ندا احمدلو
تا حالا اسم «قنبرپلو» را شنیدهاید؟ نخستین بار که یکی از دوستان شیرازیام گفت که سحری قنبرپلو خوردهایم، فکر کردم که شوخی میکند و خندیدم! بعد که دوستم دلیل خندهام را پرسید و متوجه شد که اصلا اسم غذایی به نام قنبرپلو به گوشم نخورده، ماجرا را اینطور تعریف کرد: «در شیراز قدیم، غلامانی با پوستهای تیرهتر را قنبر مینامیدند. نخستین بار که آشپز یکی از اربابان معروف شیراز، پلوی مخلوطی با کشمش و رب انار پخت و آن را نزد ارباب خود برد، ارباب تعجب کرد و گفت که این قنبرپلو دیگر چیست که تو پختهای؟! منظور ارباب از قنبرپلو، تیرگی رنگ برنج بهدلیل وجود کشمش و رب انار در آن بود. از آنجا که ارباب، این پلوی مخلوط را پسندید، از آن پس نام قنبرپلو برای این غذای سنتی و اصیل شیراز، انتخاب شد»!
برای درستکردنش چی لازم داریم؟
مواد لازم برای 4نفر:
برنج: 3پیمانه- آب: 4ونیم پیمانه- گوشت چرخکرده: 300گرم - پیاز متوسط: 2عدد - گردوی خردشده: یکچهارم لیوان - کشمش پلویی: نصف لیوان - زعفران دمکرده: 2قاشق غذاخوری - نمک: به میزان لازم - فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری - زردچوبه: نصف قاشق چایخوری - روغن: 3قاشق غذاخوری - رب انار ملس: 2قاشق غذاخوری سرخالی
چطوری درستش کنیم؟
1. برنج را حدود 2ساعت در آب ولرم خیس کنید.
2. تا برنج خیس میخورد، مواد میانی قنبر پلو را آماده کنید.
3. گوشت چرخکرده، نصف قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم ورز بدهید.
4. با گوشت، توپکهای کوچکی به اندازه یک فندق درست کنید.
5. گوشتهای قلقلی را در روغن داغ سرخ کنید.
6. گوشتها که کاملا سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کنید.
7. پیازها را بهصورت خلالهای نازک خرد کنید.
8. پیازهای خلالی را داخل همان تابه گوشت تفت بدهید تا کمی طلاییرنگ بشوند.
9. پیازها که طلایی شدند، گردوها را هم داخل تابه بریزید و با پیاز، کمی تفت بدهید. حالا میتوانید گوشتهای قلقلی سرخشده را به تابه برگردانید و همه مواد را با همدیگر، تفت بدهید.
10. در این مرحله، کشمش، رب انار و زعفران را هم داخل تابه بریزید و بعد از 2دقیقه که تمام مواد میانی را تفت دادید، حرارت را خاموش کنید.
11. آب برنج که کاملا کشیده شد، داخل یک قابلمه مناسب، تهدیگ بچینید. سپس یک لایه برنج و یک لایه از مواد گوشتی را داخل قابلمه بریزید و این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا برنج و مایه گوشتی، تمام بشود.
12. اجازه بدهید تا قنبرپلو حدود 45دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد و تمام، غذای شما آماده است.
13. در صورت تمایل کمی شیره به مایه گوشتی اضافه کنید.
سه شنبه 6 اردیبهشت 1401
کد مطلب :
159214
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/zprqy
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved