• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 25 شهریور 1400
کد مطلب : 140677
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z6BQw
+
-

آیا مردم به سینما برمی‌گردند

نوشته‌های‌منتقدان روزنامه نیویورک‌تایمز از سرنوشت سینما بعد ازکرونا

سینما
آیا مردم به سینما برمی‌گردند

آرش نهاوندی- مترجم

سینماها همزمان با سرعت‌گرفتن واکسیناسیون و تداوم پروتکل‌های بهداشتی، دوباره در آمریکای شمالی و اروپا گشایش یافته‌اند و فصل جدیدی از نمایش فیلم‌ها آغاز شده است. همزمان نیز جشنواره‌های معتبر بین‌المللی سینمایی هم به‌صورت کاملا حضوری و هم نیمه‌حضوری در حال برگزاری هستند و فیلم‌هایی که می‌توانند بخت دریافت جایزه اسکار را داشته باشند، در این جشنواره‌ها نمایش داده می‌شوند. تا‌کنون نیز پیش‌بینی‌های امیدبخشی از آینده صنعت سینما و نمایش فیلم‌ها در سالن‌های سینما درصورت مهار کامل ویروس کووید-19 در سراسر دنیا وجود دارد. اما وضعیت هم‌اکنون بسیار شکننده است و درحالی‌که همچنان سینماها با نیمی از ظرفیت پذیرش تماشاگر فعالیت می‌کنند، این پرسش اساسی همچنان باقی است که آیا در کوتاه‌مدت سینماها دوباره به‌دلیل اعمال قرنطینه‌های مقطعی با وقفه در فعالیت و در نتیجه با بحران مواجه خواهند شد یا در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد تولد دوباره صنعت سینما خواهیم بود؟ یا اینکه در آینده نزدیک نیز همچنان شاهد نمایش همزمان فیلم‌ها در سالن‌های سینما و از طریق پلتفرم‌های اینترنتی کمپانی‌های نتفلیکس و دیزنی خواهیم بود؟ برخی‌ منتقدان بر این باورند که نگرانی از این جهت متوجه کمپانی‌های بزرگ فیلمسازی نیست؛ چراکه این کمپانی‌ها امروز و در شرایطی که کرونا همچنان تداوم دارد، درآمد اصلی خود را از کمپانی‌های دارنده پلتفرم‌ها و شبکه‌های اینترنتی تحت مالکیت خود کسب می‌کنند و بیشتر نگرانی‌ها متوجه سینمای غیرصنعتی و مستقل است.

‌ای او اسکات‌ ‌- منتقد

در وضعیت کنونی چیزی برای از دست دادن وجود ندارد. اما در فصل پاییز قرار است فیلم‌های مهمی در سالن‌های سینما نمایش داده شود، ازجمله فیلم‌های «پی تی» و «اندرسون»، «قدرت سگ» از «جین کمپیون» که نخستین فیلم وی پس از 10سال دوری از کارگردانی است، بیست‌و‌پنجمین نسخه فیلم جیمز باند همراه با فیلم‌هایی از دیگر کارگردانان مطرح ازجمله «کلوئی ژائو» که با فیلم جدید «مارول ابدی‌ها» دوباره پس از موفقیت با فیلم «کوچ‌نشینان» در اسکار2021، به عرصه سینما بازگشته است، این اتفاقات می‌تواند برای آینده صنعت سینما امید‌بخش باشد و این احساس را در جامعه ایجاد کند که نمایش فیلم‌ها در سالن‌های سینما تداوم خواهد داشت. به‌نظر می‌رسد سینمایی که ما می‌شناسیم همچنان به حیات خود ادامه خواهد داد. البته همزمان نیز بیم‌هایی درباره تداوم این روند وجود دارد؛ هیچ‌کس به‌طور دقیق نمی‌داند شیوع ویروس کرونا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و چگونه این ویروس مهار خواهد شد و در نهایت از بین خواهد رفت. هیچ‌کس نیز از هم‌اکنون نمی‌داند که آیا تماشاگران به اندازه کافی از تماشای فیلم‌ها در سالن‌های سینما در شرایط کنونی استقبال خواهند کرد یا خیر؛ چرا‌که استقبال تماشاگران از دیدن فیلم‌ها در سالن‌های سینما می‌تواند پشتوانه‌ای امید‌بخش برای بازگشت به دوران طلایی صنعت سینما باشد. البته ویروس کرونا در این میان تنها عامل نیست.
آینده فیلم‌ها شاید به‌طور کامل بستگی به جهش‌های بیشتر یا کمتر سویه‌های ویروس کرونا یا ترجیحات تماشاگران فیلم‌ها نداشته باشد، بلکه شاید بیشتر به تصمیم‌ها و استراتژی‌های کمپانی‌های فیلمسازی بستگی داشته باشد.

 ‌مان اوهلا دارگیس‌- منتقد

به‌تازگی برای تحویل کتابی به کتابخانه رفته بودم و از این ناراحت بودم که در بخت‌آزمایی برنده نشده‌ام، اما در این زمان کمتر به اخبار سینمایی توجه کردم. البته ‌از خبر تعطیلی سالن نمایش فیلم «آرک لایت هالیوود» در لس‌آنجلس که به‌دلیل تداوم طولانی‌مدت قرنطینه‌ بسته شد، ناراحت شدم. به‌نظرم تعطیلی این سینما آغازی بود بر پایان یک دوران‌، اما اکنون ما در فصل جدید نوید‌بخشی از نمایش فیلم‌ها در سالن‌های سینما قرار داریم که بیشتر مشابه فصل دوران پیشا‌کرونا در سال‌2019 است. البته با این تفاوت که اکنون برای رفتن به سالن‌های سینما تماشاگران باید کارت واکسیناسیون در دست داشته باشند، با این حال، آیا اکنون وضعیت به‌گونه‌ای است که با نرفتن به سالن سینما چیزی را از دست دهم؟
هم‌اکنون به‌دلیل شیوع کرونا دیدن فیلم‌ها از طریق پلتفرم‌های اینترنتی، به عادت اصلی علاقه‌مندان به فیلم‌ها تبدیل شده و در واقع به نوعی این پلتفرم‌ها هم‌اکنون بدل به مکملی جدی برای نمایش فیلم‌ها در سالن‌های سینما شده‌اند. این مسئله شاید برای سالن‌داران سینما بد باشد، اما برای کمپانی‌های چند‌ملیتی بسیار خوب تمام‌شده؛ چرا‌که اغلب کمپانی‌های مالک استودیوهای فیلمسازی، همچنین مالک کمپانی‌های دارنده پلتفرم‌ها و شبکه‌های اینترنتی هستند که دیدن فیلم را در منازل تسهیل می‌‌کنند در نتیجه این کمپانی‌ها در دوران تداوم شیوع کرونا، درآمد اصلی خود را از‌ نمایش فیلم‌ها در پلتفرم‌ها و شبکه‌های اینترنتی نمایش آنلاین فیلم کسب می‌کنند و از این نظر متحمل ضرر و زیان چندانی نیز نمی‌شوند. هم‌اکنون وضعیت سینمای غیرصنعتی و مستقل که بیشتر به حضور تماشاگران در سالن‌های سینما متکی است، نگران‌کننده‌تر است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید