تقریبا تمام بزرگان و شخصیتهای مطرح در طول تاریخ به اهمیت مطالعه برای بازکردن دید انسان به دنیا و بالا بردن قدرت شناخت و خلاقیت او تأکید کردهاند. مطالعه و کتابخوانی آنچنان در تعیین سرنوشت و آینده ملتها نقش دارد که در طول تاریخ بزرگان بسیاری از طریق سخنان خود بر مداومت بر آن تأکید کردهاند. در ادامه به نقل از منتال فلوس، 6 نظر از بزرگان و شخصیتهای مشهور تاریخی ذکر شده است که همگی راهکارهایی برای عادتکردن به مطالعه در طول عمر دارند.
آلبرت اینشتین، فیزیکدان آلمانی
مطالعه کتابهای قدیمی برای علاقهمندشدن به کتاب و مطالعه، بسیار مفیدتر از کتابهای جدید و روزنامههاست. او در مقالهای در سال 1952مینویسد: همیشه وقتتان را برای خواندن آثار قدیمیتر آزاد نگه دارید؛ چون خواندن این روزنامههای جدید فایدهای ندارد. آنهایی که کتاب نویسندگان موفق معاصر را میخوانند شاید چیزی از دست ندهند ولی باید بگویم افرادی مثل من اشخاصی نزدیکبین هستند که عینکیها را مسخره میکنند.
سنکا، فیلسوف روم باستان
او به عنوان مشاور نزدیک به نرون، امپراتور خونریز روم باستان از نفوذش در دربار استفاده میکرد و به کتابخانهها رونق میبخشید. از سنکا ۹ نمایشنامه تراژدی و یک کمدی به جا مانده است. او در نامهای به لوسیلیوس یکی از نویسندگان همعصر خود مینویسد: مطالعه آثار و افکار دیگران تأثیر عمیقتری از شنیدن مستقیم صحبتهای نویسنده مورد نظر دارد.
ویرجینیا ولف، نویسنده مشهور انگلیسی
بهتر است برای خواندن و خرید کتاب به کتابفروشیهایی سر بزنید که کتابهای دست دوم میفروشند؛ چون مالکان آنها برخلاف کتابفروشیهای دیگر خیلی با شما کار ندارند و بیشتر اجازه میدهند کتابها را باز کرده و مطالعه کنید. در این نوع کتابفروشیها هیچ محدودیتی وجود ندارد. خرید کتابهای ارزانتر همیشه انگیزه بیشتری برای ادامه مطالعه در طول زندگی فراهم خواهد کرد.
ادوارد بولور لیتون
ادوارد جورج بولور لیتون، رماننویس، شاعر، نمایشنامهنویس و سیاستمدار بریتانیایی بود که بهخاطر ساخت کاخ باکینگهام برای خانواده سلطنتی این کشور مشهور شده است. در قرن 19 رمانهای لیتون طرفداران زیادی داشت و در یکی از رمانهایش بهعنوان مقدمه نوشته است که شاید علوم در طول زمان کهنه و منسوخ شود؛ ولی این امر در مورد ادبیات صدق نمیکند.
مطالعه داستانها همیشه جذاب بوده و موجب ایجاد انگیزه برای مطالعه میشود. او اعتقاد دارد برای علاقهمندکردن جوانترها به مطالعه باید داستانهای قدیمی را به آنها پیشنهاد کرد.
کتاب، جام جهاننما
ویکتور هوگو، شاعر و نویسنده فرانسوی هم کتاب را جام جهاننما دانسته و میگوید: خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دسترسی دارد؛ یا کتابهای خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند.
لئون تولستوی
لئون تولستوی، نویسنده روسی هم معتقد است: در دنیا لذتی نیست که با لذت مطالعه برابری کند.
یکشنبه 31 مرداد 1400
کد مطلب :
138336
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/31gpR
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved