• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 24 شهریور 1400
کد مطلب : 140594
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o2roX
+
-

چهره روز/ جمع اضداد ممکن نمی‌شود!

چهره روز/ جمع اضداد ممکن نمی‌شود!


مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در گفته‌هایش تلاش دارد تا مسیر پیش روی اقتصاد ایران را از زاویه دید نهاد برنامه و بودجه کشور شفاف سازد. به‌گفته او دستیابی به رشد اقتصادی محور اصلی خواهد بود و این سازمان توسعه را براساس سند ملی آمایش سرزمین دنبال می‌کند. او که این روزها تمام تمرکز خود را بر مدیریت کسری بودجه امسال دولت و بستن بودجه‌ای متفاوت برای سال آینده گذاشته می‌گوید: رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری باید مورد توجه همه برنامه‌ریزان، تصمیم‌گیران و تصمیم ‌سازان قرار بگیرد.
 در عالم واقع وقتی رئیس سازمانی مثل برنامه و بودجه واقع‌بین باشد و به جای سیر کردن در آسمان‌ها و وعده دادن براساس آرزوهای دست‌نیافتنی در روی زمین گام بردارد، انتظار می‌رود که دست‌کم تصویر آینده برنامه و بودجه کشور شفاف‌تر باشد. از این جهت مسعود میرکاظمی تاکنون نشان داده که آگاه است با چه مصایبی در مسیر اصلاح نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کشور مواجه است. 
از باب یادآوری ضرورت دارد به این اصل بدیهی توجه شود که جمع اضداد ممکن نیست و به همین دلیل انتظار می‌رود که متولی نظام برنامه و بودجه کشور شفاف بگوید که آیا بودجه 1401با توجه به کسری تراز عملیاتی و سهم بالای هزینه‌های جاری از کل منابع بودجه، راه را برای رشد اقتصاد کشور هموار می‌سازد؟ چالش بعدی پیش روی میرکاظمی، این است که اولویت و جهت‌گیری بودجه ایران در سال آینده ضد‌تورمی خواهد بود یا اینکه مهار تورم در اولویت بعدی پس از رشد اقتصادی قرار دارد؟ او به درستی می‌گوید که باید از پروژه‌محوری فاصله گرفته و با تمرکز بر برنامه به نتیجه برسیم اما قدری درنگ لازم است که به این نتیجه برسند که نه فقط نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی درون ساختار قوه مجریه که حتی درون ساختار قوه قانونگذاری هم پروژه‌محوری است و آیا او قادر به این تغییر پارادایم سخت خواهد بود؟
میرکاظمی که هم تجربه صدارت بر تجارت ایران را داشته و هم روزگاری سکاندار وزارت نفت بوده و پس از آن تجربه قانونگذاری را کسب کرده، الان در موقعیتی قرار دارد که باید در برابر بسیاری از مطالبات بودجه‌خواهی ایستادگی کند و با نشان دادن کف دست خود اعلام کند که این کف دست مو ندارد. پس باید به سمت ثروت‌‌آفرینی و درآمدزایی پایدار حرکت کرد. او می‌داند که خلق ثروت در یک اقتصاد، غیررانتی و شفاف شدنی است وگرنه خلق پول که اوج بی‌هنری در اقتصاد است. سکاندار برنامه و بودجه از هم‌اکنون باید فشارها را مدیریت کند و راه را بر راهزنان بودجه ببندد.

این خبر را به اشتراک بگذارید