• دو شنبه 17 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 27 شوال 1445
  • 2024 May 06
سه شنبه 2 اسفند 1401
کد مطلب : 186088
+
-

ویلا و ماشین لاکچری ندارم

پزشک فوق تخصص از ۴۰ سال پیش بیماران نیازمند را رایگان درمان می‌کند و کاری به تعرفه پزشکی ندارد

گزارش
ویلا و ماشین لاکچری ندارم

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی دارد و ساکن میرداماد است، اما از ۴۰سال قبل هر روز برای درمان رایگان بیماران نیازمند به مطبش در محدوده شهرری می‌رود. دکتربهرام نصری‌رازین، پزشک خوشنام و نیکوکار پایتخت، شاید میان همسایگان و ساکنان محله میرداماد گمنام باشد، اما اهالی شهر ری او را به خوبی می‌شناسند و قدردانش هستند.

پزشک نیکوکار
مطب دکتر رازین در یکی از ساختمان‌های قدیمی شهر ری است؛ جایی که هر عصر بعد از فراغت از کار بیمارستان به آنجا می‌رود و تا پاسی از شب مشغول درمان رایگان بیماران می‌شود. دکتر نیکوکار که از ۴۰سال پیش این مطب را با نیت کمک به بیماران نیازمند در این محدوده شهر دایر کرده می‌گوید: «متخصص بیماری‌های عفونی هستم. این بیماری‌ها برخلاف بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌ها، به‌خاطر سبک زندگی اقشار نیازمند بیشتر دامنگیر آنها می‌شود. از این‌رو وقتی تخصصم را گرفتم با هدف کمک به این افراد، مطبم را در شهر ری دایر کردم.»

ویزیت ۱۵هزارتومانی!
در حال حاضر تعرفه معاینه پزشکان متخصص بیش از ۱۵۰هزار تومان است، اما آقای دکتر فقط ۱۵هزار تومان بابت ویزیت از بیماران دریافت می‌کند. او در این‌باره می‌گوید: «من کاری به تعرفه ندارم چون این مطب را برای درآمدزایی باز نکرده‌ام. صبح‌ها در بیمارستان کار می‌کنم و حقوق آنجا کفاف زندگی‌ام را می‌دهد.» او ادامه می‌دهد:‌ «این مبلغ هم برای حفظ کرامت بیماران است و سپرده‌ام که اگر بیماری بگوید پول ندارم، آن مبلغ را هم پرداخت نکند.»

صندوقی برای هزینه دارو و درمان بیماران
در گفت‌وگو با بیماران و مراجعان این دکتر خیرخواه متوجه شدیم که فعالیت‌های نیکوکارانه این پزشک به معاینه رایگان بیماران ختم نمی‌شود. او صندوقی برای تأمین هزینه دارو و اقدامات درمانی بیماران نیازمند فراهم کرده تا این افراد را در مراحل درمانی و تا بهبود کامل حمایت ‌کند. دکتر نصری‌رازین می‌گوید: «ناگفته پیداست بیماری که پول ویزیت ندارد، از پس تأمین هزینه‌های دارو، آزمایشگاه، عکسبرداری و... برنمی‌آید، برای همین این صندوق را که در واقع یک شماره حساب است راه‌اندازی کردم.»
او می‌افزاید:‌ «کم‌کم خیّران و مردم عادی هم وارد این چرخه شدند و در تأمین این هزینه‌ها همراهی کردند. باورتان نمی‌شود گاهی همین مردم جنوب شهر با وجود همه مشکلات مالی‌شان حتی تا مبلغ یک میلیون تومان به این صندوق کمک کرده‌اند.»

دردی روی درد بیماران نگذاریم
ریاست بیمارستان فیروزآبادی، معاونت آموزشی بیمارستان‌های شهید لبافی‌نژاد و امام حسین(ع) و تدریس در دانشگاه شهید بهشتی بخشی از کارنامه حرفه‌ای این پزشک زبده است. اما محبوبیت او میان دوستان و آشنایان نه برای این کارنامه پر و پیمان و نه حتی برای اقدامات خیرخواهانه‌اش است. نوع نگاهش به حرفه پزشکی که درمان رایگان بیماران را وظیفه انسانی و اخلاقی‌ یک پزشک می‌داند، او را از اغلب همکارانش متمایز و محبوب ساخته است. دکتر نصری‌رازین دراین‌باره معتقد است: «این کشور برای ما هزینه کرده تا بتوانیم درس بخوانیم و پزشک شویم، حالا کمترین کار ما این است که از دانش و تجربه‌مان در خدمت مردم استفاده کنیم. ما پزشکان به‌عنوان عضوی از جامعه باید در حد یک زندگی نرمال درآمدزایی کنیم و بقیه‌اش را برای خدمت به مردم بگذاریم.»
وی ادامه می‌دهد: «برخی همکاران می‌گویند ویزیت بنا بر تعرفه حقمان است، اما من معتقدم وقتی بیماری مراجعه می‌کند و از دادن آزمایش به‌خاطر هزینه‌اش طفره می‌رود یا نگران هزینه‌های درمان و داروهایش است، نباید با دریافت پول، دردی روی دردهایش بگذاریم. پولی که از مریض می‌گیریم اگر ناراضی باشد حتی اگر حق من هم باشد حلال نیست.» او تأکید می‌کند:‌ «باور کنید تنها آرزوی من این است که ارتباط مالی پزشک با بیمار قطع شود و بیمار دغدغه پول نداشته‌باشد.»

ویلا و ماشین لاکچری ندارم
عقاید آقای دکتر از سبک زندگی‌اش پیداست. با ۷۵سال سن و بیش از ۵۰سال سابقه پزشکی و استادی دانشگاه یک خودروی پراید و یک خانه معمولی دارد. او می‌گوید: «برخلاف خیلی از همکاران و هم‌دوره‌ای‌هایم ماشین،  خانه لاکچری و ویلا ندارم. معتقدم ماشین باید آدم را به مقصد برساند و همین پراید کارم را راه می‌اندازد. گاهی که دوستان و آشنایان درخواست می‌کنند به یک رستوران یا جای گرانقیمت برویم بی‌تعارف می‌گویم ندارم؛ چون غذایی که پولش را از جیب مردم نیازمند گرفته باشم از گلویم پایین نمی‌رود.»

رفاقت با مراجعان
ارتباط این پزشک و مراجعان دوستانه و رفاقتی است و مطب دکتر نصری‌رازین فقط محلی برای پذیرش بیماران نیست. گاهی مراجعان بیماری ندارند و به‌دلیل رفاقت و حسن‌شهرت پزشک برای درددل، درخواست وام، تقاضای کار و مشورت به دیدار او می‌آیند. دکتر می‌گوید: «یکی از ویژگی‌های من صحبت با بیماران است. حین درمان با آنها صحبت می‌کنم تا اگر مشکلی داشته باشند بتوانم کمکشان کنم. این صحبت‌ها رفاقت ایجاد می‌کند و در این ۴۰سال با همه بیماران و اهالی محله رفیق شده‌ام. گاهی مراجعانم بیمار نیستند و فقط برای درددل یا مشورت گرفتن می‌آیند. شاید باورتان نشود تاکنون با مشاوره‌هایم مانع جدایی چند زوج شده‌ام.»

مکث
آنچه از دعای مردم دارم

تنها سرمایه‌ خود را سلامتی و دل خوش می‌داند که حاصل یک عمر تلاش برای خدمت به بیماران است و در این‌باره بیشتر توضیح می‌دهد: «خدا را شکر می‌کنم که با ۷۵سال سن هیچ بیماری‌ای ندارم. فرزندان و دامادهای خوبی دارم. همین‌ها برایم کافی است. معتقدم این سلامتی و دل خوش را از دعای خیر بیمارانم دارم. اصلا همین که می‌گویند «آقای دکتر خدا پدرت را بیامرزد» این یعنی عاقبت به‌خیری و همین برایم کافی است.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید