• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
چهار شنبه 5 بهمن 1401
کد مطلب : 183927
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q17J7
+
-

خواب ابدی 460نفر با گاز سمی

تازه‌ترین آمار منتشرشده توسط پزشکی قانونی نشان می‌دهد در 9‌ماهه ابتدایی امسال 460نفر به‌دلیل مسمومیت با گاز منوکسید کربن جان خود را از دست داده‌اند.
به‌گزارش همشهری، براساس اعلام پزشکی قانونی کشور در ۹ماهه سال‌جاری ۴۶۰نفر در کشور به‌دلیل مسمومیت با گاز منوکسید کربن جان خود را از دست داده‌اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۴۱۵نفر بود، ۱۰.۸درصد افزایش یافته است. بررسی آمار قربانیان قاتل خاموش همچنین نشان می‌دهد که از کل تلفات ۳۴۲نفر مرد و ۱۱۸نفر زن هستند. از سوی دیگر استان‌های خراسان رضوی با ۵۴، تهران با ۵۲ و اصفهان با ۴۸فوتی بیشترین و استان‌های هرمزگان با 2، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری هر کدام با 3 و قم و گلستان هر کدام با 4فوتی کمترین تعداد مرگ‌های ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن را دارند. در استان سیستان و بلوچستان نیز در این مدت هیچ مورد مرگی بر اثر گازگرفتگی گزارش نشده است. در 9‌ماهه ابتدایی امسال بیشترین تعداد تلفات گازگرفتگی با ۱۱۰فوتی در آذر‌ماه به ثبت رسیده که نسبت به‌مدت مشابه سال قبل ۲.۸درصد بیشتر شده است. از آنجا که براساس آمارهای موجود در سازمان پزشکی قانونی کشور بیشترین موارد مرگ ناشی از گازگرفتگی در فصول سرد سال، به‌ویژه فصل زمستان و در ماه‌های دی و در مواردی بهمن اتفاق می‌افتد، به هموطنان عزیز توصیه می‌شود با توجه به سرمای روزهای اخیر و احتمال موج‌های بعدی سرما در روزها و هفته‌های پیش‌رو، به توصیه‌های ایمنی در بررسی سیستم‌های گرمایشی و نیز استفاده از این وسایل توجه بیشتری داشته باشند تا از بروز حوادث غیرقابل جبران احتمالی جلوگیری شود.

مهم‌ترین دلیل گازگرفتگی چیست؟
اما مهم‌ترین دلیلی که شهروندان را قربانی قاتل خاموش می‌کند چیست؟ دکتر مریم اخگری، رئیس گروه کنترل و تضمین کیفیت دفتر امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور در پاسخ به این سؤال گفت: بخاری‌های فاقد دودکش در فضای دربسته و استفاده از بخاری‌های غیراستاندارد از عمده دلایل مرگ با گاز منوکسیدکربن است. به همین دلیل به هموطنان توصیه می‌شود ضمن استفاده از وسایل استاندارد، حتما پیش از استفاده از سیستم‌های گرمایشی، خروجی بخاری را بررسی کنند و از سلامت آن مطمئن شوند. همچنین برای منازل و سایر محیط‌ها تهویه مناسب درنظر گرفته شود تا شاهد تجمع گاز منوکسید کربن در محیط نباشیم.
او در ادامه گفت: ‌بخاری‌های فاقد دودکش از دیگر عوامل خطرزا در بروز گازگرفتگی است. این نوع بخاری‌ها فقط برای مغازه و کارگاه‌ها که تردد به آنها زیاد است و تهویه هوا انجام می‌شود، مناسب است و نباید در خانه از آن استفاده شود؛ مگر آنکه پنجره‌ای برای تهویه هوا همیشه باز نگه داشته شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :