صرفههای اقتصادی استفاده از انرژی خورشیدی
شهرهای سبز در کشورهای مدرن و توسعه یافته از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی استفاده میکنند که امروزه به آن بسیار اهمیت میدهند. شهرداری تهران نیز از این موضوع مستثنی نیست. شهرداری از سال۹۳ استفاده از انرژی خورشیدی را در دستور کار بوستانها قرار داد. شینا انصاری، مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این رابطه به پایگاه خبری شهر گفت: «هماکنون ۴۳نیروگاه خورشیدی در سطح مناطق ۲۲گانه وجود دارد. جز 3 منطقه۱۱،۱۵و۱۸ مابقی مناطق شهرداری از نیروگاه خورشیدی استفاده میکنند.» انصاری ادامه داد: «در منطقه یک شهرداری ۶ نیروگاه، در منطقه۲ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه۳ شهرداری ۲ نیروگاه، در منطقه۴ شهرداری ۲ نیروگاه، در منطقه ۵ شهرداری ۳ نیروگاه، در منطقه ۶ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه ۷ شهرداری۳ نیروگاه، در منطقه ۸ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه ۹ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه ۱۰ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه۱۲ شهرداری ۴نیروگاه، در منطقه۱۳ شهرداری ۲نیروگاه، در منطقه۱۴ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه۱۶ شهرداری ۲نیروگاه، در منطقه۱۷ شهرداری ۲نیروگاه، در منطقه۱۹ شهرداری یک نیروگاه، در منطقه۲۰ شهرداری ۲نیروگاه، در منطقه۲۱ شهرداری یک نیروگاه و منطقه۲۲ شهرداری ۵ نیروگاه در حال بهرهبرداری است.» او در پاسخ به این سؤال که این نیروگاهها فقط به مصرف شهرداری کمک میکند یا به وزارت نیرو نیز برق میدهد، عنوان کرد: «با توجه به مصوبه هیأت وزیران، نهادهای دولتی و عمومی موظف به تامین ۲۰درصد انرژی مصرفی از انرژی تجدیدپذیر هستند. با توجه به این مصوبه انرژی تولید شده فعلا به مصرف شهرداری کمک میکند. هر چند شهرداری تهران در حال پیگیری برای فروش به وزارت نیرو است اما هنوز موفق به انجام این مهم نشده است.»
مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه ۳۳ساختمان شهرداری و ۱۰بوستان از انرژی تجدیدپذیر استفاده میکنند، تأکید کرد: «هماکنون در حدود ۹۴۵مگاوات برق در سال تولید میشود. شهرداری تهران درنظر دارد سالانه در مجموع ۶۰۰کیلووات نیروگاههای خود را توسعه دهد. اما جهت این توسعه باید سایر ارگانها و شهروندان نیز در امر توسعه ورود پیدا کنند.»
شینا انصاری در پاسخ به این سؤال که آیا شهرداری به ساختمانهایی که از انرژی خورشیدی استفاده میکند تسهیلات یا مشوقهایی ارائه میکند، یادآور شد: «شهرداری تهران براساس مصوبه ساختمانهای سبز که در سال۱۴۰۰ به تصویب رسیده، مکلف به حمایت از ساختمانهایی است که از انرژی تجدیدپذیر استفاده و بخشی از برق خود را تامین میکنند. به همین جهت شهرداری در حال تدوین دستورالعمل اجرایی این وظیفه خود است تا بتواند از ساختمانهایی که از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند، حمایتهای لازم را به عمل آورد.»
او در پاسخ به این سؤال که انرژی خورشیدی میتواند در آلودگی هوا چه تأثیری داشته باشد؟ گفت: «تولید ۹۴۵مگاوات سالانه منجر به کاهش ۷۲۴تن دیاکسیدکربن (گاز گلخانهای) و معادل کاشت ۳۶۲۰اصله درخت در شهر تهران است. این اعداد گواه آن است که درصورت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تا چه حد میتوان به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و بهبود وضعیت محیطزیست کمک کرد.»