شکلاتسازی با زبان مصنوعی
یک محقق ایرانی به نام سیاوش سلطان احمدی از دانشگاه لیدز، با استفاده از یک زبان مصنوعی و چند تکه شکلات مرغوب، در تلاش برای ساخت یک شکلات سالمتر است. به گزارش نیواطلس، لذت شکلات وقتی است که چربی آزاد میشود، اما این چربی مضر است. محققان این مطالعه به بررسی رفتار اصطکاکی شکلات پرداختند. آنها شکلات را روی یک زبان مصنوعی که در سال 2020 در این دانشگاه ساخته شده بود، قرار دادند. پس از اینکه شکلاتهای مختلف روی زبان مصنوعی قرار گرفتند، محققان با تصویربرداری از نتایج ، به نحوه تعامل سطوح و مایعات با یکدیگر پرداختند تا رفتار آن را حین ذوب و تعامل با بزاق درک کنند. آنها دریافتند که احساس ابریشمی که شکلات در دهان ایجاد میکند، به دلیل آزاد شدن اولیه چربی روی زبان است که به واسطه آن ذرات کاکائو بعدی در چربی پوشانده میشوند. پس از آن، چربی اضافی بیشتر در قسمت شکلات، تأثیر محدودی بر حس دهان داشت. محققان دریافتند میتوان شکلاتی ساخت که چربی آن بیشتر در اطراف ذرات کاکائو متمرکز و در کل با داشتن چربی کمتر، یک خوراکی سالمتر باشد.