کتلت عدس
آزاده حبیبیتنها
عدس سرشار از فیبر است و این فیبرها به کنترل کلسترول خون کمک بسیاری میکند.منیزیم موجود در آن نیز برای بافت استخوانها و ساخت پروتئین مفید است. کنترل دیابت، بهبود وضعیت گوارشی، پیشگیری از تصلب شریانها، کنترل وزن و... ازجمله مزایای مصرف عدس است. البته در کنار تمام این خواص، مضراتی نیز دارد.از دیدگاه طب سنتی مصرف عدس موجب افزایش سودا شده و در نتیجه موجب غلظت خون میشود.به جز این افراد دارای سنگ کلیه و زخم معده هم باید در مصرف آن محتاطانه عمل کنند. اما کتلت یکی از غذاهای بسیار محبوب ایرانیهاست و تقریبا با هر ذائقهای جور است بهخصوص اگر در کنار آن سالاد یا ماست و خیار نیز سرو شود.کتلت عدس، کتلتی بدون گوشت و البته لذیذ است.
مواد لازم:
عدس 1لیوان
سیب زمینی 1عدد بزرگ
پیاز 1عدد کوچک
تخم مرغ 3عدد
پودر سیر 1قاشق چایخوری
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
ماست 1قاشق غذاخوری
عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید.عدس خیسخورده را داخل قابلمه بریزید و 2تا 3لیوان آب به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد. پس از اینکه آب آن کشیده شد عدسها را با کمک همزن، گوشتکوب برقی یا چرخگوشت، خوب له کنید. سیبزمینیها را نیم پز کرده و سپس ریز رنده کنید.پیاز را رنده کنید و با دست کمی فشار دهید تا آب اضافی پیاز گرفته شود سپس عدس، سیبزمینی، تخممرغ، پودر سیر، نمک و فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مایه کتلت یکدست شود سپس آرد سوخاری را اضافه کنید و در آخر ماست را نیز به مواد بیفزایید.پس از اینکه مایه کتلت آماده شد داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. دستتان را مرطوب کنید یا به سفیده تخممرغ آغشته کنید و مقداری از مایه کتلت را بردارید و به شکل گرد حالت دهید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود سپس برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ و برشته شود. البته میتوانید کتلتها رو قالب نیز بزنید.
نکته: میتوانید به جای آرد سوخاری از آرد نخودچی استفاده کنید. مایه کتلت را زیاده از حد سفت نکنید بلکه تا اندازهای آرد اضافه کنید که بتوانید با دست مرطوب به شکلی که خواستید دربیاورید.