• چهار شنبه 26 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 7 ذی القعده 1445
  • 2024 May 15
یکشنبه 6 خرداد 1397
کد مطلب : 17769
+
-

خرید و فروش غیرقانونی و محدود اعضای بدن

سید امیرحسین قاضی‌‌زاده هاشمی با بیان اینکه اهدای عضو موضوعی فرهنگی است و رشد مناسبی داشته است، گفت: جشنواره‌های نفس با هدف ترویج پیوند در حال برگزاری است و به‌طور نسبی موفق عمل کرده. همچنین تلاش صدا و سیما و رسانه‌ها و تولید سریال‌های مناسب از سوی رسانه ملی در گسترش فرهنگ اهدای عضو مؤثر بوده اما هنوز در این حوزه راه طولانی در پیش داریم. به گزارش خانه ملت، او در رابطه با فعالیت دلالان اعضای بدن، ادامه داد: برخی کشورها در دنیا این موضوع را سازماندهی می‌کنند البته در کشورهای جهان‌سوم و توسعه‌نیافته مانند کشورهای آفریقایی و بخشی از مناطق پاکستان و هند این موضوع اتفاق می‌افتد؛ در ایران اما خرید و فروش اعضای بدن محدود است. وی افزود: بحثی وجود داشت که سامانه‌ای ایجاد شود تا به‌صورت سازماندهی شده این کار مدیریت شود تا کار به دلالی نکشد اما با توجه به غیرقانونی اعلام شدن پیوند عضو ایرانی به خارجی تا حد زیادی خرید و فروش اعضای بدن کاهش پیدا کرد؛ در واقع در گذشته دلالان برای افراد خارجی فعالیت می‌کردند.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم پیوندها به اندازه‌ای نیست که قابل نظارت نباشد بنابراین اگر سیستم نظارت قوی روی این موضوع داشته باشد به راحتی قابل مدیریت است. قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه مرگ مغزی‌ها بر اثر سوانح و حوادث یا سکته‌های مغزی اتفاق می‌افتد، گفت: اگر به‌دنبال حل پیوند اعضا در کشور هستیم، باید به سمت استفاده پیوند از فرد زنده حرکت کرد هر چند این موضوع مخالفان و موافقان جدی در کشور دارد البته اگر حتی از تمامی افراد مرگ مغزی نیز پیوند داشته باشیم، باز هم جوابگو نیست.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دهم با بیان اینکه اهدای عضو از فرد زنده از نظر شرعی بلااشکال است، گفت: برخی کشورها حتی اهدای عضو از فرد مرگ مغزی را قبول ندارند اما به‌طور تقریبی ایران تنها کشوری است که به‌صورت داوطلبانه و با اجازه فرد از فرد زنده اهدای عضو را دارد که باعث شده از لحاظ سرانه جمعیت یکی از پیشروترین کشورها در حوزه پیوند باشیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه ایران از لحاظ آماری جزو برترین و سرآمدترین کشورها در حوزه پیوند اعضا به‌ویژه کلیه، کبد و قرنیه است، تصریح کرد: وضعیت مناسب پیوند در کشور به‌گونه‌ای بود که افرادی از کشورهای همسایه یا سایر کشورها برای پیوند به کشور وارد می‌شدند که وزارت بهداشت مجبور شد طی بخشنامه‌ای پیوند عضو به اتباع خارجی را ممنوع کند، زیرا این موضوع در حال تبدیل شدن به معضلی بود که خرید و فروش عضو بین ایرانی و خارجی شکل بگیرد. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دهم با انتقاد از اینکه بیماری دیابت و بیماری‌های وابسته به آن در کشور در حال توسعه است، تصریح کرد: این موضوع باعث شده که نارسایی‌های کلیه و کبد و چشم افزایش و همچنین روزبه‌روز نیاز به پیوند عضو افزایش یابد البته برای دیابت درمان قطعی وجود ندارد. او با هشدار نسبت به اینکه بیماری کبد چرب در کشور غوغا می‌کند، گفت: این بیماری کبد را تهدید می‌کند و منجر به نارسایی کبد می‌شود و بیماران به پیوند نیاز پیدا می‌کنند بنابراین یا باید نیاز به پیوند را کاهش داد و یا اجازه داد پیوند عضو از افراد زنده تحقق یابد البته باید این موضوع مدیریت شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید