برخی از کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با طرح شکایتی در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری خواستار ابطال بخشنامه مورخ ۲۶خرداد ۱۴۰۰ معاونت توسعه نیروی انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران و صدور دستور موقت شدند. در متن شکایت آمده است:
۱ - متأسفانه در بخشنامه یادشده جهت تبدیل وضعیت نیروهای وزارت بهداشت و سایر ارگانها تمامی فرزندان ایثارگر بدون هیچگونه آزمون استخدامی و تعیین سطح تبدیل وضعیت میشوند که از جمله عواقب این بخشنامه از دست دادن فرصت شغلی برای بسیاری از افراد جامعه که خواهان خدمت به کشور خود هستند، خواهد شد.
۲ - این بخشنامه را تبعیض ناروا و مغایر بند۹ اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی دانستهاند.
۳ - این بخشنامه را مغایر با موارد مشابه در آرای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری برشمردهاند.
لذا خواهان ابطال این مصوبه شدند. هیأت تخصصی استخدامی دیوان عدالت اداری به تاریخ دادنامه یکم دیماه۱۴۰۰ رأی خود را چنین صادر میکند: ابتدا به ماده۲۱ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران اصلاحیه مصوبه۱۴ اسفند سال۱۳۹۵ اشاره میکند که کلیه دستگاههای موضوع ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، مکلفند حداقل در مجموع ۳۰درصد سهمیه استخدامی خود را به ایثارگران مشمول در این ماده قانونی اختصاص دهند. ثانیا تأکید میکند بر اساس بند«د» تبصره ۲۰ قانون بودجه سال۱۴۰۰ کل کشور، دستگاههای مشمول ماده۲ قانون جامع ایثارگران مکلفند نسبت به استخدام و نیز تبدیل وضعیت استخدامی کلیه مشمولان ماده۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که با عناوین مختلف در دستگاه موضوع قانون مذکور شاغل هستند و رابطه شغلی آنها بهصورت پیمانی، قرارداد انجام کار معین یا شرکتی است بهصورت استخدام رسمی اقدام کنند.
ثالثا براساس تبصره۲ بند«و» ماده۴۴ قانون برنامه پنجساله پنجم، مصوبه ۱۸بهمن سال۱۳۹۰ رزمندگان با حداقل ۶ماه حضور داوطلبانه در جبهه، جانبازان، آزادگان و همسران شهدا، جانبازان و آزادگان، فرزندان شاهد، جانباز و آزاده از شرط جنسیت برای استفاده از سهمیه استخدامی معاف و دستگاههای مشمول این قانون موظفند بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی، معدل و آزمون و با احراز شرایط عمومی گزینش با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و از ابتدا آنان را بهصورت رسمی قطعی استخدام کنند. بنا بهمراتب مذکور بخشنامه معترض عنه که متضمن تبدیل وضعیت استخدامی مشمولین ماده۲۱ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران اصلاحی مصوب ۱۴اسفند سال۹۵ بدون آزمون استخدامی است، در راستای اجرای قوانین و مقررات مذکور و بخشنامه سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان امور اداری و استخدامی صادر گردیده و مغایرتی با آنها نداشته و خارج از حدود اختیارات مقام صادرکننده آن نبوده و قابل ابطال نیست. با این وصف شکایت شکات نیز در این زمینه توسط هیأت تخصصی استخدامی دیوان عدالت اداری رد شد.
سه شنبه 14 دی 1400
کد مطلب :
150003
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/lYnP7
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved