• شنبه 8 دی 1403
  • السَّبْت 26 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 28
سه شنبه 4 بهمن 1401
کد مطلب : 183752
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjlG2
+
-

زمین‌خواری؛ چالش مهم منابع طبیعی کشور

مدیریت 85درصد عرصه‌های طبیعی بر عهده سازمان منابع طبیعی است

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۱۳۵میلیون هکتار از ۱۶۵میلیون هکتار مساحت کشورمان را اراضی منابع طبیعی تشکیل می‌دهند که امروز با چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند که یکی از این چالش‌های مهم پدیده زمین‌خواری است.
به‌گزارش سازمان منابع طبیعی، عباسعلی نوبخت در نخستین جلسه سامانه مدیریت پنجره واحد زمین که با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با امور زمین در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد، حفاظت از منابع طبیعی کشور را امری بسیار مهم و حیاتی در کشور اعلام کرد و گفت: ۱۳۵میلیون هکتار از ۱۶۵میلیون هکتار مساحت کشورمان را اراضی منابع طبیعی تشکیل می‌دهند که امروز با چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند و یکی از این چالش‌های مهم پدیده زمین‌خواری است که دلمشغولی فراوانی را برای منابع طبیعی ایجاد کرده است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به گستره وسیع عرصه‌های ملی و پراکندگی آن در سطح کشور گفت: حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی تکلیف سازمان‌های تخصصی دولت بوده و در این میان نقش سازمان منابع طبیعی کشور پراهمیت است.
وی ادامه داد: به‌دلیل اینکه مدیریت حفاظت حدود ۸۵درصد از عرصه‌های کشور برعهده سازمان منابع‌ طبیعی است، راه‌اندازی این سامانه کمک شایسته‌ای به امر حفاظت و مدیریت عرصه‌های ملی و دولتی خواهد کرد.
نوبخت افزود: با ایجاد پنجره واحد مدیریت زمین امکان استفاده از فناوری‌های نوین و ظرفیت‌هایی نظیر تصاویر ماهواره‌ای جهت کمک به جنگل‌بانان ایجاد شده است؛ به‌ویژه در مناطقی که آسیب‌پذیری بیشتری وجود دارد پایش مداوم اراضی اتفاق می‌افتد.
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور تأکید کرد: صدور تمامی مجوزها باید از طریق این سامانه انجام شود و سازمان‌های دست‌اندرکار و مربوط به امور زمین باید اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری کنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: سامانه ظرفیت‌های مناسبی ایجاد کرده تا مردم و سرمایه‌گذاران برای اراضی مستعد بهره‌برداری در قالب طرح‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، گردشگری و منابع طبیعی بدون نیاز به مراجعه حضوری به دستگاه‌های متعدد در زمان کوتاه‌تری مجوزهای موردنیاز را دریافت کنند که این موضوع هم قطعا کمک بزرگی به افزایش بهره‌وری تولید کشور با ملاحظه حفظ منابع ملی برای نسل‌های آینده خواهد بود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید