• دو شنبه 31 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 12 ذی القعده 1445
  • 2024 May 20
دو شنبه 16 خرداد 1401
کد مطلب : 162463
+
-

نان خشک را دور نریز

زیست‌به
نان خشک را دور نریز

زوائد نانی که جمع‌آوری می‌کنید معمـــولا در نهایت دور می‌ریزید. در میان نان‌های خشک جمع‌آوری‌شده تکه‌هایی یافت می‌شوند که همچنان قابلیت استفاده دارند و می‌توان با روش‌هایی آنها را تغییر داد.  بعضی خانم‌های خانه نان‌های خشک را آب زده و خیس می‌کنند و برای پرندگان می‌ریزند. بهتر است از اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت برای پرندگان نان نریزید، این زمان فصل زادآوری است و ممکن است نان‌های خشک در گلوی جوجه‌های تازه متولد شده با بزاق دهانشان ترکیب شده و حجیم شوند و در نهایت جوجه را خفه خواهند کرد. به جز این می‌توان تکه‌های نان خشک را آسیاب و پودر کرد و از آن پودر سوخاری تولید کرد. 
با افزودن کمی نمک و فلفل و زردچوبه به نان‌های پودرشده، پودر سوخاری خوش‌طعم و خانگی خواهید داشت. یکی دیگر از راه‌های استفاده از نان‌های خشک، ‌قراردادن آنها در ته قابلمه به‌عنوان ته‌دیگ است. این نان‌های خشک یا نان‌هایی که به هر دلیل استفاده از آنها باب‌میل‌تان نیست، می‌توانند ته‌دیگ‌های خوشمزه و جذابی شوند. یکی دیگر از راه‌های تبدیل وضعیت نان خشک، ‌تهیه دویماج است؛ میان‌وعده‌ای مخصوص استان‌های ترک‌زبان ایران. طرز تهیه این میان‌وعده تقریبا در همه جا یکسان است و تنها تفاوت‌های اندکی در مواد دارد.  تبریزی‌ها دویماج را اینگونه درست می‌کنند:نان‌های خشک شده را خوب خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آب یا دوغ را آرام‌آرام به خرده نان‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. اجازه دهید تا نان‌ها برای چند دقیقه خیس بخورند اما توجه داشته باشید که تکه‌های نان نباید کاملا له شوند و همین که کمی نرم شوند و سفت و خشک نباشند کافی است.
 سپس پنیرهای خرد شده، گردوی خرد شده و کره آب شده را به نان‌ها اضافه کنید و هم بزنید. بعد از آن سبزی‌های معطر را ریز خرد کرده و به مایه دویماج اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس با سلفون درب کاسه را بپوشانید و اجازه دهید تا دویماج برای یک تا دو ساعت استراحت کند تا طعم مواد خوب به خورد هم بروند و چسبندگی لازم را پیدا کند.
 سپس با یک قاشق غذاخوری مقداری از مواد دویماج را کف دست خود بگذارید و آن را گلوله کنید.دویماج‌ها را در ظرف سرو بچینید و آنها را با خیار، گوجه‌فرنگی و تربچه تزئین کنید.  چیپس نان هم میان وعده دیگری است که می‌توان با نان‌های خشک تهیه کرد؛ تکه‌های نان را با روغن زیتون، ‌پودر فلفل، ‌سیر، ‌نمک، ‌سبزی‌های معطر و... مزه دار کرده و در فر قرار دهید تا آماده شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :