• دو شنبه 3 دی 1403
  • الإثْنَيْن 21 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 23
پنج شنبه 25 اسفند 1401
کد مطلب : 188058
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zmB7m
+
-

به رستوران مادربزرگ‌های جهان‌ خوش آمدید

شغل خوب
به رستوران مادربزرگ‌های جهان‌ خوش آمدید

مهتاب خسروشاهی

حتی نان خانه مادربزرگ مزه دیگری می‌دهد! دلیلش هم خود مادربزرگ و حسی است که از قلب او به سرانگشتانش می‌ریزد و بعد هم غذاها را مزه‌دار می‌کند. حالا تصور کنید مادربزرگ‌هایی از سراسر جهان در یک آشپزخانه، خانه کنند و هرکدام غذای شهر- کشور خود را بپزند. به‌نظر شما حس آن غذاها و آن آشپزخانه چقدر مثبت و دوست‌داشتنی خواهد بود؟  غذاخوری « استتن آیلند» در نیویورک، همان آشپزخانه است. این مکان، درواقع خانه گروهی از مادربزرگ‌هایی است که به‌صورت قانونی یا غیرقانونی در نیویورک اقامت دارند و در این خانه – آشپزخانه مشغول به‌کار هستند. هرکدام از آنها، غذاهای فرهنگ خود را پخته و دراختیار مشتری‌ها قرار می‌دهند. در نخستین روز افتتاح فقط نان‌های ایتالیایی در این رستوران پخته می‌شدند اما اکنون مادربزرگ‌‌هایی از کشور سریلانکا، آذربایجان، ترینیداد، سوریه، ژاپن، آرژانتین، جمهوری دومینیکن، بلاروس، لهستان، فرانسه و تعداد کمی هم از ایتالیا در آن حضور دارند. مسئول این رستوران می‌گوید: «مادربزرگ‌ها آشپز نیستند و فقط، فرهنگ خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند.» در روز هشتم مارس، روز جهانی زن، «دونا فریزان» از این آشپزخانه بازدید و با 3مادر بزرگ از آذربایجان، ایتالیا و سریلانکا صحبت کرد. هریک از آنها حداقل 7سال است که غذاهای فرهنگ خود را در این رستوران می‌پزند. صاحب این رستوران «جو اسکاراولا» دلیل راه‌اندازی این رستوران را قدردانی از میراث خانوادگی خود یعنی فرهنگ غذای مردم ایتالیا و مادر و خواهرش می‌داند. او پس از درگذشت مادر و خواهرش این کار را شروع کرد. او درباره دلیل دیگر راه‌اندازی این رستوران می‌گوید: «این خانه، جبران آشیانه خالی این زنان است؛ چراکه همسران بعضی از آنها فوت کرده‌اند. فرزندانشان از خانه رفته‌اند و زندگی جداگانه‌ای را آغاز کرده‌اند و آنها با آشیانه خالی تنها مانده‌اند.» در سال 2007میلادی وقتی اسکاراولا رستوران را افتتاح کرد، به یاد مادرش ماریا، این رستوران را ماریا نامگذاری کرد. او می‌گوید: «از مرگ مادر غمگین بودم. خواستم کاری کنم و رستوران را به یاد او افتتاح کردم.» او ابتدا رستوران را برای مادربزرگ‌های ایتالیایی تاسیس کرده بود اما از جولای سال‌2015میلادی، همه مادربزرگ‌های جهان به این رستوران آمدند. همه این مادربزرگ‌ها آشپزی‌ را از سن کم از مادر خود یاد گرفته‌اند و هیچ‌گاه در رستورانی فعال نبودند تا اینکه پای‌شان به این رستوران باز شد. مردم بسیاری از سراسر جهان برای دیدن این رستوران و گرفتن عکس یادگاری با مادربزرگ‌ها به این رستوران می‌آیند و همه آنها دوست دارند که دوباره به این رستوران بیایند و غذاهای آن را امتحان کنند. این رستوران تقویم ویژه‌ای دارد و در آن مشخص شده هر شب کدام مادربزرگ یا مادربزرگ‌ها با چه غذایی از مهمانان پذیرایی می‌کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید