• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 24 مهر 1401
کد مطلب : 174056
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGkYJ
+
-

رئیسی در مرکز همایش‌های صداوسیما مطرح کرد

بازنگری و به‌روزرسانی ساختارهای فرهنگی

دولت
بازنگری و به‌روزرسانی ساختارهای فرهنگی

رئیس‌جمهور 2هفته پس از طرح اظهارات قبلی خود در استقبال از تغییر روش‌های اجرای قانون حجاب و عفاف، در همایشی بر ضرورت بازسازی ساختار فرهنگی کشور با نگاه انقلابی تحول‌خواه تأکید کرد. این اظهارات در همایش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با عنوان «منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور» مطرح شدند. سیدابراهیم رئیسی در این همایش با تشریح ضرورت‌ها و الزامات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور گفت: در کنار ستاد و مرکز اجرا و پیگیری این طرح عظیم که موظف است گزارش میزان اجرای این طرح را به شکل مستمر و منظم ارائه کند، شخصا اجرا و میزان پیشرفت این طرح را پیگیری خواهم کرد.
رئیسی با تأکید بر اینکه باید برای تحقق گام به گام اهداف این طرح مهم، زمانبندی داشته باشیم، گفت: ما امروز یک بسته برای تحول انقلابی ساختارهای فرهنگی کشور داریم که باید ماه به ماه و یا نهایتا در پایان هر فصل بتوانیم با شاخص‌های دقیق میزان تحقق آن را ارزیابی کنیم. این بسته از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و مصوبات شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده که ستاد مرکزی پیگیری آن می‌تواند در سازمان تبلیغات اسلامی یا دبیرخانه شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی و یا با همکاری این دو تشکیل شود و با پیگیری دقیق، گزارش اقدامات انجام شده را به شکل نوبه‌ای و منظم به فرهیختگان و مردم ارائه کند.
رئیس‌جمهور، ششم مهرماه در گفت‌وگوی تلویزیونی خود در واکنش به ماجرای فوت مهسا‌امینی در مرکز پلیس امنیت اخلاقی گفته بود: «وقتی نسبت به روش اجرای قانون، پیشنهادها و انتقاداتی مطرح است، نظرم این است که ما نسبت به روش اجرای قانون یا نحوه اجرای یک تصمیم، نگاه‌ها و نظرات و دیدگاه‌های مختلف را بشنویم که هیچ‌گونه اشکالی هم ندارد و نباید از آن وحشت داشت.» او با اشاره به اینکه بیان کردن نظر و نقد غیر از اغتشاش است، گفته بود: «راه برای بررسی روش اجرای قانون باز است، اما ارزش‌ها تغییر نمی‌کند.»
براساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در همایش «منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور» با اشاره به طرح ضرورت این بازسازی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای کار دولت مردمی گفت: طرح این خواسته و ضرورت، گواه دغدغه‌مندی رهبری نسبت به مسائل و عرصه فرهنگی کشور است که همواره مورد تهاجم و شبیخون بوده است. او با بیان اینکه اهمیت فرهنگ ناشی از هویت‌سازی و اقتدارآفرینی آن است، افزود: هویت و اقتدار امروز ایران اسلامی برخاسته از فرهنگ غنی ماست که نه فقط امروز، بلکه همواره مورد هجمه و حمله قرار داشته است.

اقتضائات عصر فضای مجازی
رئیسی با بیان اینکه روشنفکران، فرهیختگان و نخبگان جامعه، متولی اصلی دیده‌بانی و رصد تحولات بوده و باید پیش از دیگران آسیب‌ها را شناسایی کرده و به موقع نسبت به آنها هشدار دهند و قبل از دیگران برای رفع آنها راهکار ارائه دهند، گفت: در طول تاریخ طولانی کشورمان همواره بزرگان و دلسوزانی بوده‌اند که قبل از عموم مردم آسیب‌ها را شناسایی کرده، نسبت به آنها هشدار داده و برای رفع آنها در میدان عمل، گام برداشته‌اند و این رویه اساسا شاخص و معیار شناسایی نخبگان و روشنفکران است.
او با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن اساسا فرهنگ‌محور و فرهنگ پایه هستند، تصریح کرد: رشد و پیشرفت در این نظام نیز به‌طور طبیعی باید فرهنگ‌محور بوده و اساسا عرصه فرهنگ باید پرچمدار هرگونه پیشرفتی باشد. پویایی و تحول در همه حوزه‌ها و عرصه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران به اعتبار محوریت فرهنگ در آن، فرهنگی است و اگر در عرصه فرهنگ پیشرفت کنیم پیشرفت در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و دیگر حوزه‌ها نیز حاصل خواهد شد. رئیسی در ادامه سخنانش نگاه آسیب‌شناسانه، آینده‌نگرانه و معطوف به تحول نسبت به ساختارها، رفتارها، فرایندها، سیاست‌های اجرایی و منابع انسانی را از مهم‌ترین الزامات تحول و بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور برشمرد و افزود: در مسیر تحقق این بازسازی ساختارهای فرهنگی، نیازی به این نیست که لزوما همه کارها ازجمله در عرصه پژوهشی و تحقیقی را از نو انجام دهیم، چراکه کارهای پژوهشی و آسیب‌شناسانه بسیاری در مراکز فرهنگی متعددی انجام شده که باید مورد توجه قرار گرفته و همین کارها ادامه پیدا کنند.
او با بیان اینکه امروز و در عصر فضای مجازی باید اقتضائات نوین به دقت مورد توجه قرار گرفته و لحاظ شوند، گفت: لحاظ کردن اقتضائات نوین در بازسازی فرهنگی حتما باید با مشارکت مردم به‌ویژه جوانان اتفاق بیفتد، یعنی به جای اینکه در این زمینه برای آنها تصمیم گرفته شود با مشارکت خود جوانان برنامه‌های تحولی در بستر فناوری‌های نوین و مجازی تدوین شود تا مردم احساس کنند به‌طور واقعی در تصمیم‌سازی، اجرا و نظارت سهیم هستند.

مکث
دستگاه‌های فرهنگی باید چابک و مسئله‌محور باشند

رئیس‌جمهور در همایش فرهنگی روز گذشته توجه به چابک‌سازی را از ضرورت‌های موفقیت در تحول و بازسازی ساختارهای فرهنگی ذکر کرد و گفت: وقتی یک سازمان فرهنگی عریض و طویل شود به مسائلی مبتلا خواهد شد که مأموریت‌های اصلی آن دستگاه فرهنگی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؛ لذا دستگاه‌های فرهنگی باید چابک و مسئله‌محور باشند و صرفا بر حل و پیشبرد مسائل خود تمرکز کنند. سیدابراهیم رئیسی با تأکید بر لزوم حذف دوباره‌کاری‌ها و اقدامات موازی تصریح کرد: یکی دیگر از ضرورت‌های موفقیت در بازسازی ساختار فرهنگی، تعیین نسبت‌های دقیق و روشن بین دستگاه‌های رسمی و غیررسمی در عرصه فرهنگ و تعلیم و تربیت است. رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت بازنگری قوانین موجود متناسب با تحول ساختارها تأکید کرد و افزود: این مهم که در زمینه تنقیح قوانین مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده است، باید به‌عنوان یکی از اقدامات مهم مورد توجه قرار گیرد تا تکالیف و مسئولیت‌های دستگاه‌های مختلف فرهنگی کاملا روشن شده و جلوی دوباره‌کاری‌ها گرفته شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید