
سفره افطار به وسعت یک شهر
قول و قرار دانشجویی جوانان «مجمع امام حسنیها» در سالروز میلاد امام سوم شیعیان هنوز پابرجاست

سمیراباباجانپور|خبرنگار:
منطقه 1
همه چیز از یک قول و قرارشروع شد. رفقای قدیمی قرار گذاشتند هرساله هرکجا که هستند با هر اسم و رسم و هر مشغلهای که دارند، در ایام میلاد کریم اهلبیت(ع) دور هم جمع شوند و به یاد دوران خوش دانشجویی و اردوهای جهادی، در یکی از مناطق محروم تهران در حد بضاعتشان سفره افطاری پهن کنند.
این قرارهای سالانه، هم حال و هوای خودشان را عوض میکرد و هم یادآور اردوهای جهادی دوران دانشجویی بود. سفره افطاری که موجب میشد تا برکت سفره زندگیشان را از سفره اهلبیت(ع) بردارند. این حس و حال، دوستانی را دور هم جمع کرده که ۲ سال است با نام مجمع «امام حسنیها» برای خانوادههای بیبضاعت سفره افطاری پهن میکنند.
ساعت آمادهسازی بستههای ویژه افطاری، از ساعت ۴ بعدازظهر اعلام میشود، ساختمان قدیمی در جوار امامزاده اسماعیل(ع)چیذر. قرار است همه اعضای گروه تهرانیها و شهرستانیها برای این دورهمی بزرگ بیایند. همه میخواهند سهمی در برکت سفره افطاری داشته باشند. بعضیها با همسرشان آمدهاند و تعدادی هم بچههایشان را آوردهاند. روز بستهبندی خوراکیها خودش یک ضیافت است. دوستان قدیمی همدیگر را میبینند و خاطرات زنده میشود.
از اردوهای جهادی دانشگاه تا محلههای تهران
«مصطفی عباسی» جوان خوشذوقی است که اعضای گروه او را بهعنوان مسئول گروه معرفی میکنند. او زمانیکه دانشجوی سال دوم رشته مهندسی مواد بود با همفکری دوستانش این گروه را راهاندازی میکند. عباسی میگوید: «بچههای گروه قبل از اینکه با ما همراه شوند هرکدام سابقه کارهای جهادی در مناطق محروم را داشتند. وقتی هسته اولیه گروه شکل گرفت راهی روستای «رودبار جنوب» از روستاهای محروم استان «کرمان» شدیم. سال 1388 بود که کارمان را به شکل جدی شروع کردیم. هدفمان این بود که در یک منطقه فعالیتمان استمرار داشته باشد. برای همین 5 سال در همان محدوده بودیم و در 10 روستا فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و عمرانی انجام دادیم. پس از آن تعدادی از بچهها فارغالتحصیل شدند، تعدادی راهی سربازی شدند. خلاصه فکر را در تهران متمرکز کردیم. الان محلههای تهران و شهرهای اطراف آن را تحت پوشش داریم.»
میزبان هزار نفر هستیم
۹ سال پیش وقتی دور هم جمع شدند تصمیم گرفتند هرکدام هرچه در توان دارند برای خدمت به نیازمندان به کار ببندند. فعالیتهای این جوانان در ابتدا با نیت کمک و بهبود تحصیل دانشآموزان بیبضاعت آغاز شد اما در همان ابتدای کار متوجه شدند برای حمایت یک دانشآموز باید ابتدا خانواده او حمایت شود. نقطه آغاز فعالیتهای این گروه دانشجویی تبدیل به شکلگیری ۷ گروه فعال اجتماعی، فرهنگی و آموزشی در زمینه خدمترسانی به خانوادههای نیازمند شد. که همه این گروهها با نام «مجمع امام حسنیها» روز میلاد امام حسن(ع) برای هزار خانواده بیبضاعت سفره افطار پهن میکنند.
ما را با نام «امام حسنیها بشناسید»
خاطرات اردوهای جهادی، کلاسهای درس و نقل اتفاقهای زندگی حرف رفقای قدیمی است. رفقایی که میخواهند با نام «مجمع امامحسنیها» از این پس شناخته شوند.
عباسی میگوید: «بسیاری از اعضای ما دانشجو هستند. این دانشجویان فارغالتحصیل میشوند. اما رابطهشان را با ما قطع نمیکنند و از راه دور با ما در ارتباط هستند. سال گذشته تصمیم گرفتیم در یک روز ویژه همگی دور هم جمع شویم و این دورهمی هم برکت داشته باشد. پهن شدن سفره افطاری برای نیازمندان حاصل این نیت بود. اما این سفره با سفرههای دیگر فرق میکند. این سفره سالروز میلاد امام حسن(ع) به وسعت یک شهر پهن میشود.»
ایده توزیع بسته افطاری بین خانوادهها
«حامد حیدری» روحانی گروه است. جوان و پر انرژی. در رشته مکانیک تحصیل کرده است. یعنی وقتی گروه پا گرفت حامد حیدری رشته مکانیک میخواند و پس از فعالیتهای جهادی به یکباره قصد تحصیل در حوزه میکند و میشود روحانی جوان گروه. روحانی که تلاش دارد دین و مذهب و اخلاق حسنه را در عمل به نمایش بگذارد. حیدری میگوید: «وقتی حرف سفره افطار به میان آمد، مسئلهمان این شد که کجای شهر باید این سفره پهن شود. جایی که هم ما با بضاعت کم بیشترین کمک را انجام دهیم و هم خدمتی بیمنت برای چند خانواده بیبضاعت کرده باشیم. ازطرفی به اسراف در سفرههای افطاری فکر کردیم. سفرههایی که یک بارپهن میشود وتنها چند نفری از آن بهره میگیرند. جداکردن خانوادههای بیبضاعت از بقیه مردم و انگشت نما شدن آنها در محله هم برایمان اهمیت داشت. نتیجه همفکری ما ایده توزیع بسته افطاری بین خانوادهها شد.»
فرهنگ نذریهای بدون اسراف و سالم
بسته افطاری که این مردان و زنان جوان به دست گرفتهاند و با حال خوب آمادهاش میکنند برای همه اعضای یک خانواده در نظر گرفته میشود. تا حد امکان تلاش شده است از مواد فاسد شدنی کمتری در آن استفاده شود. مواد مغذی جایگزین شده است. «سلیمان ستوده» یکی دیگر از اعضای گروه است. از زمانی که در دانشگاه علوم تحقیقات درس میخوانده با این گروه آشنا شده و همکاری میکند. همه او را به نام آشپز اردوهای جهادی میشناسند. ستوده میگوید: «این بستههای افطاری آنقدر کامل و سالم است که پیشنهاد میکنیم خیریهها و افرادی که نذر افطاری دارند از این بستهها استفاده کنند. ما آمادگی این را داریم که این بستهها را به خیریههای دیگر هم بفرستیم. راستش دوست داریم در این زمینه فرهنگسازی کنیم. فرهنگ نذریهای بدون اسراف و سالم.»
قرارمان سالروز میلاد امام حسن(ع)
بستههای افطاری باید شب قبل از میلاد کریم اهلبیت(ع) آماده شود. توزیع بستهها به رفقایی محول شده است که در این سالها نسبت به نقاط پر آسیب شهر و مناطق محروم حاشیه تهران شناخت کافی پیدا کردهاند و با شناسایی خانوادههای بیبضاعت ارتباط برقرار کردهاند. سال پیش 313 بسته افطاری آماده و در چند محله از شهر تهران و ورامین توزیع شد. اما امسال طعم کرامت امام مجتبی(ع) و همت همه اعضای گروه موجب شد تا سفرهای به وسعت یک شهر پهن کنند. سفرهای برای هزار خانواده بیبضاعت. این بستهها به محلههای حصارک، خاکسفید، پیروزی، اسلامشهر و ورامین میرود.»
جای شما خالی نیست
مصطفی عباسی همه گفتهها و ناگفتههای اعضای گروه را جمع میکند و به قول خودش میرود سر اصل مطلب و آن اینکه «ما سر قرارمان با امام حسن(ع) هستیم و دلمان قرص است به کرامت کریم اهلبیت(ع). کنار سفره کریمانه امام حسن(ع) جا برای همه ما هست. «گفتیم به همه منصب خود را به دو جمله/ما را بشناسید به نام «حسنیها»»