حامد یزدانی- خبرنگار
قبل از پیدا شدن سر و کله شیرینیهای دانمارکی و فرانسوی در مهمانی ایرانیها، باقلوا، مسقطی، راحتالحلقوم و سوهان پای ثابت تشریفات عید بهحساب میآمدند. این شیرینیهای سنتی که پیشینه برخی از آنها به دوره حکومت قاجار برمیگردد هنوز هم جایگاه ویژهای در مهمانی ایرانیها بهخصوص مهمانیهای عید دارند. صرف شیرینی در مجالس ایرانی از روزگار قدیم یک سنت دلنشین بود و رسم بر این بوده که مردم بعد از خوردن شیرینی با جمله «شیرینکام باشید» از میزبان قدرددانی میکردند. اهمیت شیرینی در فرهنگ ایرانی به حدی بود که سفره هفتسین با ظرف نقل تزئین میشد؛ نقلهای بادامی، بیدمشک، هلدار و... که عموماً سوغات تبریز و اردبیل و خراسان بودند و اینطور که جعفر شهری در طهران قدیم نوشته، نخستین وسیله پذیرایی از مهمانهای نوروزی بهحساب میآمدند. این نوع شیرینی هنوز هم در قنادیهای بااصالت پخته میشود و درباره پخت برخی از آنها خردهروایتهایی وجود دارد که سینه به سینه گشته و به نسل امروز رسیده است.
پنج شنبه 30 دی 1400
کد مطلب :
151313
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/yPY9R
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved