به خوشحالی عادت کنیم
فاطمه عباسی
عوامل مختلفی در زندگی هست که باعث میشود حالمان خوب باشد یا بد اما روانشناسان میگویند آدمهای خوشحال، کاری به اتفاقات پیرامونشان ندارند و در موقعیتهای سخت هم متفاوت عمل میکنند تا حالشان خوب باقی بماند؛ یعنی مهم نیست پولدارید یا بیپول، ماشین آخرین مدل سوار میشوید یا دوچرخه، خانهتان در فلان برج است یا مستأجرید، شادی در دستان خودتان است، فقط باید عادتهایتان را تغییر بدهید و یک جور دیگر عمل کنید؛ مثلا بهتر است عینک بدبینی را زیر پایتان خرد کنید و خوشبین باشید. به هر حال مواجه شدن با موقعیتهای منفی و بخشهای بیهوده زندگی اجتنابناپذیر است اما مهم این است که به جای زانوی غم بغل گرفتن، چالشهایتان را بهعنوان یک فرصت ببینید. آینده را بگذارید برای آینده و به آن چیزی که در حال، اتفاق میافتد فکر کنید و اینکه چطور میتوانید آن را بهتر کنید. دومین عادت خوشحالها تمرکز داشتن بر چیزهایی است که میتوانند کنترل کنند. خیلیها نگرانند که چه چیزهایی تحت کنترلشان نیست؛ مثلا بیماریها، زلزله یا بیثباتی در بازار کار. فکر کردن به چیزهایی که کنترلی رویشان نداریم فقط تلف کردن انرژی است و دیگر توانی برای شادی و مثبت بودن برایمان باقی نمیگذارد. پس این بار اگر این افکار سراغتان آمد، مچ خودتان را بگیرید و روی افکاری که تحت کنترلتان هست متمرکز شوید و بهجای قربانی اوضاع شدن، کنترل اوضاع را در دست بگیرید. در مرحله بعد بهتر است خودتان را آنطور که هستید بپذیرید و خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و به نقایصتان فکر نکنید. در ضمن با دیگران مهربان باشید.
بهتر است ارتباطات اجتماعی را جدی بگیرید چرا که ارتباط داشتن با دوستان و آشنایان به شاد بودن کمک زیادی میکند. اطرافتان را با آدمهای شاد پر کنید تا حال خودتان هم خوب باشد.
یک کار دیگر هم باید بکنید تا کیفور شوید؛ پول خرج کنید! برای تجربیات بیشتر و تازه، پول بدهید. ببینید چه چیزی شما را شادتر میکند، یک ماشین جدید، یک لباس نو یا سفر رفتن با دوستان یا خانواده. هر چه که هست، باید برایش هزینه کنید و لذتش را ببرید و در نهایت اینکه مراقب سلامتیتان باشید. بیماری برنگرش و خلق و دیدگاهمان اثر میگذارد. خواب کافی، ورزش کردن و تغذیه مناسب میتواند به حفظ سلامتیتان کمک کند.