• دو شنبه 22 اردیبهشت 1404
  • الإثْنَيْن 14 ذی القعده 1446
  • 2025 May 12
یکشنبه 17 مهر 1401
کد مطلب : 173324
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxkB8
+
-

اشتراک حمل‌ونقلی با همسایگان

چهره روز
اشتراک حمل‌ونقلی با همسایگان

ایران بهشت کریدورهای بین‌المللی و مساعدترین سرزمین برای عبور کالاهای ترانزیتی شرق و غرب و شمال و جنوب است. این مزیت اما تاکنون به واسطه کم‌کاری‌های  داخلی و ناهماهنگی‌های منطقه‌ای تقریبا بلااستفاده مانده است. بر این اساس، پیشنهاد ایجاد پلتفرم مشترک و واحد حمل‌ونقلی- ترانزیتی با همسایگان که مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نخستین اجلاس وزرای ایران با کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان ارائه کرده، می‌تواند کارگشا باشد. 
معاون وزارت امور خارجه با اشاره به امکان دسترسی به ترانزیت ۲۰میلیون تن کالا بین ایران و ۵کشور همسایه، لازمه رسیدن به این هدف را توافق هر ۶کشور برای ایجاد پلتفرم مشترک و واحد حمل‌ونقلی - ترانزیتی اعلام می‌کند. او می‌گوید: این موضوع ابزاری برای مواصلات و ارتباطات درون منطقه‌ای و همچنین توسعه اقتصادی منطقه‌ای است. صفری با تأکید بر اینکه ایران و 5کشور حاضر در این اجلاس باید  درخصوص یک مدل مدیریت واحد کریدورها به توافق برسند، به هماهنگی ایران و سایر کشورهای ترانزیتی منطقه برای ایجاد دسترسی به کشورهای محصور در خشکی اشاره می‌کند. وی  می‌افزاید: ایران همواره برای کمک به کشورهای محصور در خشکی منطقه ازجمله کشور‌های آسیای مرکزی اهتمام داشته است. همچنین معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه یادآور شده است که ایران قصد دارد یک کنفرانس بین‌المللی با حضور کشورهای محصور در خشکی و ترانزیت منطقه‌ برگزار کند تا به کنفرانس بعدی سازمان ملل متحد برای کشورهای محصور در خشکی نیز کمک کرده باشد.
فارغ از اینکه پیشنهاد معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه برای ایجاد پلتفرم مشترک و واحد حمل‌ونقلی- ترانزیتی مورد قبول 5کشور همسایه قرار بگیرد یا نه، واضح است که از هیچ تلاشی برای فعال کردن کریدورهای بین‌المللی کشور و جذب ترانزیت نباید دریغ کرد. این رسالت بزرگی برای متولیان حوزه‌های دیپلماسی و حمل‌ونقل است و می‌تواند آثار اقتصادی و سیاسی مثبتی برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید