• جمعه 14 دی 1403
  • الْجُمْعَة 3 رجب 1446
  • 2025 Jan 03
پنج شنبه 10 خرداد 1397
کد مطلب : 18507
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pRjp
+
-

شیب اصولگرایان به سمت جوانگرایی

پورمحمدی 60ساله بر کرسی مهدوی‌کنی نشست

جریان اصولگرایی با وجود اینکه در حرف تلاش بر پوست‌اندازی و گرایش به سمت جوانگرایی دارد اما این موضوع را هنوز به‌عنوان یک رویه نپذیرفته است، فقط هرازگاهی تک‌مضراب‌هایی از جوانگرایی از دل یکی از تشکل‌های وابسته به این جریان شنیده می‌شود. این موضوع آنقدر در تشکل‌های پا به سن گذاشته اصولگرایان به تابو تبدیل شده است که دبیرکلی مصطفی پورمحمدی 60ساله در جامعه روحانیت مبارز را باید به‌حساب جوانگرایی نوشت.

در سال90 و در انتخابات مجلس نهم وقتی که حزب موتلفه با سابقه‌ بیش از 50سال و با صبغه اصولگرایی میدان را به احزاب جوان‌تر واگذار کرد، مدیران ارشد حزب بحث جوانگرایی را در این تشکل استخوان‌دار کشور مطرح کردند اما در انتخابات اعضای شورای مرکزی این حزب که مهرماه سال 91 برگزار شد، اعضای شورای مرکزی حزب همان‌ها بودند که قبلا برای این حزب تصمیم می‌گرفتند. محمدنبی حبیبی که همچنان دبیرکل این حزب است، بعدها البته گفت که میانگین سنی این حزب 40سال است اما با وجود این صحبت‌ها، در ویترین این حزب که همان شورای مرکزی‌اش است، تغییری ایجاد نشده بود.

تغییرات در جامعه روحانیت مبارز یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین تشکل‌های کشور، نوید جوانگرایی در جریان اصولگرا را می‌دهد؛ اگرچه این‌بار دبیرکل و رئیس شورای مرکزی تفکیک شدند و مصطفی پورمحمدی بر کرسی دبیرکلی تکیه زد. حدود 4سال بعد از درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی دبیرکل پیشین جامعه روحانیت مبارز، تشکیلات سیاسی‌اش که قدمتش به عمر انقلاب برمی‌گردد با تغییرات اساسی روبه‌رو شده است. پورمحمدی جانشین او شده؛ فعلا اما موقت و به‌مدت یک سال و نیم.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی که امسال در آستانه 60سالگی است، مرداد سال84 از سوی محمود احمدی‌نژاد به‌عنوان وزیر کشور معرفی شد اما صدارتش تا آخر دولت نهم دوام نیاورد و اردیبهشت87 برکنار شد.

پس از آن به قوه قضاییه رفت و در سازمان بازرسی مسئولیت گرفت و رئیس شد.

 او سال92 یکی از اثرگذاران انتخابات ریاست‌جمهوری بود تا جایی که شایعاتی درخصوص مخالفت او با نظر آیت‌الله مهدوی‌کنی برای نامزد ریاست‌جمهوری آن دوره سینه به سینه می‌چرخید. آنطور که رسانه‌ها می‌گفتند، نظر پورمحمدی سال92 با نظر آیت‌الله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین همراه بوده و در این میان درصدد تغییر نظر مرحوم مهدوی‌کنی هم بوده است. او پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست‌جمهوری دوره یازدهم، به‌عنوان وزیر دادگستری معرفی شد.

به گفته سخنگوی جامعه روحانیت، قرار است دبیرکل جامعه روحانیت همزمان مسئولیت اجرایی این تشکیلات سیاسی را نیز برعهده داشته باشد. به گزارش ایلنا، غلامرضا مصباحی مقدم با اشاره به جلسه روز سه‌شنبه جامعه روحانیت مبارز گفته است: این جلسه مصوبات مهمی داشته است ازجمله اینکه آیت‌الله موحدی کرمانی رئیس شورای مرکزی شده است. بنا به معرفی ایشان و رأی‌گیری آیت‌الله مجتهد شبستری هم به‌عنوان نایب‌رئیس شورا منتخب شده‌اند. سخنگوی جامعه روحانیت در ادامه با بیان اینکه دبیرکلی پورمحمدی به تصویب اعضا رسیده است، گفته: از سوی کمیته سیاسی پیشنهاد شد که دبیرکل جامعه روحانیت مبارز که اکنون مسئولیت اجرایی جامعه روحانیت را برعهده می‌گیرد، برای مدت یک سال‌و نیم یعنی تا تشکیل مجمع عمومی روحانیت مبارز که نمایندگان استان‌ها و شهرستان‌ها هم در آن حضور پیدا خواهند کرد، مسئولیت را برعهده گیرد و مسئولیت راه‌اندازی تشکیلات را برعهده خواهد داشت. وی افزود: ان‌شاء‌الله ایشان ابتدا ‌باید تشکیلات خودشان را که معاونت‌های سیاسی، تشکیلات، فرهنگی و اجرایی است، راه‌اندازی کنند و احیانا اگر نیاز به سایر مدیران برای همکاری باشد، آنها را نیز خود به‌کار گیرند.

آخرین روز اردیبهشت‌ماه هم مصباحی‌مقدم در نشست خبری خود با رسانه‌ها با اشاره به اینکه اساسنامه جدیدی به تصویب اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت رسیده است، گفت: معمولا هر 10سال یک‌بار یک بازنگری در اساسنامه صورت می‌گرفت که آخرین‌بار سال86 بازنگری انجام شده بود. این اساسنامه در اردیبهشت به تصویب رسید و در این بازنگری تغییراتی رخ داده که این تغییرات در اهداف جامعه روحانیت، تغییرات در تشکیلات و کار ویژه جامعه روحانیت است.

   آغاز و انشعاب

جامعه روحانیت مبارز تشکل و نهادی دینی و روحانی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که با انگیزه‌ای دینی و با شعار حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در سال1356 شکل گرفت. با شکست قیام 15خرداد۱۳۴۲، به این موضوع پی‌برده شد که علت شکست، نبود تشکیلاتی منسجم بوده‌ است. در سال۱۳۵۶ به تأکید امام خمینی(ره) و حمایت آیت‌الله مرتضی مطهری نخستین هسته جامعه روحانیت شکل گرفت و اساسنامه آن هم در سال۱۳۵۷ تدوین شد. پس از انقلاب سال۱۳۵۷ جامعه روحانیت مبارز به یکی از تشکل‌های سیاسی بانفوذ ایران تبدیل شد به‌طوری‌که کاندیداهای مورد حمایت این تشکل تا سال۱۳۷۶ در 6 دوره نخست انتخابات‌ ریاست‌جمهوری ایران پیروز شده بودند.
در اسفند سال1366 با اختلافاتی که پیش آمد، مجمع روحانیون مبارز از جامعه روحانیت مبارز تهران منشعب شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید