• پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 8 ذی القعده 1445
  • 2024 May 16
شنبه 11 تیر 1401
کد مطلب : 164986
+
-

گرینویچ/سرایت کرونا با بالن


پیونگ‌یانگ: کره‌شمالی مدعی شد که همه‌گیری کرونا در این کشور به‌دلیل تماس افراد با بالن‌هایی بوده است که از سمت کره‌جنوبی راهی این کشور شده است. رسانه‌های دولتی کره‌شمالی به نقل از مراکز پیشگیری از همه‌گیری بیماری‌های این کشور اعلام کردند که نمونه‌هایی از ویروس کرونا در شهر ایفو در نزدیکی مرز جنوب شرقی کره‌شمالی پیدا شده است. براساس اعلام آن‌ها، آزمایش کرونای یک سرباز ۱۸ ساله و یک کودک ۵‌ساله در اوایل ماه آوریل پس از تماس با «اشیای مشکوک» در این شهر مثبت شده است. به گزارش ایندیپندنت، مسئولان بهداشتی کره‌شمالی در دستورالعملی که آن را «اضطراری» نامیده‌اند، از شهروندان این کشور خواسته‌اند تا درصورت مشاهده «اشیای مشکوک»، آنها را تحویل مسئولان مربوطه دهند تا از بین برده شوند. اگرچه در این گزارش‌ها به اشیای مشکوک اشاره نشده است اما در سال‌های گذشته مخالفان نظام سیاسی کره‌شمالی با استفاده از بالن، بسته‌های تبلیغاتی‌شان را از سمت کره‌جنوبی به داخل خاک کره‌شمالی ارسال می‌کنند.

ابر‌های سمی در کلمبیا

 سواچا: پـس از یـک بـارش سنـگیـن در کلـمبیا ابر‌هایی سمی در شهر سواچای این کشور تشکیل شدند. این ابر‌ها در واقع کف حاصل از جریان رودخانه‌ای بودند که حاوی موادی سمی بود. به گزارش نیویورک‌پست، کف‌های سمی، عبور و مرور ساکنان 30خانه را که در حاشیه این رودخانه قرار داشتند مختل کرد. عکس‌های این ابر‌های سمی هم سوژه عکاس‌ها و  رسانه‌های جهان شد. به‌گفته کارشناس‌ها این ابرهای سمی حاصل وجود زباله، مواد شیمیایی و برخی شوینده‌هاست که در مجموع تشکیل کف می‌دهند. مقامات دولتی کلمبیا به ساکنان حاشیه این رودخانه درباره نزدیک شدن به این کف‌های سمی هشدار دادند. در هند هم سالی چندین بار این کف‌های سمی در حاشیه بعضی رودخانه‌ها شکل می‌گیرد.

شیوه گرفتن قلم، نشانه آلزایمر
 
توکیو: دانشمندان پس از انجام تحقیقاتی متوجه شدند که با درنظر گرفتن شیوه در دست گرفتن قلم می‌توان ابتلای فرد به آلزایمر را پیش‌بینی کرد. به گزارش سان، پیش از این هم دستخط بد و لغزان یکی از نشانه‌های وجود خطر ابتلا به آلزایمر بود. اکنون این شیوه پیش‌بینی کامل‌تر شده است. در این آزمایش، از فرد خواسته می‌شود اشکال هندسی ساده، مانند یک ستاره یا صفحه ساعت را ترسیم کند. طی این تحقیق دانشمندان ژاپنی توانایی و شیوه نگارش ۱۴۴ فرد را بررسی کردند. افراد شرکت‌کننده در این آزمون، توانایی‌های شناختی مختلفی داشتند. برخی از این افراد «سالم» و برخی دیگر نشانه‌هایی از «زوال عقل» داشتند. در این آزمایش، ویژگی‌های متفاوت نگارشی افراد بررسی شد. از چگونگی قلم به‌دست گرفتن، تا میزان فشار به قلم، یا تعداد مکث‌هایی که فرد برای نوشتن یک متن ساده و ثابت داشت. سطح مختلفی از فشار بر قلم در زمان نوشتن که موجب می‌شود برخی خطوط قوی و پررنگ و برخی ضعیف و بی‌رنگ ترسیم شوند، مکث بیشتر در نوشتن و سرعت کمتر می‌تواند نشانه‌هایی از آلزایمر باشد. دقت این آزمون برای تشخیص افراد مبتلا به آلزایمر ۷۵.۲ درصد بود که رقم قابل‌توجهی است. داده‌های علمی نشان می‌دهد از هر ۱۴ فرد بالای ۶۵ سال، یک فرد مبتلا به آلزایمر است.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید