• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 17 خرداد 1400
کد مطلب : 132389
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jR9gz
+
-

مروری بر وعده‌های پیشین درباره بازگشایی مدارس

مروری بر وعده‌های پیشین درباره بازگشایی مدارس


با همه‌گیری ویروس کرونا و تعطیلی‌های بهمن و اسفندماه 1398، امید بر این بود که پس از تعطیلات نوروز 1399مدارس بازگشایی شود. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز در جلسه هیأت دولت گفته بود که امیدوار است تا ۲۰ فروردین، مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات بازگشایی شوند. اما در همان جلسه حسن روحانی گفت که فعلا تصمیم بر این است که در بخش آموزش به استثنای آموزش تکمیلی(مخصوصا دکترا) که از ۳۰فروردین حضوری خواهد بود، مدارس و مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها تا ۳۰‌فروردین همچنان تعطیل باشند.

اردیبهشت
احتمال بازگشایی مدارس در شهرهای کم‌خطر یا به‌اصطلاح سفید از 27اردیبهشت دوباره مطرح شد. رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفته بود درصورت تصمیم بر ادامه تعطیلات از طریق آموزش‌های تلویزیونی و فضای مجازی روند آموزش دانش‌آموزان و برگزاری امتحانات پیگیری می‌شود. اگر هم وزارت بهداشت تأکید کند که مخاطره‌ای وجود ندارد و مدارس امکان بازگشایی دارند، این کار را انجام می‌دهیم.

خرداد
این در حالی است که چنین رخ نداد و حکیم‌زاده در خردادماه همین سال اعلام کرد که به‌دنبال غنی‌سازی آموزش با استفاده از بستر فضای آموزش آنلاین و مدرسه تلویزیونی در کنار آموزش حضوری هستند. او گفت که آموزش و پرورش در شرایطی قرار گرفته بود که یا باید آموزش را تداوم می‌داد یا به کلی سال تحصیلی را لغو می‌کرد. او حتی گفت که با وجود ۳۰‌دانش‌آموز در یک کلاس نمی‌توان فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کرد و شاید گفته شود به جای اینکه دانش‌آموزان، 5روز در هفته به مدرسه بیایند، از بستر فضای مجازی با روش آموزش معکوس استفاده شده و ۱۰ نفر هر کدام 2روز برای رفع اشکال و تثبیت و تعمیق یادگیری به مدرسه بروند. مدل حضور تغییر خواهد کرد و احتمالا در زمان آموزش هم با توجه به شروع برنامه درسی تغییراتی را ایجاد کنیم که نگرانی خانواده‌ها نیز برطرف شود و در عین حال از سلامتی بچه‌ها اطمینان حاصل کنیم.

مرداد
مرداد‌ماه سال گذشته بود که زمان قطعی بازگشایی مدارس اعلام شد؛ ۱۵ شهریور. وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بازگشایی مدارس قطعی است، گفت که آموزش‌ها بنا بر شرایط به سه شکل حضوری، نیمه‌حضوری و غیرحضوری خواهد بود و بازماندگان از تحصیل هم به هر طریق ممکن باید به مدرسه بازگردانده شوند و شرایط کرونا نباید فرصتی برای جدایی کودکان از آموزش و مدرسه ایجاد کند.

شهریور
اما خیلی زود شهریورماه از راه رسید و وعده‌ وزیر برای بازگشایی مدارس عملی نشد! به‌عبارتی، این ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا بود که تصمیمات نهایی را اتخاذ می‌‌‌کرد. حاجی‌میرزایی برنامه‌های وزارتخانه برای آغاز سال تحصیلی جدید را اینطور اعلام کرده بود: در مراکز و شهرهای پرجمعیت، کلاس‌های مدارس به‌صورت مجازی، در مراکز خلوت چون روستاها کلاس‌‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌صورت حضوری و تعدادی که به شبکه «شاد» و تلویزیون دسترسی دارند، از این طریق برنامه‌های آموزش‌شان را پیگیری کنند. اما حسین‌فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفته بود تصمیم‌گیری درباره بازگشایی مدارس در آغاز سال جدید تحصیلی را در کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار می‌دهند.

دی
مهر، آبان و آذر گذشت. دی‌ماه 1399خبر رسید که از ابتدای بهمن‌ماه مدارس زیر ۵۰‌نفر بازگشایی می‌شود. وزیر آموزش و پرورش، آموزش دانش‌آموزان مناطق آبی و زرد را در مدارس زیر۵۰ نفر در همه پایه‌های تحصیلی و مدارس بالای ۵۰ نفر فقط در پایه‌های اول و دوم ابتدایی از یکم بهمن حضوری اعلام کرد. به مدارس ابلاغ شد که تشکیل کلاس‌ها با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و حداکثر تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس ۱۰ نفر تشکیل شود. این موضوع در حالی از سوی وزیر آموزش و پرورش مطرح شد که مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا روز قبل از این خبر بر این موضوع تأکید کرده بود که در اپیدمی‌ها مدارس آخرین مکان‌هایی هستند که بازگشایی می‌شوند.

اسفند
30بهمن 99، وزیر آموزش و پرورش، بازگشایی مدارس را با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا دانست. محسن حاجی میرزایی گفت که هر کجا که دانش‌آموزان دسترسی به اینترنت ندارند، آموزش تعطیل نشده و برای تهیه و تامین تبلت و گوشی برای دانش‌آموزان منابعی از سوی وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد و باید از سایر منابع تامین شود. وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه دسترسی‌نداشتن به اینترنت به‌معنای دسترسی‌نداشتن به آموزش نیست، گفت: به طرق مختلف دانش‌آموزان را از آموزش بهره‌مند می‌کنیم.

و اما مهر
در همه این مدت و در طول 2سال تحصیلی که تصمیمات متفاوتی برای حضور دانش‌آموزان در مدارس طراحی شده است، هیچ‌یک به نتیجه نرسیده است. از آنجا که با افت یک دوره سخت همه‌گیری ما به سرعت وارد پیک بعدی شده‌ایم، این امر تا امروز به تعویق افتاده است. اما آموزش و پرورش حالا در آستانه سال تحصیلی جدید به فکر آن است که با واکسینه‌کردن معلمان، مهر 1400را با بازگشایی مدارس پس از جدایی طولانی دانش‌آموزان از مدارس آغاز کند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید