• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 8 تیر 1401
کد مطلب : 164714
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zp0Ky
+
-

احتمال بروز کووید مزمن با ابتلای چندباره به کرونا

دانش
احتمال بروز کووید مزمن با ابتلای چندباره به کرونا

یکی از مقام‌های سازمان جهانی بهداشت اخیرا هشدار داده است هر چه تعداد دفعات ابتلای یک فرد به بیماری کووید-19 بیشتر باشد، احتمال اینکه با بدشانسی به عوارض طولانی مدت بر سلامتی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا مبتلا شود، بیشتر می شود. به گزارش بیزینس اینسایدر،‌ دیوید نابارو، فرستاده ویژه سازمان بهداشت جهانی در امور کووید-19 گفت: در صورتی که پروتکل‌ها را رعایت نکنید و به دفعات به کووید-19 مبتلا شوید، بیشتر احتمال دارد به کووید طولانی با عوارض جدی بر سلامت بدن دچار شوید. هیچکس دوست ندارد بارها و بارها به بیماری مبتلا شود که عوارض جدی و خطرناکی در طولانی مدت دارد. مشکلات ناشی از کووید مزمن می‌تواند برای چندین ماه هرکسی را از کار بیندازد. 
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، کووید طولانی زمانی اتفاق می‌افتد که فردی مبتلا به کووید-19 دچار علائمی شود که برای مدت طولانی در بدن او باقی بماند. این مرکز می‌گوید علائم ممکن است هفته‌‌ها یا ماه‌‌ها طول بکشد و حتی در صورت برطرف شدن، دوباره عود کند. بر اساس گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، افرادی که در دفعه نخست به طور شدیدی دچار کووید شده اند و همچنین دچار مشکلات و بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند، از سویی واکسینه نشده باشند یا سندرم التهابی چند سیستمی را در طول یا بعد از بیماری تجربه کرده باشند، به احتمال زیاد کووید مزمن را تجربه خواهند کرد. 
یک مطالعه جدید در دانمارک نشان داد که بیماران خفیف کووید-19 در مقایسه با آنهایی که دچار کووید نشده‌اند، بیشتر در معرض خطر تشخیص پارکینسون، آلزایمر، سکته مغزی و خونریزی مغزی هستند. بر اساس مطالعه اخیر منتشر شده در مجله Frontiers in Neurology در ژوئن امسال، اغلب اختلالات عصبی پس از کووید-19 بیشتر از سایر عفونت‌های تنفسی نبودند. دکتر پردیس ظریف کار، سرپرست تیم تحقیق، عضو گروه نورولوژی در بیمارستانی در کپنهاگ می‌گوید: بیش از 2 سال از شروع همه‌گیری کووید-19 می‌گذرد و ماهیت دقیق و اثرات کووید-19 بر اختلالات عصبی هنوز به طور کامل مشخص نشده است. 

این خبر را به اشتراک بگذارید