• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 29 خرداد 1400
کد مطلب : 133465
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KrVMz
+
-

پرتاب تاریخی برای تبدیل‌شدن به قدرت فضایی

چینی‌ها در یک قدم مهم و تاریخی دیگر برای نخستین‌بار ۳فضانورد خود را به ایستگاه فضایی اختصاصی‌شان در فضا فرستادند

فضا
پرتاب تاریخی برای تبدیل‌شدن به قدرت فضایی


چینی‌ها ماموریت‌های جاه‌طلبانه خود در فضا را با موفقیت دنبال می‌کنند. آنها در مسیر رقابت با صنعت فضایی آمریکا، روز پنجشنبه فضانورد شنژو-12 را طی یک ماموریت سه‌ماهه با 3فضانورد به ایستگاه فضایی جدید چین فرستادند. این اتفاق از آنجا  یک شاهکار به‌حساب می‌آید که چین پس از شوروی و آمریکا، سومین کشوری است که فضانوردانش را برای نخستین بار به ایستگاه فضایی در حال ساخت خود پرتاب می‌کند.
فضانورد شنژو-12، 6ساعت پس از پرتاب به بخش پیشران ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین ملقب به تیانگونگ متصل شد. 3ساعت بعد، نی هایشنگ، فرمانده این ماموریت به همراه لیو بومینگ و تانگ هونگبو که یک فضانورد تازه کار است، وارد ماژول شدند. عکس‌های مخابره‌شده به زمین، نشان می‌دهد که آنها سخت مشغول باز‌کردن تجهیزاتی هستند که همراه خود برده‌اند.
این نخستین باری است که چین وارد ایستگاه فضایی خود می‌شود. فضانوردان این ماموریت قرار است تجهیزات را آزمایش و ایستگاه را برای دریافت 2 آزمایشگاه ماژول در سال آینده، آماده کنند. گائو ژو، معاون طراح ارشد این ماموریت می‌گوید: شاهکارها و خلاقیت‌های زیادی در این ماموریت رخ داد. بنابراین فضانوردان به محض رسیدن به مقصد می‌توانند استراحت کنند و به این ترتیب کمتر خسته خواهند شد. پیشرفت‌های دیگر شامل افزایش شمارسیستم‌های اتوماتیک و کنترل از راه دور است که باید مشخصا فشار را روی فضانوردان کمتر کند. 

   ایستگاه فضایی اختصاصی 

این سومین ماموریت از 11ماموریت برنامه‌ریزی شده تا سال آینده برای افزودن بخش‌های اضافی به ایستگاه و اعزام خدمه و تجهیزات است. یک خدمه تازه‌نفس شامل 3فضانورد و یک کشتی باری با تجهیزات در مدت 3‌ماه آینده به این ایستگاه ارسال می‌شوند.
اصلی‌ترین دلیلی که چین تصمیم به ساخت ایستگاه فضایی خودش گرفت، عدم‌اجازه ورود به ایستگاه بین‌المللی فضایی بود. چین در ایستگاه فضایی بین‌المللی به‌دلیل مخالفت ایالات متحده با برنامه‌های چینی که آن را پنهان‌کاری و روابط نزدیک نظامی عنوان می‌کرد، شرکت نمی‌کرد. اما با وجود این، چین همکاری‌های خود را با روسیه و کشورهای دیگر افزایش داده است و ممکن است ایستگاه آنها فراتر از ایستگاه فضایی بین‌المللی که به پایان عمر عملیاتی خود می‌رسد، به‌کار خود ادامه دهد.
 شنژو-12 از 3بخش ساخته شده است که یک ماژول مدارگرد و ماژول بازگشت و ماژول پیشرانه و 14سیستم فرعی است. گائو این فضانورد را به رگ حیات تشبیه کرد؛ چرا که نه‌تنها سه فضانورد را به ماژول اصلی مدارگرد تیانه می‌رساند بلکه انتظار می‌رود که 90روز دیگر آنها را به زمین بازگرداند.
بسیاری از کارشناسان فضایی، این حرکت چین را باورنکردنی می‌دانند. به عقیده آنها، چین طی یک سال اخیر در برنامه‌های فضایی و کشفیات خود پیشرفت شگرفی داشته است. آخرین دستاورد آنها پیش از فرستادن فضانورد به ایستگاه فضایی، فرود یک مریخ‌نورد روی سطح این سیاره بود. این مریخ‌نورد به نام ژورونگ با موفقیت روی مریخ نشست و کار خود را برای کشف زندگی و کاوش آغاز کرده است. به‌گفته چینی‌ها، اینها نخستین قدم‌های آنها در صنعت فضایی است و چالش‌های بیشتری در طول مسیر وجود دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید