طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریبا ۳۹میلیون کودک در سال۲۰۲۰ دارای اضافه وزن یا چاقی بودند که این شرایط، اغلب منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و حتی مرگ زودرس میشود. هماکنون، یک گروه بینالمللی از کارشناسان کشف کردهاند که بهنظر میرسد مصرف احتمالی برخی از غذاها در دوران بارداری، بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، با افزایش خطر اضافه وزن یا چاقی در کودکان مرتبط است. دانشمندان پیشنهاد میکنند که مادران غذاهای فوقالعاده فرآوری شده را مصرف نکنند. البته دستورالعملهای رژیم غذایی مقامات بهداشتی باید اصلاح و موانع مالی و اجتماعی برای بهبود تغذیه زنان باردار و در نتیجه کاهش چاقی کودکان برطرف شود. محققان دادههای مربوط به ۱۹هزارو۹۵۸ کودک متولد شده از ۱۴هزارو۵۵۳ مادر را در آمریکا جمعآوری کردند. آنان در تجزیهوتحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، وضعیت زندگی همچنین مصرف غذاهای فوق فرآوریشده توسط کودکان و زمان بیتحرکی را نیز درنظر گرفتند که بهشدت با چاقی دوران کودکی مرتبط هستند.
(منبع: نشریه The BMJ)
یکشنبه 24 مهر 1401
کد مطلب :
174041
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/8q2pl
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved