یاری بسیج برایکاهش آسیبهای اجتماعی در هرندی
عملیات مشترک گروههای جهادی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در محلههای آسیبدیده، پنجم آذر شروع میشود
عملیات مشترک بسیج و گروههای جهادی باهدف کاهش آسیبهای اجتماعی، پنجم آذرماه در محله هرندی اجرا میشود. گرچه هرندی برند آسیب اجتماعی پایتخت محسوب میشود اما سایر محلات هم با چنین معضلاتی دستبهگریبان هستند و بهگفته شهردار تهران، یک سازمان و نهاد، بهتنهایی قادر به ساماندهی آسیبهای اجتماعی پایتخت نخواهد بود.
به گزارش همشهری، علیرضا زاکانی هم در زمان ارائه برنامههایش و هم در بازدیدها و جلساتی که با مسئولان سایر نهادها و سازمانها داشته، بهکرات عنوان کردهکه کاهش آسیبهای اجتماعی دغدغه جدیاش است و امید دارد با همکاری همه دستگاهها بتواند معضلاتی را که امروز سبب مخدوششدن چهره شهر و سلب آسایش شهروندان شده است، ساماندهی کند.
هرندی؛ کانون آسیب اجتماعی ایران
شکلگیری مثلث توزیع موادمخدر، سرقت و اعتیاد در محله هرندی آن را به کلونی آسیبهای اجتماعی نهتنها در پایتخت بلکه در کشور تبدیل کرده است. تردد روزانه 8هزار معتاد، استعمال موادمخدر در کوچهها، وجود خانههای پلاک قرمز، ترویج فساد در خانههای مجردی و افزایش سرقت تنها بخشی از معضلاتی است که سبب نارضایتی 24هزار سکنه این محله شده است؛ ساکنانی که گرچه روزگارانی بهوجود شهید هرندی، حاج طیب رضایی و علمایی چون رجبعلی نکوگویان (رجبعلی خیاط) افتخار میکردند، اما امروز از همسایگی با معتادان ناخرسندند و با اکراه نشانی منزلشان را میدهند. بهگفته عضو شورای شهر تهران، هر آنچه در هرندی میگذرد، بر کسی پوشیده نیست و چندسالی است که نام محله هرندی بر سر زبانها افتاده و مسائل و مشکلات این محله به اطلاع مسئولان کشور هم رسیده است. ناصر امانی در بازدید از این محله وضعیت زندگی سکنه را توصیف کرد و گفت که تاکنون میلیاردها تومان پول با عناوین مختلف برای بهبود شرایط محله هزینه شده است اما هنوز مشکلات وجود دارند و اهالی از شرایط موجود گلایهمند هستند. بهراستی چرا هنوز آسیب اجتماعی در این محله بیداد میکند؟
نبرد بسیج در میدان آسیبهای اجتماعی
حضور بسیج در محله هرندی و شروع نبرد آنها با آسیبهای اجتماعی را شاید بتوان به فال نیک گرفت و به روزهای خوش هرندی امیدوار بود؛ چراکه بهگفته فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران، آسیبهای اجتماعی چهره شهر را مخدوش کردهاند و رسیدگی به این موضوع ضرورت دارد. سرتیپ دوم حسن حسنزاده با ابراز نارضایتی از وجود آسیب در برخی از محلات تهران، به همشهری گفت: «متأسفانه در تهران 6محله آسیبدیده ازجمله شوش و هرندی شناسایی شدهاند که نیاز به بهبود وضعیت دارند. هرچند در سالهای اخیر اقدامات خوبی در راستای ساماندهی این محلات صورتگرفته اما همچنان شاهد بروز آسیبهای اجتماعی هستیم که بهنوعی امنیت شهروندان را تهدید میکند.»
او با بیان اینکه بهبود وضعیت محلههای آسیبدیده محقق نمیشود مگر با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی، به تشکیل قرارگاه اجتماعی اشاره و عنوان کرد: «برنامهریزیها برای عملیات مشترک بهگونهای است که گروههای جهادی عمرانی، سلامت و درمان، فرهنگی و... حضور دارند، لذا برای ایجاد هماهنگی و انسجام در میان گروهها ضروری بود تا این قرارگاه در محلات آسیبدیده تشکیل شود که این کار انجام شده و پنجم آذر هم نخستین عملیات مشترک با حضور تمامی گروههای جهادی بهصورت منسجم و یکپارچه در محله هرندی اجرا میشود و پس از آن در سایر محلات اجرا خواهد شد.» بهگفته فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) چندماه پس از اجرای عملیات شهروندان میتوانند شاهد نتایج آن در محلههای آسیبدیده ازجمله هرندی باشند.