سیدمحمد فخار
فصلها از منظر طب سنتی هر یک طبع و خواص خاص خود را دارند. از این نظر هر فصل فرصتی برای بازیابی توانی است که پیش از این بدن از دست داده یا فرصتی برای بهدست آوردن آنچه این فصل باید برایش به ارمغان آورد. فصل پاییز دارای طبیعتی سرد و خشک است و در این فصل نیز تدابیری باید رعایت شود که به حفظ صحت بدن کمک شایانی میکند. در جمله پرهیزها، پرهیز از گوشت گاو، فستفودها، ادویه تند و تیز، ترشیها، بادمجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رب و سسها، چای پررنگ، شوریها، قهوه، نسکافه، کاکائو، کشک، پنیر، ماست و دوغ قرار دارد. در عوض مصرف خوردنیهای گرم و تر مانند گوشت گوسفند، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی تهیه شده از عسل و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه، گلابی، سبزی خوردن، شلغم و خاکشیر بسیار مفید است. از دیگر توصیههای بسیار مفید، پرهیز از نوشیدن آب سرد، پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر و خوابیدن در مکانهای سرد و مرطوب است. در این فصل همچنین باید از خشم، اضطراب و اندوه به جد دوری کرد و حمام یکروز درمیان با آب نیمگرم و چربکردن بدن با روغن بادام یا بنفشه بادام بسیار مفید است.
تدابیر خزان
در همینه زمینه :