• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
چهار شنبه 10 آذر 1400
کد مطلب : 146973
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VORYo
+
-

غول‌های فناوری که کنار رفتند

جک دورسی، مؤسس توییتر از سمتش به‌عنوان مدیرعامل استعفا کرد تا به صف ستاره‌های کنار رفته از ریاست بپیوندد

غول‌های فناوری که کنار رفتند

ساسان شادمان منفرد - خبر‌نگار

دوشنبه‌شب خبر کناره‌گیری جک دورسی از سمت مدیرعاملی شرکت توییتر مثل بمب در محافل خبری صدا کرد. به گزارش سی‌نت، دورسی در حالی از این مقام کناره‌گیری کرد که در سال۲۰۲۰، شرکت «مدیریت الیوت» که یک سرمایه‌گذار فعال است کوشید تا او را از سمت مدیرعاملی توییتر برکنار کند، اما در این راه موفقیتی به‌دست نیاورد. دورسی علاوه بر مدیرعاملی توییتر، مدیرعامل شرکت مالی پرداخت Square نیز هست. او که یکی از بنیانگذاران توییتر محسوب می‌شود، از سال۲۰۱۵ و به‌دنبال استعفای دیک کاستولو، مسئولیت این شبکه اجتماعی را بر عهده گرفت و مدیرعامل آن شد. دورسی همچنین برای مدت کوتاهی به‌عنوان نخستین مدیرعامل توییتر در سال ۲۰۰۷ فعالیت کرده بود. دورسی در نامه خداحافظی‌اش از سمت مدیرعاملی توییتر نوشت: «من بر این باور هستم که واقعا مهم است که به پاراگ فضایی را که برای هدایت تیم نیاز دارد، داده شود.» او همچنین گفته است تا پایان سال۲۰۲۲ در برد مدیریت شرکت توییتر خواهد ماند.

«پاراگ آگراوال»
یک آمریکایی هندی‌الاصل  دیگر توانست نامش را در فهرست هندی‌تباران موفق در حوزه فناوری در آمریکا بگنجاند. آگراوال از سال۲۰۱۷ مدیر ارشد فناوری توییتر بوده و به‌نظر می‌رسد که درک درستی از این شرکت و سمت جدیدش داشته باشد. او از اکتبر۲۰۱۱ به‌عنوان یک مهندس به توییتر آمد تا روی محصولات تبلیغاتی این شرکت کار کند. اما هوش و استعدادش باعث ترقی‌اش در این شرکت شد تا اینکه در 37سالگی توانست سمت مدیرعاملی توییتر را به‌دست آورد و جانشین جک دورسی شود. آگراوال چهارمین نفری است که مدیرعامل توییتر می‌شود. پیش از او «جک دورسی»، «ایوان ویلیامز» و «دیک کاستولو» مدیرعامل این شرکت بوده‌اند. در اینجا نگاهی می‌اندازیم به افراد بزرگی که مؤسس یک غول فناوری بوده‌اند و از آن کناره‌گیری کرده‌اند.

جک دورسی- Twitter

او یکی از بنیانگذاران اصلی شرکت توییتر است که گفته می‌شود، پس از کناره‌گیری روز دوشنبه‌اش از این شرکت، سراغ فعالیت‌های خود در بازار ارزهای دیجیتال و خصوصا بیت‌کوین خواهد رفت. دورسی در سال۲۰۱۸ در فهرست «بهترین مدیرعاملان در جهان» مجله ceoworld رتبه چهارصد و چهارم را کسب کرد. توییتر که موقعیت بسیار خوبی را در حوزه سیاسی به‌دست آورده، یکی از مهم‌ترین کانال‌های ارتباطی بین بسیاری از سیاستمداران دنیا با هواداران‌شان بوده است. نقش این رسانه در انتخابات سال گذشته ایالات متحده بسیار مشهود بود. برخی از کارشناسان حوزه فناوری  جسارت شبکه اجتماعی توییتر و ممنوع کردن استفاده از این شبکه اجتماعی را برای«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا ستودنی دانستند.

بیل گیتس- Microsoft

شاید هم‌اکنون همگان نام «ایلان ماسک» مدیرعامل تسلا را مترادف با غول فناوری در دنیا بدانند، اما در گذشته نه چندان دور این عنوان به بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت اختصاص داشت. بیل گیتس به همراه «پاول آلن» در روز چهارم آوریل سال1975شرکت مایکروسافت را تاسیس کرد و 25سال مدیرعامل آن بود. پس از آن بیل گیتس کم‌کم از شرکت‌اش فاصله گرفت تا اینکه در سال2020از هیأت مدیره آن نیز کنار رفت. او تا سال2014نیز رئیس هیأت مدیره مایکروسافت بوده است. گیتس پس از کناره‌گیری از سمت مدیرعاملی مایکروسافت سراغ فعالیت‌های بشردوستانه‌اش رفت و آن امور را توسعه داد. زندگی او در سال‌های اخیر همواره با حواشی بسیار زیادی روبه‌رو بوده است که ازجمله آنها باید به جداشدن او از همسرش ملیندا اشاره کرد.

کوین سیستروم- Ins‌tagram

او به همراه «مایک کرگر» از مؤسسان اینستاگرام هستند که همکاری‌شان را از سال2010آغاز کردند. 2سال پس از آنکه اینستاگرام موفقیت‌های خارق‌العاده‌ای را به‌دست آورد، شرکت فیسبوک با یک میلیارد دلار آن را خرید و به زیرمجموعه‌های خود اضافه کرد. بد نیست به این مهم هم اشاره کنیم که ارزش اینستاگرام در سال2018به بیش از 100میلیارد دلار رسید. اما اختلافات‌ شدید بین «کوین سیستروم» و «مارک زاکربرگ» باعث شد تا  مدیرعامل اینستاگرام قید همکاری و سمت‌اش را بزند و‌ماه سپتامبر گذشته استعفا دهد. البته این دو پس از این اتفاق با انتشار بیانیه‌هایی از یکدیگر تشکر و برای هم آرزوی موفقیت کردند! این درحالی بود که پیش‌تر «یان کوم»، مهندس نرم‌افزار اوکراینی‌الاصل که مؤسس واتساپ بود نیز با فیسبوک به هم زده و از این شرکت و واتساپ جدا شده بود.

جف بزوس- Amazon

او آمازون را که سایتی برای فروش آنلاین کتاب بود، در سال1994تاسیس کرد و سپس به توسعه آن پرداخت. جف بزوس 57ساله، سال‌ها مدیریت این غول بزرگ را برعهده داشت و دست آخر در‌ماه ژوئیه سال‌جاری مدیرعاملی شرکت‌اش را به «اندی جیسی» سپرد و خود به‌دنبال بلندپروازی‌هایش رفت. او هم‌اکنون مدیر اجرایی شرکت بلو اوریجین رقیب اصلی اسپیس‌ایکس ایلان ماسک است و برنامه‌های فضایی بسیاری را در سر دارد و شاید به همین دلیل ترجیح داد تا از آمازون برود. بزوس پس از کناره‌گیری‌اش از آمازون به یک سفر فضایی کوتاه‌مدت با فضاپیمای شرکت‌اش رفت تا پروژه گردشگری فضایی بلو اوریجین را رسما افتتاح کند.

اندرو میسون- Groupon

گروپون یک شرکت تجارت الکترونیک آمریکایی است که در زمینه خرده‌فروشی آنلاین فعالیت می‌کند. این شرکت در‌ماه نوامبر سال۲۰۰۸ توسط اندرو میسون، اریک لفکوفسکی و برد کی‌ول راه‌اندازی شد. با این حال شرایط آنگونه که باید برای این شرکت پیش نرفت و کار به‌ جایی رسید که اندرو میسون، مدیرعامل گروپون در سال2013و طی یک نامه، استعفای خود را با لحنی طنزآلود به اطلاع کارمندانش رساند. گروپون ستاره‌ای در حال ظهور در فناوری بود، اما رفتن میسون باعث سقوط سهام و کاهش ارزش این شرکت شد. گروپون در سال‌های اخیر وضعیت نامطمئنی داشته است و سهام آن در حدود 48دلار در نوسان است که فاصله زیادی با بالاترین رقم خود که در سال 2011به 520دلار رسیده بود، دارد.

بیل هیولت- Hewlett-Packard

او به‌همراه دیوید پاکارد شرکت هیولت-پاکارد یا همان HP را در روز دوم ژوئیه سال1939تاسیس کردند. هیولت بین سال‌های 1964تا 1977رئیس HP بود و بین سال‌های 1968تا 1978هم مدیرعاملی این شرکت را برعهده داشت. او تا سال1983به‌عنوان رئیس هیأت مدیره شرکت HP و پس از آن تا سال1987نیز نایب‌رئیس هیأت مدیره بود. هیولت کسی بود که به درخواست استیو جابز در 12سالگی پاسخ مثبت و به این نابغه کامپیوتر، شغلی به‌عنوان کار تابستانی داد و به نوعی حامی و الهام‌بخش او بود. رایانه‌های اولیه شرکت اپل با قطعات HP ساخته شدند که نشان‌دهنده عمق وفاداری جابز به هیولت بود. هیولت در دوازدهم ژانویه سال2001  در 87سالگی از دنیا رفت.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید