• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
شنبه 24 اردیبهشت 1401
کد مطلب : 160541
+
-

سرمازدگی میوه‌های تابستانه زیاد نیست

موج سرمای ابتدای امسال برخی از محصولات باغی را در مناطقی از کشور تحت‌تأثیر قرار داد و نگرانی‌هایی را درخصوص تامین میوه‌های تابستانه ایجاد کرد که هم‌اکنون با عرضه به‌موقع میوه‌های نوبرانه در کشور این نگرانی‌ها کاهش یافته، اما گفته می‌شود درخصوص محصول پسته، آسیب وارده نسبتا بالا بوده است. به گزارش همشهری، در هفته‌های اول فروردین ماه تصاویری از برافروختن آتش در باغات پسته استان کرمان برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات این درختان در فضای مجازی منتشر شد که از احتمال کاهش برداشت این محصول طی امسال خبر می‌داد. رئیس انجمن پسته ایران به تازگی سطح آسیب وارده به باغات پسته را بیش از 50درصد اعلام کرده و از کاهش تولید این محصول خبر داده است. به‌گفته محمد صالحی، 2 سال پی‌درپی سرمازدگی بهاره محصول پسته را از بین برد و هزینه‌های زیادی را به کشاورزان تحمیل کرد؛ با این حال150هزار تن پسته در سال گذشته تولید شد.
نایب‌رئیس اتحادیه کشوری باغداران در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به سرمازدگی‌هایی موردی در برخی از مناطق کشور طی نخستین ماه امسال گفت: 2 دوره سرمازدگی در تمام مناطق کشور آسیب‌هایی به تولیدات باغی وارد کرد که این آسیب‌ها بسته به ‌شدت سرما و مقاومت درختان به‌طور پراکنده بین 30تا 50درصد برآورد شده است. به‌گفته مجتبی شادلو، آسیب سرما در ابتدای بهار بیشتر در اقلیم نیمه‌گرمسیری رخ داد و به درختان زودگل‌ده آسیب وارد کرد که درختان پسته را نیز در استان کرمان شامل می‌شد. به جز پسته، درختان میوه‌های هسته‌دار شامل زردآلو، آلو، هلو، شلیل و بادام نیز از موج سرمای نخستین روزهای سال تا حدودی آسیب دیدند. 

این خبر را به اشتراک بگذارید