• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 8 خرداد 1397
کد مطلب : 18203
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lv01
+
-

هشدار بیماری‌های واگیردار در مناطق زلزله‌زده

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره مقابله با بیماری‌های واگیردار در مناطق زلزله‌زده می‌گوید

 مرضیه قاسمی |کرمانشاه - خبرنگار :

سالک بیماری واگیرداری است که این روزها دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره شیوع آن در مناطق زلزله‌زده هشدار می‌دهد. البته تاکنون آماری از ابتلا به این بیماری گزارش نشده، اما با توجه به وضع نامناسب بهداشتی در مناطق زلزله‌زده و شرایط آب‌وهوایی موجود، امکان اپیدمی سالک و برخی دیگر از بیماری‌های واگیردار وجود دارد. رها شدن فاضلاب، آلودگی آب آشامیدنی و انباشت نخاله‌های ساختمانی موجب آلودگی و در نهایت شیوع بیماری‌های عفونی از راه آب و غذا خواهد شد. ابراهیم شکیبا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و رئیس مرکز بهداشت استان، در گفت‌وگو با همشهری در این باره توضیح می‌دهد.



 آیا موردی از بیماری سالک در مناطق زلزله‌زده مشاهد شده است؟

سالک یکی از بیماری‌های بومی منطقه سرپل ذهاب، ثلاث و تا حدودی گیلان ‌غرب است و در حال حاضر به دلیل وجود انبوه زباله، فاضلاب‌های روان و گرمای هوا نگرانی‌ جدی درباره شیوع این بیماری به وسیله حشرات وجود دارد. 2 نوع سالک شهری و روستایی در منطقه وجود دارد. در نوع سالک روستایی مخزن انگل سالک بدن جوندگانی چون موش صحرایی و در نوع شهری مخزن آن بدن انسان است.

سالک در این مناطق از کدام نوع است؟

سالک در کرمانشاه از نوع روستایی و مخزن آن بدن جوندگان به‌ویژه موش صحرایی است. انبوه نخاله‌های ساختمانی در مناطق زلزله‌زده بستر رشد جوندگان، حشره‌ها، مار و عقرب را فراهم کرده است.

برای مقابله با این بیماری چه اقدامی صورت گرفته است؟

برای مقابله با رشد جوندگان و حشرات اقدام به طعمه‌گذاری و سم‌پاشی کرده‌ایم. علاوه بر سم‌پاشی، کارهایی در زمینه مدیریت بر پسماندها، آب‌های سطحی و آموزش مردم  برای کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری‌ها انجام شده است. البته دوباره می‌گویم که این اقدامات کافی نیست و باید نهایت تلاش خود را برای پیشگیری به کار بندیم.

اقدامات ویژه دانشگاه علوم‌پزشکی برای عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی و سالک چه بوده است؟

نخاله‌ها مکانی برای اختفای مار و عقرب است. در شهر ثلاث‌باباجانی مشکلی از این نظر نداریم. در شهر سرپل ذهاب هم حدود 60 درصد نخاله‌ها جمع‌آوری شده است، اما در روستاها وضع جمع‌آوری نخاله‌ها خوب نیست. در دانشگاه علوم پزشکی آمادگی لازم را برای موارد عقرب‌گزیدگی و مار‌گزیدگی داریم. درمان سالک هم در مناطق زلزله‌زده به صورت رایگان انجام می‌شود و افراد باید در صورت مشاهده بیماری سالک هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کنند.  

   آیا موردی از شیوع این بیماری‌ها در مناطق زلزله‌زده مشاهده شده است؟  

هنوز اپیدمی‌ای در این مناطق مشاهده نشده است.  

این خبر را به اشتراک بگذارید