری در تولید 4 رمان پایی که جا ماند، لشکر خوبان، دختر شینا و زندان الرشید بهعنوان چهره سال هنر انقلاب در سال 1393 انتخاب شد و لوح تقدیر، نشان هنر انقلاب اسلامی و 22سکه بهار آزادی را دریافت کرد.