عکس نوشت

فصل تولید کشمش در روستای دولاب کردستان آغاز شده است. نحوه تولید این فرآورده باغی در منطقه به «بولاو» معروف است که از روزگاران قدیم رایج بوده و با این روش سنتی سالانه حدود ۱۵۰ تن کشمش دراستان تولید میشود. به گزارش فارس، «بولاو» اصطلاحی بومی به معنی خاکستر است که از آن برای مراحل تولید کشمش طلایی کردستان استفاده میشود. خاکستر چوب را با آب میجوشانند و بعد از سرد شدن در ظرف میگذارند تا تهنشین شود و مادهای که به دست میآید خوشاب نام دارد. بعد از به دست آمدن خوشاب انگورها را به آن آغشته میکنند، سپس انگورآغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نورخورشید قرار میدهند تا خشک شود. مراسم سنتی «بولاو» سال ۹۴ در فهرست آثار ناملموس کشورمان به ثبت ملی رسیده است.